Η Β΄ Δημοτικού πρεσβευτής της υγιεινής διατροφής

Η Β΄ Δημοτικού πρεσβευτής της υγιεινής διατροφής

Έναν πρωτότυπο και απολαυστικό τρόπο επέλεξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Δημοτικού, για να διαδώσουν στους συμμαθητές τους, μικρότερους και μεγαλύτερους, την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Αξιοποιώντας όλα όσα έχουν κατά καιρούς διδαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Πες μου τι τρως, να σου πω πόσο υγιής είσαι», δραστηριοποιήθηκαν και δούλεψαν με τρόπο μεθοδικό και συντονισμένο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος STREAM Steps, αφού αποκωδικοποίησαν μια παλιά μεσογειακή συνταγή, επιστράτευσαν τις γνώσεις τους στην προπαίδεια, προκειμένου να υπολογίσουν την ακριβή ποσότητα όλων των υλικών που απαιτούνται για την εκτέλεσή της. Ανασκουμπώθηκαν και με ελάχιστα αλλά υγιεινά υλικά έπλασαν σοκολατένιες φωλιές. Η μαύρη σοκολάτα και το πίτουρο σιταριού έγιναν η βάση για το πρωτότυπο πασχαλινό γλυκάκι τους, ένα γλυκάκι που αποδεικνύει έμπρακτα πως κάτι τόσο υγιεινό μπορεί συγχρόνως να είναι και πολύ εύγεστο.

Ένα γλυκάκι που, πέρα από τη νοστιμιά του, θα μοιράσει χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη από τη δική μας στήριξη, καθώς τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των γλυκών της Β΄ Δημοτικού θα διατεθούν ενόψει του Πάσχα για  φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ένα αληθινό μάθημα αγάπης και προσφοράς από τα δευτεράκια μας!