Εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου

All Grades Excursions 2023

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν διάφορους ενδιαφέροντες προορισμούς, όπως τα μαγευτικά Λουτρά Πόζαρ, την παραδοσιακή πόλη της Καστοριάς, την πρωτεύουσά μας, την Αθήνα, την ακριτική Αλεξανδρούπολη και το ειδυλλιακό νησί της Κέρκυρας.

Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου στην Αριδαία - Λουτρά Πόζαρ

Η εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία και στα Λουτρά Πόζαρ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στα Εκπαιδευτήρια την Τετάρτη, 5 Απριλίου και ξεκίνησαν με εξαιρετική διάθεση για τον προορισμό τους.

Πρώτη στάση η Πέλλα, όπου επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Πέλλας. Στη συνέχεια, έφτασαν στο ξενοδοχείο τους στα Λουτρά του Πόζαρ και μετά το μεσημεριανό τους γεύμα έκαναν αθλοπαιδιές σε ανοιχτό χώρο της περιοχής.

Την επόμενη μέρα, περπάτησαν στην πανέμορφη περιοχή των Λουτρών του Πόζαρ και έκαναν πεζοπορία στο φαράγγι και επισκέφτηκαν το σπήλαιο της περιοχής. Στον δρόμο της επιστροφής σταμάτησαν και θαύμασαν τους εμβληματικούς καταρράκτες της Έδεσσας.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους, με τις καλύτερες αναμνήσεις για τις διακοπές του Πάσχα που ξεκίνησαν!

Εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ Γυμνασίου στην Καστοριά και Σιάτιστα 

Εκδρομή της Β΄ Γυμνασίου στην Καστοριά και Σιάτιστα 

Η Β΄ Γυμνασίου πραγματοποίησε την εκδρομή της στις όμορφες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας Καστοριά και Σιάτιστα. Παρά τον ακόμη σχετικά κρύο καιρό και τις εναλλαγές του σκηνικού στον ουρανό, που όμως συνεισέφεραν στην ατμόσφαιρα της εκδρομής, το πρόγραμμα κύλησε ομαλά.

Με την άφιξή τους στην Καστοριά, την Τετάρτη, 5 Απριλίου, οι μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον χώρο του προϊστορικού οικισμού του Δισπηλιού και ενημερώθηκαν για τον τρόπο ζωής των κατοίκων του και τη γενικότερη εικόνα της περιοχής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την ιστορική Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, κτισμένη από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ Κομνηνό, στην τοποθεσία από όπου είχε ξεκινήσει την απελευθέρωση της Καστοριάς από τους εισβολείς Νορμανδούς το 1083 μ.Χ.

Το σούρουπο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ειδυλλιακό περιβάλλον της πόλης, περπατώντας στην παραλία της, πριν επιστρέψουν στο ξενοδοχείο.

Την άλλη μέρα, ύστερα από ακόμη έναν σύντομο περίπατο στην Καστοριά, τα λεωφορεία αναχώρησαν για τη Σιάτιστα. Στην πόλη αυτή οι μαθητές περιηγήθηκαν στα γραφικά καλντερίμια της, θαύμασαν τις ιστορικές εκκλησίες και τα αρχοντικά της, από τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ιδιαίτερα για το περίφημο Αρχοντικό της Πούλκως. Το απόγευμα οι εκδρομείς επέστρεψαν πάλι στα Εκπαιδευτήρια, για να ξεκινήσουν τις διακοπές του Πάσχα!

Εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στην Αθήνα

Η εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την Τετάρτη, 5 Απριλίου με την παρακολούθηση της σπουδαίας θεατρικής παράστασης «Ο μισάνθρωπος» του Μολιέρου. Τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές τους είχαν την τύχη να βιώσουν μια μοντέρνα προσέγγιση του κλασικού αυτού έργου του 17ου αιώνα με τον σπουδαίο ηθοποιό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και μία δική μας απόφοιτο, που εξελίχθηκε σε μια εξαιρετική ηθοποιό, την Ευγενία Σαμαρά (2005).

Η επόμενη ημέρα, Πέμπτη 6 Απριλίου, ήταν αφιερωμένη στην Ακρόπολη. Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν τον Ιερό Βράχο. Εκεί με τη συνδρομή ξεναγών ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του μνημείου και την αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια είχαν την τύχη να περιηγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου και πάλι με τη βοήθεια των ξεναγών προσέγγισαν την τέχνη της κλασικής αρχαιότητας.

Την τελευταία ημέρα, Παρασκευή, 7 Απριλίου, μαθητές και καθηγητές χωρισμένοι σε δυο μεγάλα γκρουπ, επισκέφτηκαν το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ξεναγήθηκαν στον χώρο και παρακολούθησαν συνεδρίαση. Στη συνέχεια περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο καταλήγοντας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όλοι επέστεψαν κουρασμένοι αλλά ευτυχείς το βράδυ της Παρασκευής στην αυλή του σχολείου, για να ξεκινήσουν τις διακοπές του Πάσχα!

Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ Λυκείου στην Αλεξανδρούπολη

Εκδρομή της Α΄ Λυκείου στην Αλεξανδρούπολη

Η εκδρομή της Α΄ Λυκείου πραγματοποιήθηκε στην ακριτική Αλεξανδρούπολη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεκίνησαν το ταξίδι τους την Τετάρτη, 5 Απριλίου και είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την παλαιά πόλη της Ξάνθης και τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος με την ξύλινη πεζογέφυρα που οδηγεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη της μεταξουργίας με την ξενάγησή τους στο Μουσείο Μεταξιού και το σύγχρονο εργαστήριο Τσακίρη.

Στο Σουφλί επίσης έζησαν τη μοναδική εμπειρία υποδοχής και γνωριμίας με το Γυμνάσιο και Λύκειο Σουφλίου και αντιλήφθηκαν βιωματικά την έννοια της πολυπολιτισμικότητας. Τέλος, επισκέφτηκαν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της Κομοτηνής.

Ήταν μία αξέχαστη περιήγηση στις πόλεις της ακριτικής Θράκης που τους μετέφερε ιδιαίτερες αναμνήσεις!

Εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ Λυκείου στην Κέρκυρα

Εκδρομή της Β΄ Λυκείου στην Κέρκυρα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου πραγματοποίησαν τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί της Κέρκυρας.

Η Κέρκυρα, που δικαιολογημένα θεωρείται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, εντυπωσίασε μαθητές και συνοδούς - καθηγητές με την απαράμιλλη ομορφιά της και τα εξαιρετικά αξιοθέατα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες περπάτησαν στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, που χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο της UNESCO με τα στενά σοκάκια της, τα καντούνια, τις γραφικές πλατείες καθώς και στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με το διάσημο και ιστορικό Λιστόν.

Θαύμασαν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης, τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης και είδαν από κοντά τα έθιμα που σχετίζονται με την αρχή του εορτασμού της Ανάστασης. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να φτάσουν στην Κέρκυρα μέσα από μια διαδρομή γεμάτη μαγευτικές εικόνες από το χιονισμένο  Μέτσοβο και τα πανέμορφα Ιωάννινα.

Ήταν μία από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες για όλους!

Συλλογή φωτογραφιών