Αρχική

Αριστεία

«Ίσως τα Εκπαιδευτήρια να πέτυχαν να αποτελούν σήμερα μια σύγχρονη και δυναμική κοινότητα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνωρισμένη σε όλη την Ελλάδα.»

Ευάγγελος Μαντουλίδης,
με αφορμή τα 25 χρόνια
των Εκπαιδευτηρίων

Έχουμε τη γνώση να εκπαιδεύουμε τους πρώτους και διακρινόμαστε για το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθούμε.

Οι μεγάλες και υψηλές διακρίσεις δεν μπορεί να αποτελούν αυτοσκοπό, έρχονται όμως όταν το έργο μας έχει επιτύχει. Όλοι εμείς νιώθουμε υπερήφανοι που παίρνουμε από το χέρι τους μαθητές μας και τους καθοδηγούμε μεθοδικά και συστηματικά στη θεαματική εξέλιξη των ικανοτήτων τους.

Μας αποκαλούν «σχολείο των μεγάλων διακρίσεων» και πράγματι, το όνομα των Εκπαιδευτηρίων μας συνοδεύει μαθητές που επάξια κατέκτησαν πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα αλλά και στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ευθύνη

«Ό,τι δεν παρακολουθείς,
δεν επιβιώνει!»

Ευάγγελος Μαντουλίδης

Ένα σχολείο ελληνικό, με το βλέμμα στραμμένο στον κόσμο.

Στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη από την πρώτη στιγμή, από την ώρα του θεμέλιου λίθου, γνωρίζουμε και τιμούμε το χρέος μας απέναντι στον μαθητή και το μέλλον του. Η συνέπεια, το αίσθημα ευθύνης και το υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικού ήθους χαρακτηρίζουν την πορεία μας. Η επιδίωξη του καλύτερου, η αναζήτηση του πρωτοποριακού, η αγάπη για το παιδί αποτελούν κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη είναι ένα σχολείο ελληνικό με το βλέμμα στραμμένο στον κόσμο, με τον μαθητή πάντα σε πρώτο πλάνο, με τον δάσκαλο βοηθό και συμπαραστάτη.

Καινοτομία

Ένα σχολείο σύγχρονο και έξυπνο.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη είναι ένα σχολείο σύγχρονο και έξυπνο. Από τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο εφαρμόζει πρωτοποριακά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις που επιβεβαιώνουν την άποψη ότι το σπίτι πρέπει να χτίζεται από τα θεμέλια, για να είναι γερό, κι όχι από τη στέγη.

Η ένταξη των Εκπαιδευτηρίων στην κοινότητα των κορυφαίων σχολείων  του κόσμου Microsoft Showcase Schools, μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πρωτοποριακές προσπάθειες και να ανταλλάξουμε καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης, της μάθησης και της αξιολόγησης, στοχεύοντας στην πρόοδο της εκπαίδευσης.

Καινοτόμα προγράμματα όπως Flipped Classroom, Watch & Learn, Case Studies, η ψηφιακή πλατφόρμα my.mandoulides, η χρήση των νέων τεχνολογιών σε όλες τις βαθμίδες καθιστούν την καινοτομία προϋπόθεση και ανάγκη.

 

Ενθάρρυνση

Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα, για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του.

Στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, το σχολείο που ίδρυσε ένας μεγάλος δάσκαλος και οραματιστής, ο Ευάγγελος Μαντουλίδης, ο δάσκαλος αναλαμβάνει να καθοδηγεί με ασφάλεια τους μαθητές στον δρόμο της γνώσης και της δημιουργίας. Οφείλει να ενθαρρύνει τους μαθητές, να τους πάρει από το χέρι και να τους οδηγήσει ψηλότερα, να γίνει η γέφυρα για το δικό τους αύριο.

Γιατί σύμφωνα με τον Καζαντζάκη: «Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα, για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες».

Δημιουργία

Ο κάθε μαθητής είναι πρωταγωνιστής.

Στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη οι μαθητές μαθαίνουν να αγαπούν το σχολείο. Με πρωτοποριακά προγράμματα, δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικές δράσεις καλλιεργούν την αγάπη για τη γνώση και τη δημιουργία, σε ένα περιβάλλον φιλικό και ευχάριστο.

Στο Δημοτικό ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της γνώσης, βάζουν θεμέλια γερά με εκπαιδευτικές δράσεις σύγχρονες και καινοτόμες. Συνδέουν το σχολείο με την κοινωνία, δημιουργούν όραμα και διδάσκονται την ευθύνη και την ανθρωπιά.

Στο Γυμνάσιο - Λύκειο η γνώση γίνεται ανάγκη και μέσο για την επίτευξη του στόχου. Οι ποικίλες δράσεις συμβάλλουν στο γόνιμο και δημιουργικό περιβάλλον, όπου ο κάθε μαθητής έχει τον δικό του ρόλο και βρίσκει τον δικό του εαυτό, καθώς διαμορφώνει το αύριό του.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια των παιδιών είναι για εμάς προτεραιότητα.

Πρωταρχικό μέλημα των Εκπαιδευτηρίων η ασφάλεια των μαθητών. Το σχολείο φροντίζει να εξασφαλίζει ένα περιβάλλον ασφαλές και δημιουργικό, να παίρνει όλα τα θεσμοθετημένα μέτρα ασφάλειας, να προβλέπει και να σχεδιάζει, με μοναδική προτεραιότητα την ασφαλή σχολική ζωή.

Έτσι δημιουργεί ένα κλίμα φιλικό και ευχάριστο, όπου το κάθε παιδί βρίσκει τον εαυτό του, ανακαλύπτει τις κλίσεις του και τα ενδιαφέροντά του και απερίσπαστο ακολουθεί τον στόχο του.

error: