Ημερίδα Επιχειρηματικότητας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Youth Entrepreneurship and Professional Orientation Day

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και το Teen Business School του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνουν την Ημερίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, από τις 10:00 έως τις 14:00, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου (12ο χλμ. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών).

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές/τριες από 14 ως 18 ετών, δηλαδή σε όσους και όσες φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου και στο Λύκειο.

Η ανάπτυξη και προαγωγή της επιχειρηματικής εκπαίδευσης αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια έναν από τους μείζονες στόχους της πολιτικής των ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών - μελών. Πράγματι, οι ραγδαίες αλλαγές που σχετίζονται με τη σύνθετη οικονομία και την κοινωνία της γνώσης καθιστούν ουσιώδεις τις δεξιότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, όχι μόνο για τη διαμόρφωση του τρόπου σκέψης των νέων αλλά επίσης και για την απόκτηση γνώσεων καθώς και την υιοθέτηση νέων νοοτροπιών που είναι μείζονος σημασίας για την ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία.

Ανεξαρτήτως του αν οι μαθητές/τριες προχωρήσουν στην ίδρυση εταιρειών ή κοινωνικών επιχειρήσεων, θα επωφεληθούν από τη μάθηση περί επιχειρηματικότητας, θα αποκτήσουν γνώσεις, θα αναπτύξουν βασικές δεξιότητες αλλά και την απαιτούμενη επιχειρηματική νοοτροπία που τους βοηθάει να μετατρέπουν τις ιδέες τους σε πράξη. Οι νέες τεχνολογίες θα υποστηρίξουν τις ιδέες τους και θα διευκολύνουν την υλοποίηση και εφαρμογή τους.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι:

  • Νικολαΐδης Γιάννης, Καθηγητής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Teen Business School
  • Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Χρήστος Ταουσάνης, Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας
  • Δημήτρης Αποστόλου, Thes3D.

Σημαντικές επισημάνσεις:

  • Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  ηλεκτρονικά.
  • Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Πρόγραμμα