Μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων δεκτή στο Διεθνές Πρόγραμμα «Techgirls»

Μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων δεκτή στο Διεθνές Πρόγραμμα «Techgirls»

Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Γ. Καϊμάκη (Β΄ Λυκείου) επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Διεθνές Πρόγραμμα «TechGirls» (Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών για την Ενασχόλησή τους με τις Επιστήμες και την Τεχνολογία).

Η μαθήτρια επιλέχτηκε ανάμεσα από 200 Ελληνίδες μαθήτριες που είχαν κάνει αίτηση και θα είναι μία από τις 2 μαθήτριες από την Ελλάδα που θα ταξιδέψουν στην Αμερική από τις 7 Ιουλίου έως την 1 Αυγούστου 2023.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και είναι μια πλήρως χρηματοδοτούμενη καλοκαιρινή ανταλλαγή τεσσάρων εβδομάδων, η οποία έχει σχεδιαστεί, για να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τις νεαρές γυναίκες (ηλικίας 15 - 17 ετών) να επιδιώξουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία σε τομείς STEM μέσω της ανάπτυξης πρακτικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα διαχειρίζεται η Legacy International σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Virginia Tech, Κέντρο Ενίσχυσης της Πολυμορφίας των Μηχανικών.

Στο πρόγραμμα «TechGirls» συμμετέχουν 126 νεαρές κοπέλες από 36 χώρες του κόσμου και αποτελείται από εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων, προγράμματα διάδρασης με τους πλέον πρωτοπόρους Αμερικανούς καθηγητές τεχνολογίας, καθώς και από 40 ώρες μελέτης και έρευνας σε Camp Τεχνολογίας στα εργαστήρια του Virginia Tech.

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας!