Λες και ήταν χθες! 1η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Λες και ήταν χθες! Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα.  1η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών Λυκείου στο Ισραήλ.

Πριν από 24 χρόνια η σχολική ομάδα καλαθοσφαίρισης των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών Λυκείου στο Ισραήλ, 12/05/1999.

Συγχαίρουμε και θυμόμαστε με θαυμασμό τους αθλητές της ομάδας που μας τίμησε:
Θ. Αγλαμίσης, Κ. Βαρδαβάς, Σ. Γεωργιάδης, Θ. Γεωργίτσης, Ν. Ζήσης, Κ. Κυριαζόπουλος, Σ. Μανουσάκης, Χ. Μαρκόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ν. Σιδηρόπουλος, Γ. Σουρμελίδης.

Οι επιτυχίες της σχολική ομάδας δεν σταμάτησαν στο Ισραήλ:

  • 1η θέση: Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών Λυκείου, Ισραήλ 1999
  • 2η θέση: Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών Λυκείου, Πολωνία 2005
  • 3η θέση: Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών Λυκείου, Τουρκία 2009
  • 5η θέση: Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών Λυκείου, Ελλάδα 2019
  • 11η θέση:  Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αγοριών Λυκείου, Κύπρος 2013 Περισσότερα

O Νίκος Ζήσης και ο Κώστας Σλούκας μαθητές - αθλητές μας με μεγάλη καριέρα τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Παγκόσμιο Basketball, αλλά και δεκάδες άλλοι μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Γεωργάκης, ο Σάββας Ηλιάδης, ο Σάββας Καμπερίδης, ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο Ιωάννης Κουζέλογλου, ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Σταύρος Τουτζιαράκης, ο Βασίλης Χρηστίδης, ο Ανδρέας Χριστοδούλου, συμμετείχαν και συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών, κατακτώντας πανευρωπαϊκές διακρίσεις.

Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης των Εκπαιδευτηρίων, Mandoulides Basketball Academy (MBA), αποτελεί τον προθάλαμο των αγωνιστικών τμημάτων του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Ευάγγελος Μαντουλίδης (ομάδων προπαιδικής – παιδικής – εφηβικής) οι οποίες κατέκτησαν 8 πανελλήνια πρωταθλήματα χωρίς ήττα.

Στόχος της ΜΒΑ, η οποία ιδρύθηκε το 1994, είναι η ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών, η διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.