Μαθητές ρωτούν, άτομα με «Success Story» απαντούν…

Μαθητές ρωτούν, άτομα με «Success Story» απαντούν…

Ο Νίκος Ζήσης, η Εύα Τσουκαλίδου και ο Δρ. Λάμπρος Καλαμπούκας ξεδίπλωσαν στους μαθητές τη δική τους πορεία προς την επιτυχία, το δικό τους «Success Story».

Σε μία πρωτότυπη εκδήλωση Βιωματικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο «Success Stories» είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, στο Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων.

Στη συζήτηση πήραν μέρος οι:

  • Νίκος Ζήσης, General Manager Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής
  • Εύα Τσουκαλίδου ’98, Διευθύντρια Συγκριτικής Αξιολόγησης, Προγραμματισμού & Ελέγχου και Τεχνικού Εκπαιδευτικού Κέντρου, Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Υποδομών, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.)
  • Δρ. Λάμπρος Καλαμπούκας, LG Ads (ex Alphonso Inc), Ιδρυτής διεθνώς επιτυχημένων high - tech εταιρειών με έδρα τη Silicon Valley

Σκοπός της εκδήλωσης, που συντόνισε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας, ήταν μέσα από τη συζήτηση με διακεκριμένους επαγγελματίες και τον γόνιμο διάλογο οι μαθητές και οι μαθήτριες να διαμορφώσουν μια δική τους ολοκληρωμένη εικόνα για το σύγχρονο τοπίο της αγοράς εργασίας καθώς και του ενδεδειγμένου επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε Μαντουλίδη, Δρ Άσπα Χασιώτη, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στα προγράμματα που εφαρμόζουν τα Εκπαιδευτήρια για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους και συγκεκριμένα στα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, 100 Mentors, Τριήμερο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και την Εικονική Επιχείρηση.

Τα παιδιά, αφού άκουσαν «τις ιστορίες προς την επιτυχία» των διακεκριμένων ομιλητών έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα και ανησυχίες, όπως τι θα επέλεγαν αν έβγαιναν τώρα στην αγορά εργασίας, τι είναι πιο σημαντικό για την επιτυχία, πόσο επηρεάζει ο παράγοντας τύχη, πόσο δύσκολο είναι να κάνεις διεθνή καριέρα αλλά και πόσο εφικτό είναι να αλλάξεις επαγγελματική πορεία, αν ο στόχος είναι τα χρήματα ή η κοινωνική καταξίωση και κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει η επαγγελματική επιτυχία με την οικογένεια.

Οι ομιλητές απάντησαν με χαρά στις ενδιαφέρουσες - όπως είπαν - ερωτήσεις των μαθητών, και κοινό ήταν το συμπέρασμα ότι εκτός από το ταλέντο, τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση, για να πετύχει κανείς στο επάγγελμα που θα επιλέξει είναι να αγαπά αυτό που κάνει.

Συλλογή φωτογραφιών