Γιατί στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Γιατί στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων αδιαμφισβήτητοι δείκτες πιστοποιούν την ποιοτική παιδεία που παρέχεται, καθορίζουν τις προτεραιότητες και καθοδηγούν το εκπαιδευτικό έργο.


Περισσότερες πληροφορίες...

 

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

Εκπαιδευμένο προσωπικό βοηθά τα νήπια να αναπτύξουν ισόρροπα όλες τις πλευρές της προσωπικότητάς τους, εφαρμόζοντας σύγχρονες
παιδαγωγικές μεθόδους.

Τα Εκπαιδευτήρια θεωρούν πρώτιστο καθήκον τους την ασφάλεια των μαθητών όλων των βαθμίδων, εντός και εκτός σχολείου. Για τον λόγο αυτό λαμβάνουν τα εξής μέτρα:

 • Φύλακα τις ώρες λειτουργίας στην είσοδο - φυλάκιο και ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος
  γονέων, μαθητών και επισκεπτών.
 • Ενισχυμένες υπηρεσίες εκπαιδευτικών στα διαλείμματα.
 • Κανονισμός κίνησης σχολικών λεωφορείων και ΙΧ αυτοκινήτων στους χώρους του σχολείου.
 • Προστατευτικά δαχτύλων (Finger protectors) στις πόρτες.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διδασκαλίας, συμμετέχουν και μαθαίνουν παίζοντας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας. Η διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων συνδέεται με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα, τα βιώματα και τις ικανότητές τους. Το παιχνίδι αναδεικνύεται πυρήνας του προγράμματος και ο ρόλος της γλώσσας υποστηρίζεται απ’ όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Στον Παιδικό Σταθμό - Νηπιαγωγείο τίθενται οι βάσεις της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του παιδιού. Εκπαιδευμένο προσωπικό βοηθά τα νήπια να αναπτύξουν ισόρροπα όλες τις πλευρές της προσωπικότητάς τους, εφαρμόζοντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, μέσα σ’ ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον γεμάτο ασφάλεια, χαρά, αγάπη και δημιουργία.

 • Ελληνική γλώσσα και μαθηματικά
 • Νέες τεχνολογίες
 • STREAM steps
 • Ξένες γλώσσες
 • English garden

Πρωτοποριακά προγράμματα
Καλλιεργούν τη φαντασία των μαθητών καθώς και την αγάπη για τα γράμματα και τις τέχνες (Εγώ και η φύση, Το κουκί και το ρεβίθι, Μαθαίνω να ζω υγιεινά, Εγώ και οι άλλοι, Τα ζώα ζητούν το δίκιο τους, Ήρωες των μύθων, Στα ίχνη των θεών και των μύθων, Μαθαίνω τους αριθμούς με γλωσσοδέτες, Χτίζω το σώμα μου σωστά… Τρώω πάντα υγιεινά, Από τη Γη στο διάστημα).

Φιλαναγνωσία και Bιβλιοπαρέες
Στο πλαίσιο του προγράμματος τους επισκέφτηκαν καταξιωμένοι συγγραφείς: Ν. Ανδρικόπουλος, Ν. Δημόπουλος, Σ. Ζαραμπούκα, Β. Ηλιόπουλος, Μ. Παπαγιάννη, Χ. Μπουλώτης, Ε. Τριβιζάς, Ε. Φακίνου.

Μουσική προπαιδεία
Ένα παράθυρο στον υπέροχο κόσμο της μουσικής ανοίγει στους μικρούς μαθητές το πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής.

Τέχνη και παιδί
O θαυμαστός κόσμος της τέχνης αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για την καλλιέργεια
της αισθητικής αγωγής των παιδιών αλλά και την ανάπτυξη μιας προσωπικής σχέσης με τον πολιτισμό.

Θεατρικό παιχνίδι
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συμβολή στην έκφραση και κατ’ επέκταση στην ολόπλευρη
και ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών.

Τρώμε υγιεινά
Τα Εκπαιδευτήρια εκπαιδεύουν τους μαθητές τους και παράλληλα ευαισθητοποιούν τους γονείς τους σε θέματα υγιεινής διατροφής, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Τρώμε υγιεινά στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη», το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν πρωϊνό, προαιρετικό πρόγραμμα σίτισης με ετικέτες θερμιδομετρικής ανάλυσης στις ατομικές συσκευασίες των γευμάτων, όπως και στα προϊόντα των κυλικείων.

Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής και υποστηρίζεται από την
αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή, η οποία περιλαμβάνει κλειστό γυμναστήριο 300 θέσεων
και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα
να παρακολουθούν στα Εκπαιδευτήρια Ειδικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Ακαδημίες,
που αποσκοπούν στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης παιδείας και καλλιεργούν
τις δεξιότητες των μαθητών στον μοντέρνο χορό, στο μπαλέτο, στο βόλεϊ, στην κολύμβηση,
στο καλαθοσφαίρισης, στο ποδόσφαιρο, στο Tae Kwon Do και στο τένις.

Η ευθύνη που αποδεικνύεται στη φροντίδα, στην υγιεινή, στη συνεργασία μαθητή, εκπαιδευτικού και γονέα, και φυσικά στη δημιουργία ενός κλίματος ευχάριστου και δημιουργικού χαρακτηρίζει τα Εκπαιδευτήρια από την ίδρυσή τους. Η φροντίδα και η υγιεινή στα πρώτα βήματα των παιδιών είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση από το σπίτι στο σχολείο. Τα παιδιά πρέπει να εισπράττουν το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αγάπη, που έχουν συνηθίσει στο οικογενειακό περιβάλλον, για να προσαρμοστούν στο σχολείο.
Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει τις δικές του ανάγκες.

Η συνεργασία μαθητή, εκπαιδευτικού και γονέα κρίνεται απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και την πρόοδο του μαθητή. Για τον σκοπό αυτό οργανώνονται τακτικές συναντήσεις με τους γονείς και λαμβάνονται μέτρα με στόχο την άριστη συνεργασία και την πρόοδο των μαθητών, όπως δημιουργική απασχόληση, ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας my mandoulides, Σχολές Γονέων.

Τέλος, τα Εκπαιδευτήρια δημιουργούν ένα κλίμα δημιουργικό, φιλικό και ευχάριστο, όπου ο κάθε μαθητής βρίσκει τον εαυτό του, ανακαλύπτει τις κλίσεις του και τα ενδιαφέροντά του,
αγαπά το σχολείο, και βλέπει τη μάθηση ως χαρά και δημιουργία.

Δημοτικό Σχολείο

Στο Δημοτικό μαθαίνουν να αγαπούν τη γνώση, παίζοντας και δημιουργώντας. Αυστηρά επιλεγμένο, έμπειρο και ικανό διδακτικό προσωπικό, με τη βοήθεια σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων και τη χρήση των νέων τεχνολογιών οδηγεί τους μαθητές στον μαγικό κόσμο της γνώσης.

Οι επιπλέον ώρες στην ελληνική γλώσσα, τα μαθηματικά, την πληροφορική, τις ξένες γλώσσες και οι σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι συμβάλλουν στην ουσιαστική και πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών, ενώ οι γραπτές δοκιμασίες σε τακτά χρονικά διαστήματα καθιστούν την αξιολόγηση μέθοδο διδασκαλίας και στοχεύουν στην εξοικείωση και προετοιμασία των μαθητών για το μέλλον.

Ο μαθητής από το Δημοτικό μαθαίνει να θέτει στόχους, να συμμετέχει, να συνεργάζεται, να ηγείται, να διακρίνεται και να ξεχωρίζει. Οι μαθητές συμμετέχουν σε διαγωνισμούς μαθηματικών, φυσικής, ρομποτικής και σε συνέδρια πληροφορικής με μεγάλη επιτυχία και αποκτούν τα πρώτα πτυχία στις ξένες γλώσσες. Επιπλέον παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, διηγήματος αλλά και ορθογραφίας και γεωγραφίας.

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου εξοικειώνονται με τους υπολογιστές και αποκτούν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες όσον αφορά τη λειτουργία, τη χρήση και τις εφαρμογές τους.

Η καθημερινή χρήση των νέων τεχνολογιών καθώς και τα καινοτόμα προγράμματα που στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο των STREAM έχουν αναδείξει το σχολείο ως Microsoft Showcase School.

STREAM Steps
Οι μαθητές αναζητούν λύσεις σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου, συνδυάζοντας έννοιες και μεθόδους από τον χώρο STREAM, στο πλαίσιο των μαθημάτων, των ομίλων και των καινοτόμων προγραμμάτων.

Mandoulides Computer Hackathlon
O διαγωνισμός παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν την προγραμματιστική τους σκέψη και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους σε προηγμένες εφαρμογές της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Young Scientists: Από μικροί στα εργαστήρια
Οι μαθητές εργάζονται ομαδοσυνεργατικά. Οι αρχές της μηχανικής, η ενέργεια και οι μετατροπές της, καθώς και η ανάπτυξη κατασκευαστικών δεξιοτήτων μπλέκονται σε ένα μείγμα μάθησης και διασκέδασης.

Coding Girls
Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να εμπνεύσει όλα τα κορίτσια να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους ψηφιακά, μαθαίνοντας να προγραμματίζουν, να σχεδιάζουν και να σκηνοθετούν διαδραστικές 3D ιστορίες και εντυπωσιακά παιχνίδια.

Kangaroo Plus
Μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Μαθηματικών «Καγκουρό».

