20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

«Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω…». Στο πλαίσιο του Πρωτοποριακού Προγράμματος «Μαθαίνω να ζω υγιεινά» ασχοληθήκαμε στις 20 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, γενικότερα με τη φροντίδα του σώματος και ειδικότερα με τη στοματική υγιεινή.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής από αυτή την ηλικία  και να αποκτήσουν συνήθειες όπως το βούρτσισμα των δοντιών. Η στοματική υγιεινή είναι μια διαδικασία, η οποία απαιτεί εκπαίδευση και επιμονή. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Στοματικής Υγείας και έχοντας ως στόχο τη σωστή ενημέρωση και εξοικείωση των παιδιών με το σημαντικό επάγγελμα του οδοντιάτρου, επισκέφτηκαν τους μαθητές του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων ο πρόεδρος της ελληνικής οδοντιατρικής ομοσπονδίας, κύριος Αθανάσιος Δεβλίωτης, και ο καθηγητής Ελευθέριος Κακλαμάνος, πρόεδρος της ορθοδοντικής εταιρίας Ελλάδος.

Οι οδοντίατροι συζήτησαν με τα παιδιά και με μια τρυφερή προσέγγιση δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές, ώστε να φροντίζουν και να προσέχουν τα δόντια τους προκειμένου να συνεχίσουν να είναι γερά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση ενημερωτικού βίντεο, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε και ένα δωράκι προς τα παιδιά, για να μην ξεχνούν ποτέ τους κανόνες της σωστής στοματικής υγιεινής.

«Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω…»