Επίσκεψη του Παιδικού Σταθμού στο Πολεμικό Μουσείο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Παιδικού Σταθμού επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Παιδικού Σταθμού επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και με στόχο να τιμήσουν όλους όσοι πολέμησαν διαχρονικά, σε κάθε κρίσιμη ιστορική περίοδο, για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Κατά την ξενάγησή τους, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά στολές αξιωματικών του στρατού μας, πιστόλες, τουφέκια, σπαθιά και ξιφολόγχες. Είδαν στημένα χαρακώματα, χάρτες, μετάλλια και σημαίες της πατρίδας μας που αναρτήθηκαν σε πολύ κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος, κυρίως όταν στον προαύλιο χώρο είδαν ένα μεγάλο κανόνι και ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας να στέκουν επιβλητικά. Η επίσκεψη αυτή τους γέμισε εμπειρίες, γνώση και ενθουσιασμό.

Το Πολεμικό Μουσείο είναι ένας χώρος όπου εκτίθενται κειμήλια όλων των πολεμικών περιόδων και παράλληλα λαμβάνουν δράση διάφορα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά σε συνδυασμό με την ξενάγηση προσφέρουν τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να κατανοήσουν πιο εύκολα τα ιστορικά γεγονότα της χώρας μας και παράλληλα δημιουργούν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο.