Financial Literacy - «Τα μονά γίνονται διπλά… έξυπνα και αριστοτεχνικά!» από τη Γ’ Δημοτικού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Δημοτικού συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Financial Literacy - «Τα μονά γίνονται διπλά… έξυπνα και αριστοτεχνικά!».

Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά να καταλάβουν τις έννοιες της αποταμίευσης, του σωστού προϋπολογισμού, της κατανάλωσης αλλά κυρίως τη σημασία της λήψης κατάλληλων αποφάσεων για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων, με σκοπό την ευημερία. Οι μαθητές γνώρισαν την αξία των χρημάτων, έμαθαν πώς να τα διαχειρίζονται σωστά, να αποταμιεύουν, να προγραμματίζουν, αλλά και να δωρίζουν. Μέσα από ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τα παραπάνω βασικά σημεία, πάνω στα οποία οργανώθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απόφαση των μαθητών και των μαθητριών να δημιουργήσουν οι ίδιοι μικρά έργα τέχνης και διάφορες κατασκευές, όπως σβούρες από ανακυκλώσιμα υλικά, αυτοσχέδια κοσμήματα και πρωτότυπους σελιδοδείκτες και να τα πουλήσουν στους συμμαθητές τους για ένα συμβολικό αντίτιμο, ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν να δοθούν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το σχέδιό τους είχε απόλυτη επιτυχία, ενώ τα ίδια ένιωσαν την αξία της προσφοράς και τη μαγεία του εθελοντισμού.