Η Α΄ Δημοτικού γιορτάζει ενεργά την «Ημέρα της Γης»

Kid’s Collaborative Art Competition - «Sustainability, Technology and Innovation»

Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό της «Ημέρας της Γης», που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου. Με στόχο να αναδείξουν και να προάγουν τη Βιωσιμότητα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία τα παιδιά συνεργάστηκαν, για να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν ένα τρισδιάστατο έργο πάνω σε μακέτα, συνολικής διάστασης επιφάνειας 200x140 εκ.

Αφορμή γι’  αυτήν την κατασκευή στάθηκε ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός «Kid’s Collaborative Art Competition», που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας (The European Patent Office - EPO) με θέμα: «Sustainability, Technology and Innovation». Το έργο αυτό αποτελεί έναν χώρο πράσινου και συγκεκριμένα ένα πάρκο διασκέδασης και αναψυχής, φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. Η έμπνευση αυτή είναι παράλληλα και μια καινοτόμα πρόταση για την κατασκευή και την πραγματοποίηση παιδικών χαρών και πάρκων από ανακυκλώσιμα υλικά. Το κάθε τμήμα ανέλαβε και ένα διαφορετικό κομμάτι/κατασκευή του έργου, ώστε στο τέλος από την ένωσή τους να προκύψει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη σκέψη τους, την ευρηματικότητά τους αλλά και μέσα από τις εμπειρίες τους κατασκεύασαν αντικείμενα, όπως τσουλήθρες, τραμπάλες, κούνιες, παγκάκια, καρέκλες, τραπεζάκια, κάδους, μικρά ρυάκια, βρύσες, γκαζόν, γέφυρες, δέντρα, ανθρώπους, ζωάκια και διάφορα άλλα δημιουργήματα της φαντασίας τους.

Αυτό που αποκόμισαν τα παιδιά μέσα από αυτή τη δραστηριότητα ήταν διασκέδαση και χαρά. Επίσης, εμπνεύστηκαν ο ένας από τον άλλον αλλά και μπόρεσαν να έρθουν πιο κοντά, να δημιουργήσουν καινούριες φιλίες και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Συλλογή φωτογραφιών