Λίγο πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο του εκπονούμενου προγράμματος με θέμα την υγιεινή διατροφή, επισκέφτηκαν τον Γυναικείο Συνεταιρισμό στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Στα χνάρια της ελληνικής παράδοσης. Από το στάρι στο ψωμί».
Εκεί, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τη θρεπτική αξία του ψωμιού και τα είδη του που κυκλοφορούν στην αγορά, παρακολούθησαν βήμα – βήμα όλα τα στάδια παραγωγής του ψωμιού, από το άλεσμα του σιταριού ως το τελικό προϊόν. Οι μαθητές ζύμωσαν ψωμί, το έψησαν στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο και με περηφάνια δοκίμασαν το προϊόν του κόπου τους. Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία!