Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων BEE στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Η ομάδα BEE στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων BEE (Brilliant Engineering Explorers) προκρίθηκε να συμμετάσχει στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO.

Πιο συγκεκριμένα, τα Εκπαιδευτήρια συμμετείχαν στον Περιφερειακό Προκριματικό Αγώνα, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11 Μαρτίου με δύο ομάδες, τους TechnoMasters και τους ΒΕΕ (Brilliant Engineering Explorers) με δύο καινοτόμα project.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επίλυσης προβλήματος και να εξερευνήσουν έμπρακτα τις έννοιες της μηχανικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης, έννοιες που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών, χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό Scratch του ΜΙΤ. Με αυτόν τον τρόπο ο διαγωνισμός εξοικειώνει τους μαθητές με το θεμελιώδες κεφάλαιο των «απλών μηχανών», εμπλουτίζοντας έτσι τους διδακτικούς στόχους του Προγράμματος Σπουδών.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Smart Cities». Μια έξυπνη πόλη είναι μια τεχνολογικά σύγχρονη αστική περιοχή που χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους ηλεκτρονικών μεθόδων και αισθητήρων για τη συλλογή συγκεκριμένων δεδομένων.

Οι δύο ομάδες μας παρουσίασαν τα project, τις μακέτες και τον προγραμματισμό στους κριτές και τελικά η μία ομάδα, η ομάδα BEE, έλαβε το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 στο Κολλέγιο Αθηνών.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού: Σ. Βασιλόπουλος, Α. Ζήσης, Ά - Λ. Κλόστερς, Έ - Ι. Κοπατσάρης, Σ. Τσουλφά και Λ. Χατζόπουλος.

Προπονητής και των δύο ομάδων είναι ο κ. Κορωνάκης Μανώλης και βοηθός του η κ. Δέσποινα Ζαραμπούκα.

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και των δύο ομάδων για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε στην ομάδα BEE καλή επιτυχία στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

Συλλογή φωτογραφιών