Οι μικροί «μπακαλόγατοι» της Β΄ Δημοτικού σε δράση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Tο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Financial Literacy: Μικροί επιχειρηματίες εν δράσει»

Με απόλυτη επιτυχία και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα ολοκληρώθηκε από τους μικρούς «μπακαλόγατους» της Β’ Δημοτικού το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Financial Literacy: Μικροί επιχειρηματίες εν δράσει», το οποίο για τη φετινή χρονιά συνδυάστηκε έντεχνα με το πρόγραμμα Παιδικής Επιχειρηματικότητας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού ήρθαν σε επαφή με το ευρώ και τις υποδιαιρέσεις του, μυήθηκαν σε όρους εμπορικών συναλλαγών και εξοικειώθηκαν με ευρώ - συναλλαγές.

Μόνο που τη φετινή σχολική χρονιά η δράση των παιδιών απέκτησε άλλο χαρακτήρα, καθώς συνδυάστηκε με προσφορά οικονομικής βοήθειας σε άτομα που πραγματικά την έχουν ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, στο υπέροχο μπακάλικο, που έχει στηθεί σε μια γωνιά του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού μας ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την πώληση σοκολατένιων λιχουδιών, που τα ίδια παρασκεύασαν, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, ως πασχαλινό δώρο αγάπης στα παιδιά που φοιτούν στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης «Ο Ήλιος». Σαν έτοιμοι από καιρό, με εμπειρία στις συναλλαγές και με αξιέπαινη ετοιμότητα οι μικροί «μπακαλόγατοι» της Β΄ Δημοτικού πούλησαν τα προϊόντα τους στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, τους οποίους φρόντισαν αρχικά να ενημερώσουν για τον χαρακτήρα και τον σκοπό αυτής της πρωτοβουλίας τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού ευχαριστήθηκαν με τη ενεργή συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση, ενώ απέδειξαν έμπρακτα πως τα παιδιά μπορούν να θέσουν τα θεμέλια για έναν κόσμο πιο δίκαιο, για ένα αύριο ελπιδοφόρο!

Οι μικροί «μπακαλόγατοι» της Β΄ Δημοτικού σε δράση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα