3ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» «Η Συνθήκη της Λωζάννης»

3ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με θέμα: «Η Συνθήκη της Λωζάννης» που προκήρυξε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

O μαθητής Δ. Καραβασίλης (Γ΄ Λυκείου) απέσπασε το 3ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με θέμα: «Η Συνθήκη της Λωζάννης» που προκήρυξε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για το σχολικό έτος 2022 - 23.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, οι οποίοι καλούνταν να συντάξουν ιστορικό δοκίμιο που θα αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάννης, στον ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτήν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και στη σημασία της Συνθήκης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στον μαθητή απονεμήθηκε το βραβείο και το ποσό των 600 ευρώ σε ειδική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στις 18 Μαρτίου (ημέρα θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου). Η τελετή έλαβε χώρα στη Χαλέπα (αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης).

Ο μαθητής παρέστη επίσης και στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, την Κυριακή, 19 Μαρτίου στους Τάφους των Βενιζέλων, που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η εκδήλωση

H παρουσίαση του βραβείου