Μαθηματικά Παιχνίδια
Οι μαθητές προσεγγίζουν τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, συνδυάζοντας γνώση και ψυχαγωγία.

Προγράμματα λόγου, αγωγής υγείας, περιβάλλοντος και άλλα πρωτοποριακά καλλιεργούν τη φαντασία των μαθητών καθώς και την αγάπη για τα γράμματα και τις τέχνες.

 • Μαθήματα ορθογραφίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη
 • Οι λέξεις γράφουν τη δική τους ιστορία – Μαθήματα Ετυμολογίας
 • Μιλάμε για μας
 • Βιβλιοπαρέες
 • Booktime
 • «Χάρτες, πυξίδα… φύγαμε!»
 • Μες στο μουσείο
 • Γνωρίζω τον εαυτό μου, γνωρίζω τους άλλους
 • Από μικρό παιδί Άνθρωπος και… Συνάνθρωπος
 • Φτιάξε πρόβλημα κι εγώ… θα στο λύσω στο λεπτό
 • Συνεργάζομαι, αισθάνομαι, μετρώ… ακονίζω το μυαλό!
 • Γνωρίζω την πόλη μου
 • Ακρόπολη: ένα άστρο που λάμπει μέσα στους αιώνες
 • Λειτουργική αγωγή
 • Teachers for Europe
 • E- twinning

Στοπλαίσιο των προγραμμάτων λόγου τους επισκέφτηκαν καταξιωμένοι συγγραφείς: Ν. Ανδρικόπουλος, Ν. Δημόπουλος, Σ. Ζαραμπούκα, Ά. Ζέη, Β. Ηλιόπουλος, Μ. Κοντολέων, Α. Μητσιάλη, Χ. Μπουλώτης, Λ. Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου, Ε. Πριοβόλου, Ζ. Σαρή, Ε. Τριβιζάς, Ε. Φακίνου, Λ. Ψαραύτη.

Κορυφαία εκδήλωση πολιτισμού η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού στην Κωνσταντινούπολη ή στην Αθήνα, η οποία συνδυάζεται με μια μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με κορυφαίους μουσικούς, όπως τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Επισκέψεις σε χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, περιβαλλοντικά προγράμματα, εξορμήσεις και ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις καλλιεργούν την ευαισθησία των παιδιών μας απέναντι στη φύση. Η περιβαλλοντική δράση των Εκπαιδευτηρίων έχει κατ’ επανάληψη βραβευτεί με την απονομή της Πράσινης Σημαίας από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Ειδικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Ακαδημίες
Ο αθλητισμός υποστηρίζεται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, υπαίθρια γήπεδα και κλειστό γυμναστήριο 300 θέσεων που περιλαμβάνει υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, με δρύινο δάπεδο, αίθουσες μπαλέτου, πινγκ - πονγκ, Tae Kwon Do και σάουνα. Τα Εκπαιδευτήρια παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν Ειδικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Ακαδημίες: μοντέρνο χορό, μπαλέτο, βόλεϊ, κολύμβηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Τae Κwon Do, τένις.

Ολυμπιακή παιδεία
Στο πλαίσιο του προγράμματος Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες επισκέπτονται τα Εκπαιδευτήρια, μεταδίδουν το ολυμπιακό πνεύμα και καλλιεργούν το ολυμπιακό ιδεώδες όπως: Π. Δήμας, H. Ηλιάδης, Α. Κατσαρός, Α. Κελεσίδου, Ι. Μελισσανίδης, Α. Νικολαΐδης, Β. Πατουλίδου, Γ. Πολυχρονίδης, Χ. Ταϊγανίδης, Δ. Ταμπάκος, Χ. Ταμπαξής, Α. Ταξιλδάρης.

Παραδοσιακοί χοροί
Τα Εκπαιδευτήρια από αγάπη και σεβασμό στην παράδοση πραγματοποιούν κάθε χρόνο το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Η ευθύνη που αποδεικνύεται στην ασφάλεια, στην οργάνωση, στη συνεργασία μαθητή, εκπαιδευτικού και γονέα και στην αγωγή χαρακτηρίζει τα Εκπαιδευτήρια από την ίδρυσή τους.

Τα Εκπαιδευτήρια θεωρούν πρωταρχικό μέλημά τους την ασφάλεια των μαθητών εντός και εκτός σχολείου. Τηρούν όλα τα θεσμοθετημένα μέτρα ασφάλειας, προβλέπουν και σχεδιάζουν, με μοναδική προτεραιότητα την ασφαλή σχολική ζωή. Η οργάνωση της σχολικής ζωής, τα καθημερινά καθήκοντα και το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό στην ψηφιακή πλατφόρμα my mandoulides, το διανθισμένο με δραστηριότητες πρόγραμμα και η τακτική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου διευκολύνουν τη μαθησιακή διαδικασία.

