Διακρίσεις στην Προκριματική Φάση του Ε΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Εικονικών Δικών - Πρωταγόρας»

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν οι ομάδες του Λυκείου και του Γυμνασίου στην Προκριματική Φάση του Ε΄ Πανελλήνιου Αγώνα «Εικονικών Δικών - Πρωταγόρας».

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν οι ομάδες του Λυκείου και του Γυμνασίου στην Προκριματική Φάση του Ε΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Εικονικών Δικών - Πρωταγόρας».

Πιο συγκεκριμένα, 3 ομάδες του Λυκείου προκρίθηκαν στον Τελικό Γύρο, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, το Σάββατο, 18 Μαρτίου και την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, στα Εκπαιδευτήρια CGS Costeas Geitonas Schools.

Επίσης, οι μαθήτριες Α. Ασλανίδου (Α΄ Λυκείου) και Τσάκου Ναταλία (Β΄ Λυκείου) ήταν μέσα στους καλύτερους ομιλητές της διοργάνωσης για το Λύκειο.

Τέλος, ο μαθητής Ι. Παγώνης (Γ΄ Γυμνασίου) και η μαθήτρια Γ. Πρώιου (Γ΄ Γυμνασίου) ήταν στους καλύτερους ομιλητές των αγώνων του Γυμνασίου.

Οι «Εικονικές Δίκες - Πρωταγόρας» είναι προσομοίωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, προσαρμοσμένου σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων, προσπαθώντας να πείσουν ένα Προεδρείο που αντιπροσωπεύει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην Εικονική Δίκη ήταν:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ:
Κ. Γεωργαντάς, Μ. Καραμάνη, Ι. Παγώνης, Ε. Παπαπαύλου, Γ. Πρώιου, Α. Τσαγγάλη.

ΛΥΚΕΙΟ:
Α. Ασλανίδου, Α. Ζαμπίτη, Θ. Ζάτκα, Σ. Καπρούτσου, Δ. Καραβασίλης, Σ. Καρασμάνης, Α. Κυριάκου, Ε. Κωνσταντινίδου, Α. - Β. Οικονόμου, Α. Παπαδόπουλος, Β. Παπαδοπούλου, Σ. - Ζ. Πασβάνη, Φ. Παυλίδου, Ν. Πολυζούλη, Ν. Σιάμπαλη, Έ. Σπυρίδου, Κ. Τάνης, Ν. Τσάκου, Ε. Χριστέλλη.