Webinar: Μαθηματική Σκέψη και Λογική

Webinar: Μαθηματική Σκέψη και Λογική

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τα Μαθηματικά και να τους εξοικειώσουν με μαθηματικές έννοιες που δεν υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια, διοργανώνουν δράσεις που καλλιεργούν τη μαθηματική σκέψη και λογική και προετοιμάζουν τους μαθητές τους για διαγωνισμούς Μαθηματικών, πανελλήνιους και διεθνείς, με εξαιρετικές διακρίσεις.

Τη σχολική χρονιά 2021 - 2022 τα προγράμματα των Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00 - 18:45 θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω προγράμματα:

Μαθηματική Σκέψη και Λογική (για μαθητές Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου)

Η Εβδομάδα Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής διοργανώνεται στα Εκπαιδευτήρια εδώ και 15 χρόνια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, εκπροσώπων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ολυμπιονικών. Ήταν μία ιδέα του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελου Μαντουλίδη και στοχεύει στη δωρεάν προετοιμασία των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου όλης της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις απαιτητικές εξετάσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τις Βαλκανιάδες και τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών.

Θα γίνουν 4 μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Εισαγωγή στη Μαθηματική Σκέψη και Λογική (για μαθητές Α΄ Γυμνασίου)

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών που έχουν έφεση στα Μαθηματικά, μέσω προσεκτικά σχεδιασμένων ασκήσεων, να αναπτύξει τις δεξιότητές τους και να ενισχύσει την προετοιμασία τους για τους διαγωνισμούς Μαθηματικών.

Θα γίνει το παρακάτω μάθημα:

Μαθηματικά Παιχνίδια (για μαθητές Ε΄, ΣT΄ Δημοτικού)

Σκοπός του προγράμματος είναι η καθοδήγηση και η παρακίνηση των παιδιών, ώστε να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες των Μαθηματικών, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία. Οι μαθητές ασχολούνται με την επίλυση μαθηματικών γρίφων και σπαζοκεφαλιών, με παιγνιώδεις και πρωτότυπες, βιωματικές μαθηματικές δραστηριότητες, που τους βοηθούν να αγαπήσουν τα Μαθηματικά.

Σε κάθε τάξη θα γίνει ένα μαθημα σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams. Στους συμμετέχοντες θα σταλεί πρόσκληση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.