Τα πρωτάκια γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Νερού δημιουργώντας βίντεο

Τα πρωτάκια γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και στο πλαίσιο του προγράμματος «Θερμαϊκός Κόλπος: Τα καθαρά νερά είναι ευθύνη όλων μας!» τα πρωτάκια των Εκπαιδευτηρίων διατύπωσαν επιχειρήματα και έγραψαν σποτάκια για μία καμπάνια, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κάθε μαθητής έγραψε και ζωγράφισε κάτι σχετικό με την προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου στο μπλοκ ακουαρέλας του. Οι ζωγραφιές των παιδιών φωτογραφήθηκαν και ηχογραφήθηκαν οι φωνές τους να διατυπώνουν τα σποτάκια. Ενώνοντας ήχο και εικόνα και με τη βοήθεια του προγράμματος δημιουργίας βίντεο «Stopmotion» κάθε τμήμα παρήγαγε ένα βίντεο που παρουσιάζει τις δημιουργίες των μαθητών.

Σύμφωνα με τον ΣΤΟΧΟ 14 «Ζωή στο Νερό» του ΟΗΕ, οι θάλασσες του κόσμου και τα συστατικά τους στοιχεία, όπως η θερμοκρασία, η χημεία, τα ρεύματα και η θαλάσσια ζωή, είναι που δίνουν ώθηση στα παγκόσμια συστήματα κάνοντας τη Γη κατοικήσιμη για την ανθρωπότητα.

Το νερό της βροχής, το πόσιμο νερό, ο καιρός, το κλίμα, οι ακτογραμμές, μεγάλο μέρος της τροφής μας ακόμα και το οξυγόνο που αναπνέουμε είναι προϊόντα που μας παρέχει αλλά και ρυθμίζει η θάλασσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι ωκεανοί και οι θάλασσες έχουν αποτελέσει ζωτικής σημασίας διαύλους για το εμπόριο και τις μεταφορές.

Η προσεκτική διαχείριση αυτού του σπουδαίου παγκόσμιου πόρου είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον. Διαχείριση που θα κληθούν να κάνουν τα σημερινά παιδιά ως αυριανοί ενήλικες.

Έτσι, τα «πρωτάκια» μέσα από τα βίντεό τους φωνάζουν σε όλους μας:

ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Δείτε τις εργασίες των παιδιών:

Α1: https://youtu.be/L4fKZn8MJ8o

Α2: https://youtu.be/sXa1hRkd3sM

Α3: https://youtu.be/IBDe_IXV1jk

Α4: https://youtu.be/mBc6Hn8HnCo

Α5: https://youtu.be/q24yCjmw-7I