Μουσική παράσταση «Πώς να ξεχάσω» - Μουσικό Σύνολο «Ηχοχρώματα»

Το Μουσικό Σύνολο «Ηχοχρώματα», που αποτελείται από την Ορχήστρα και τη Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη παρουσίασε ένα μουσικό δρώμενο με τον τίτλο «Πώς να ξεχάσω», αφιερωμένο στη Μικρασιατική Καταστροφή. Η παράσταση του μουσικού δρώμενου έγινε στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου και είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η παράσταση συγκίνησε το κοινό που την παρακολούθησε και χειροκροτήθηκε από όλους με ενθουσιασμό τόσο για τη μουσική της αρτιότητα όσο και για την πρωτότυπη παρουσίαση του οικουμενικού θέματος: ειρήνη, πόλεμος, προσφυγιά, ξεριζωμός, ανθρώπινος πόνος, δύναμη επιβίωσης.

Μέσα από τη μουσική και με απλές συμβολικές εικόνες κατάφερε να κάνει μια ιστορική αναδρομή από την κοσμοπολίτικη και ευημερούσα Σμύρνη, στην καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, τη μεταφορά τους με πλοία στην Ελλάδα, τον θρήνο, την προσφυγιά, την οδυνηρή ανάμνηση της χαμένης πατρίδας, τον νέο ξεριζωμό της μετανάστευσης για μια καλύτερη ζωή, ως το σήμερα, με το ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι ο ελληνισμός πάντα θα ζει και θα ανθίζει, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία!