Σχολές Γονέων

Την Τετάρτη, 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, για 2η φορά φέτος, οι Σχολές Γονέων, με θέμα: «Γονείς και επαγγελματικός προσανατολισμός μπροστά στις ραγδαίες αλλαγές του 21ου αιώνα». Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από έγκριτους συμβούλους και ψυχολόγους σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους και τη στάση που πρέπει να υιοθετήσουν οι ίδιοι μπροστά σε αυτήν τη δύσκολη αλλά σημαντική απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν:

  • Ο κ. Κώστας Πετρόπουλος, Μαθηματικός, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα «Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός». Ο κ. Πετρόπουλος έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τη διαχείριση των επιλογών και των δυνατοτήτων των υποψηφίων, πριν αποφασίσουν για το επάγγελμα που θα ασκήσουν στο μέλλον.
  •  Ο κ. Στράτος Στρατηγάκης, Μαθηματικός, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Εκπαιδευτικός Αναλυτής, με θέμα «Πόσο γρήγορα αλλάζει ο κόσμος και τι πρέπει να κάνουμε». Ο κ. Στρατηγάκης ανέλυσε όλα τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις του μέλλοντος καθώς και την αξία της σωστής καθοδήγησης για έναν νέο.
  • Επίσης, ο κ. Στρατηγάκης έκανε μία «Παρουσίαση Οδηγού Σταδιοδρομίας» με συμβουλές για την επαγγελματική σταδιοδρομία των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
  • Ακολούθησε συζήτηση με συντονιστές τον κ. Πετρόπουλο και τον κ. Στρατηγάκη, με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων», όπου οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διαχειριστούν ορθά την αγωνία των παιδιών τους για το μέλλον τους.
  • Τέλος, η κ. Εύα Γιαννούλη, Ψυχολόγος, έδωσε με την ομιλία της «Tips και πολύτιμες συμβουλές εν όψει των εξετάσεων», που σίγουρα αποδείχθηκαν πολύτιμα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν.