Προσφορά εξοπλισμού €30.000 στο Ιπποκράτειο για το πρόγραμμα Home Care

Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ τίμησε τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για την προσφορά ιατρικού εξοπλισμού αξίας €30.000 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για την υποστήριξη των παιδιών με σοβαρές αναπηρίες του προγράμματος Home Care.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη στηρίζοντας έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κυρίως τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας πήραν την πρωτοβουλία, ευαισθητοποίησαν μαθητές, γονείς, φίλους και συνεργάτες και συγκέντρωσαν το ποσό των €30.000 για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, για τις ανάγκες της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η Γ΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου αποτελεί το κέντρο αναφοράς όλων των παιδιατρικών ασθενών με COVID-19 για τη Β. Ελλάδα, όπως επίσης και το κέντρο του προγράμματος υποστήριξης παιδιών με σοβαρές αναπηρίες, από και προς το σπίτι (Home Care). Το πρόγραμμα (Home Care) στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 248 παιδιά έχει στόχο την κατά το δυνατόν απεξάρτηση παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας από το Νοσοκομείο και την επιστροφή τους στο σπίτι, με τη στενή παρακολούθηση από ειδική ομάδα, σε σύνδεση πάντα με την Κλινική.

Συγκεκριμένα με το ποσό των €30.000 που συγκεντρώθηκε για τον σκοπό αυτό αγοράστηκαν οι εξής συσκευές για την υποστήριξη των παιδιών με σοβαρές αναπηρίες του προγράμματος Home Care:

ΕίδοςΠοσότηταΣύνολο με ΦΠΑ
NOXVT3s Systeme with SPO2
(Καταγραφικό μελέτης ύπνου)
1€5.650
558210 Kit αναλώσιμων για 80 μελέτες1€650
Αισθητήρας οξυμετρίας1€200
Μόνιτορ παρακολούθησης με οξύμετρο-πιεσόμετρο
και καπνογράφο/CLEO with SPO, NIBP, & CO2
1€5.336
Αναλώσιμα: Γυαλάκια καπνογράφου μιας χρήσης αποστειρωμένα  1€239
Αναλώσιμα: Συνδετικός σωλήνας της συσκευής με φίλτρο για τα γυαλάκια1€104
Αναλώσιμα: Σωλήνας με συνδετικό αντάπτορα αεραγωγού για διασωλήνωση1€250
Αναλώσιμα οξύμετρου: Αυτοκόλλητοι αισθητήρες οξυμέτρου1€375
Αναλώσιμα πιεσομέτρου: Περιχειρίδες πιεσομέτρου5€156
36-MS10-STK Φορητό σπιρτόμετρο adaptor (Vyaire)2€1.116
861427 Calibration syringr adartor (Vyaire)1€62
36-PSA1200 Paediatric disposable cardboard mouthpieces συσκευασία 250 (Vyaire)2€112
V-892384 MicroGard IIC συσκευασία 50 (Vyaire)1€87
Φορητό Μόνιτορ Μοντέλο Μ322€4.166
Καρδιογράφος τρικάναλος FUKUDA DENSHI FCP-8100 με διάγνωση1€1.922
Μανταλάκια καρδιογράφου σετ 4 χρωμάτων F9024SSC1€17
Βεντουζάκια ΗΚΓ παιδικά F9008SSC - 15mm - 6τεμ1€22
DELL Laptop Vostro 5401 14.0'' FHD/i7-1065G7/24GB/512GB SSD/NVIDIA
MX330 2GB/Win 10 Pro/3Y NBD/Vintage Gray
4€5.704
Συσκευή παροχής ένρινης
υψηλής ροής Airvo 2, συνοδευόμενη από ενισχυμένο τροχήλατο στατώ, βάση στήριξης της συσκευής και  καλάθι αποθήκευσης αναλωσίμων.
1€4.340
Σύνολο €30.508

Στα Εκπαιδευτήρια ως παιδαγωγούς μας ενδιαφέρει κυρίως το αγαθό της παιδείας. Πρώτιστο καθήκον όμως όλων μας θα πρέπει να είναι και το αγαθό της υγείας για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο μικρός οβολός μας θα διευκολύνει την καθημερινότητα των παιδιών του προγράμματος Home Care, θα τους χαρίσει περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και θα τους παρέχει ταυτόχρονα τη φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και της οικογένειάς τους.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν σε όλους όσοι βοήθησαν να ξεπεραστεί ο στόχος και να γίνει πράξη αυτή η προσφορά, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φίλους των Εκπαιδευτηρίων, που από την πρώτη στιγμή και με συγκινητικό ενδιαφέρον ένωσαν μαζί μας τις δυνάμεις τους στη δράση αυτή αγάπης και αλληλεγγύης, να στηρίξουμε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του προγράμματος Home Care και να προσφέρουμε το καλύτερο στα ξεχωριστά αυτά παιδιά, υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για τη συνεισφορά των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη τόσο με ιατρικό εξοπλισμό όσο και με χρηματοδότηση στη δημιουργία προγράμματος τηλεϊατρικής για τα παιδιά αυτά καθώς και για όσα παιδιά παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές, την εποχή του κορονοϊού που διανύουμε, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ απένειμε σε ειδική τελετή, διά του Κοσμήτορα της Σχολής Καθηγητή Θ. Ι .Δαρδαβέση, τιμητική πλακέτα και δίπλωμα στην κ. Αικατερίνη Μαντουλίδη - Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων, αναγνωρίζοντας «την ηθική και υλική συνεισφορά των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Επίσης  επισημαίνει ότι «με τη συγκεκριμένη προσφορά τους τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια για καλύτερη παρακολούθηση, λιγότερες ιατρικές επισκέψεις και εισαγωγές στο Νοσοκομείο και κυρίως στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους.»

Στην τελετή ήταν παρόντες οι Πρόεδροι των Τμημάτων της Κτηνιατρικής και της Φαρμακευτικής Καθηγητές Π. Φορτομάρης και Κ. Καχριμάνης, ο Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος της Ιατρικής Καθηγητής Στ. Τριαρίδης, ο Καθηγητής και Διευθυντής της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής Εμ. Ροηλίδης, ο Yπεύθυνος του Προγράμματος Ομ. Καθηγητής Ι. Τσανάκας καθώς και στελέχη της Κλινικής που στηρίζουν αφιλοκερδώς το πρόγραμμα Home Care, ο Φ. Κυρβασίλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής - Πνευμονολογίας, η Eλ. Χατζηαγόρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Πνευμονολογίας, ο Διευθυντής του Ζωγράφειου Γυμνασίου - Λυκείου Κωνσταντινούπολης Ι. Δεμιρτζόγλου και η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Δρ. Άσπα Χασιώτη.