Πρωτοποριακή πλατφόρμα υγιεινής διατροφής στα Εκπαιδευτήρια!


Πρωτοποριακή πλατφόρμα υγιεινής διατροφής στα Εκπαιδευτήρια!

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που δημιούργησε την πρωτοποριακή πλατφόρμα διατροφής NOUTREE.

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε με τη συνεργασία διατροφολόγων και, τηρώντας το πρωτόκολλο του GDPR, δίνει στους μαθητές και στις μαθήτριες την ευκαιρία να υιοθετήσουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, μέσω μιας ψηφιακής εφαρμογής που αξιοποιεί το gamification για την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Μαθητές και μαθήτριες μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα από το κυλικείο με τη χρήση ειδικής ψηφιακής κάρτας ή wearable. Μέσω της τεχνολογίας οι γονείς θα μπορούν να:

  • Έχουν άμεση πρόσβαση στις τροφές που καταναλώνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
  • Έχουν λεπτομερή εικόνα για τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού τους, αναφορικά με τα διατροφικά στοιχεία και συγκριτικά με την τάξη, το φύλο και τους στόχους.
  • Ενεργοποιήσουν το προφίλ του παιδιού τους και να επιλέξουν το ποσό που θέλουν να πιστώσει στον λογαριασμό του.
  • Απαγορεύσουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών από τα παιδιά τους.

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. 39.000.000 παιδιά ηλικίας <5 ετών ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα το 2020. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις 5 πρώτες ευρωπαϊκές χώρες στην παχυσαρκία των παιδιών (Πηγή: World Health Organization, 2021).