Σχολές Γονέων - «Διαδίκτυο: Φίλος ή Εχθρός;»

Για 3η φορά τη φετινή σχολική χρονιά τα Εκπαιδευτήρια διοργάνωσαν διαδικτυακά την Τετάρτη, 17 Μαΐου, τις Σχολές Γονέων, με θέμα: «Διαδίκτυο: Φίλος ή Εχθρός;».

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να κουβεντιάσουν τις αγωνίες τους με ειδικούς, να πάρουν κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς θα διαχειριστούν τη σχέση τους με τα παιδιά τους και να αποκομίσουν όλοι περισσότερα οφέλη από τη νέα πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομιλητές ασχολήθηκαν με τα παρακάτω θέματα:

  • Η κ. Μαρία Χατζηπανταζή, Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, ΑΠΘ Τμήμα Ψυχολογίας, MSc Συμβουλευτική Ψυχολόγος, City University London, Cert. στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων (Regent’s College, London) μίλησε στους γονείς για το θέμα «Ο κυβερνοχώρος και οι προκλήσεις του στα παιδιά και τους εφήβους», δίνοντας όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και τα στοιχεία που διαμορφώνουν τις προκλήσεις αυτής της τεράστιας πηγής άντλησης πληροφοριών και τις επιδράσεις της στους νέους.
  • Η κ. Όλγα Ζηκοπούλου, Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη στη Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Διδάκτωρ ΠΑ.ΜΑΚ. παρουσίασε «Τα "κλικ" και τα "like" στη ζωή των παιδιών μας - Συζητάμε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους κανόνες τους!». Η ομιλία της έκανε φανερή τη μεγάλη επίδραση στην προσωπικότητα των παιδιών από τον αριθμό και το πλήθος των «Likes» στην καθημερινότητά τους.
  • Τέλος η κ. Εύα Γιαννούλη, Ψυχολόγος, MRes Κοινωνική Έρευνα, NLP Coach στον εθισμό, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων (AHHP), Μέλος Βρετανών Ψυχολόγων (MBPsS) ασχολήθηκε με την «Τεχνολογία: ισχυρό εργαλείο που όλοι χρησιμοποιούν! Πώς να Δαμάσεις το Τέρας - Βήματα αντιμετώπισης για παιδιά κάτω των 13 και άνω των 13», δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στους γονείς, για να διαχειριστούν τους κινδύνους από τη λανθασμένη χρήση της τεχνολογίας.