«Kids Save Lives Championship 2023»: 1η θέση στην ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων

2023-04-01-Kids-Save-Lives-Championship

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Kids Save Lives Championship 2023 - Μαθητικός Διαγωνισμός στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)», που διοργανώθηκε από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «Kids Save Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προ -νοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και κατέκτησαν τις εξής θέσεις:

  • Η ομάδα των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου, που αποτελούνταν από τους/τις μαθητές/τριες Α. - Ι. Ζάχο, Σ. Κισόγλου, Α. Μακέδου και αναπληρωματικούς τον Δ. Αιδινίδη και την Δ. Βαράκη, κατέλαβε την 1η θέση, χαρίζοντας στο σχολείο 1 απινιδωτή και 10 δωρεάν πιστοποιημένα σεμινάρια για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS | ERC).
  • Η ομάδα των μαθητών της Α΄ Λυκείου, που αποτελούνταν από τους/τις εξής μαθητές/τριες Α. - Π. Βαρετιμίδη, Α. Ημιονίδου, Ι. Κουτσοβίτη, Μ. - Λ. Τσουν, κατέλαβε την 8η θέση.

2023-04-01 Kids Save Lives Championship

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό τα Εκπαιδευτήρια πραγματοποίησαν τις εξής δράσεις:

  • Ξεκίνησαν κύκλο μαθημάτων Α΄ Βοηθειών - Κάρπα.
  • Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν το θεωρητικό μέρος του Webinar πρώτων βοηθειών «Kids Save Lives» στις 22 Φεβρουαρίου.
  • Οι μαθητές/τριες που έδειξαν ενδιαφέρον να στελεχώσουν τις ομάδες προετοιμασίας για τον διαγωνισμό εκπαιδεύτηκαν σε δεξιότητες για τη βασική υποστήριξη της ζωής (αναίσθητο θύμα, Κάρπα, θέση ανάνηψης, πνιγμονή, έφτιαξαν δικά τους προπλάσματα) και είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν με εξοπλισμό (πρόπλασμα, AMBU).

2023-04-01 Kids Save Lives Championship

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» και το Εργαστήριο Δεξιοτήτων «Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσoκομειακής Φροντίδας και έχει εγκρίνει το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία όλης της Χώρας, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 70.000 μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς σε περισσότερα από 700 σχολεία της Χώρας, με την εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων πιστοποιημένων εκπαιδευτών του European Resuscitation Council.

Επιδίωξη του Οργανισμού είναι η θεσμοθέτηση μαθήματος Α’ Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταυτόχρονη προαγωγή του εθελοντισμού και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.

2023-04-01 Kids Save Lives Championship

Φωτογραφίες: Ζωή Τσουγλίνη, Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Πηγή  (Γυμνάσιο: 9:00:20 Ο τελικός,  09:18:46 Η βράβευση)

Συλλογή φωτογραφιών