Εξαιρετικές διακρίσεις στην «Εικονική Δίκη»

Εικονική Δίκη

Εξαιρετικές διακρίσεις στην «Εικονική Δίκη»

Εξαιρετικές διακρίσεις κατέκτησαν οι μαθητές μας στους προκριματικούς αγώνες της «Εικονικής Δίκης - Πρωταγόρας», που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από τον οργανισμό Afixis  και φιλοξενήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πενταμελείς ομάδες του Γυμνασίου και οι δύο αντίστοιχες του Λυκείου προκρίθηκαν, για να συμμετάσχουν στον Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 - 8 Μαρτίου στην Αθήνα. Επίσης, δόθηκαν βραβεία «Καλύτερου αγορητή» στους παρακάτω μαθητές:

Ν. Αγγελοπούλου, Δ. Καραβασίλης, Π. Κατσιούλα, Ό. Κεραμέως, Π. Μαρμαρίδου, Ε. Μήτρου, Α. Παπαδόπουλος, Σ. Παπαθανασίου, Χ. Τσιούμα.

Η παρουσία και η συμμετοχή των μαθητών μας στους αγώνες έγινε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ήταν αποτέλεσμα μιας προετοιμασίας, που κινήθηκε στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, της καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και της ανάπτυξης των ρητορικών τους ικανοτήτων.

Οι Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας» είναι προσομοίωση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης προσαρμοσμένου σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου, όπου οι μαθητές καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων προσπαθώντας να πείσουν ένα Προεδρείο που αντιπροσωπεύει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τα θέματα που συζητούν είναι βασισμένα σε πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο και διχάζουν την κοινή γνώμη.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών μας τους επισκέφτηκε ο κ. Δημήτρης Ζερδελής, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος τους έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα από τη θέση του δικηγόρου και του μάρτυρα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στους αγώνες της «Εικονικής Δίκης» είναι:

Λύκειο:

Ν. Αγγελοπούλου, Ε. Αθανασιάδου, Χ. Καραφυλλιά, Π. Κατσιούλα, Δ. Κουτσογεώργου, Ε. Μήτρου, Ε. Στούρνα, Ι. Στρυβάκης, Ε. Τριαρίδου, Χ. Τσιούμα.

Γυμνάσιο:

Χ. Ζερδελής, Δ. Καραβασίλης, Κ. Καραγκίτση, Ό. Κεραμέως, Π. Μαρμαρίδου, Α. Παπαδόπουλος, Σ. Παπαθανασίου, Μ. - Λ. Σαμόζι - Καλλιγκάτση, Δ. Σιάγκρη, Μ. Τσέλλιου.