Η συνεργασία μαθητή, εκπαιδευτικού και γονέα κρίνεται απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και την εξέλιξη του μαθητή. Για τον σκοπό αυτό οργανώνονται συναντήσεις με τους γονείς και λαμβάνονται μέτρα με στόχο την άριστη συνεργασία και την πρόοδο των μαθητών, όπως επαναληπτικά φυλλάδια, προετοιμασία για τους διαγωνισμούς, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στις ξένες γλώσσες, ερωτηματολόγια αξιολόγησης, Σχολές Γονέων.

Η αγωγή των μαθητών είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσής τους. Οι κοινοί στόχοι, οι αποδεκτοί όροι και οι ξεκάθαρες συνέπειες συμβάλλουν στην πρόοδο και στη διάπλαση του χαρακτήρα τους.

Γυμνάσιο - Λύκειο

Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να εφαρμόζει πρωτοποριακά προγράμματα, που χρησιμοποιούν την ψηφιακή εκπαίδευση και στοχεύουν στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος.

Κύριος δείκτης ποιότητας ενός σχολείου είναι οι επιτυχίες σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι τάξεις των αποφοίτων έχουν 100% ποσοστό επιτυχίας στις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές εξετάσεις εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι μαθητές μας ξεχωρίζουν, συγκεντρώνοντας υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις και σε σχολές υψηλής ζήτησης.

(Ιατρικές, Πολυτεχνικές, Νομική, Οικονομικές, Θετικές, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές).
Μέσω του προγράμματος Studies Abroad και χωρίς την παρακολούθηση του προγράμματος International Baccalaureate (IB) κατακτούν θέσεις και υποτροφίες σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης

Οι πρώτες θέσεις σε παγκόσμιες Ολυμπιάδες και διεθνείς διαγωνισμούς εκφράζουν τη φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων και επιβεβαιώνουν το έργο τους. Συγκεκριμένα οι μαθητές κατέκτησαν πρωτιές στις θετικές επιστήμες (μαθηματικά, φυσική, βιολογία, αστρονομία, πληροφορική), στις ανθρωπιστικές (νεοελληνική γλώσσα, αρχαία ελληνική γλώσσα, αγώνες επιχειρηματολογίας), στις τέχνες, στον αθλητισμό και σε διεθνή συνέδρια.

Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να εφαρμόζει καινοτόμα και πρωτοποριακά προγράμματα, που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, φέρνουν σε επαφή τους μαθητές με τον κόσμο των STREAM, στοχεύουν στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος.

Case studies
Τα Case Studies είναι αληθινές ιστορίες που συνδέουν την ακαδημαϊκή γνώση με την καθημερινότητα. Μέσω των Case Studies οι μαθητές αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και καλούνται να επιλύσουν έναν προβληματισμό επιστημονικής και ηθικής φύσης.

Watch & learn
Τα Εκπαιδευτήρια με ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που εφαρμόζουν αποκλειστικά στην Ελλάδα, παρέχουν στους μαθητές της Α’, Β’ και Γ΄Λυκείου τη δυνατότητα για περαιτέρω εξάσκηση πάνω σε θέματα αρχαίων ελληνικών, μαθηματικών, φυσικής και χημείας κατά το πρότυπο των πανελλαδικών εξετάσεων, online, στο σπίτι τους!

Flipped Classroom. Η τάξη αλλάζει…
Με το πρόγραμμα Flipped Classroom, σύγχρονα online μαθήματα προσφέρουν στους μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου ένα συναρπαστικό «ταξίδι γνώσεων» στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία, καθώς οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν την παράδοση νωρίτερα στο σπίτι τους!

F1 in Schools
Το πρόγραμμα είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM Education).

Αδήριτη ανάγκη της εκπαίδευσης ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό, καλλιεργούν κλίσεις και δεξιότητες και φέρνουν σε επαφή τους μαθητές με εκλεκτούς εκπροσώπους του χώρου. Ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, 500 θέσεων, άρτια εξοπλισμένο φιλοξενεί όλες τις εκδηλώσεις των Εκπαιδευτηρίων.

Διοργανώσεις όπως το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, ο διαγωνισμός διηγήματος «Ζωγράφειος Αγών», οι πανελλήνιοι μαθητικοί «Αγώνες Τέχνης», η Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταξιώνουν τα Εκπαιδευτήρια στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Τα πολυβραβευμένα σύνολα της ορχήστρας και της χορωδίας συνεργάστηκαν με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς: Γ. Κούτρα, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Λ. Μαχαιρίτσα, Ε. Ρεμπούτσικα, Δ. Σαββόπουλο, Δ. Τσακνή, Γ. Χατζηνάσιο, ενώ η θεατρική ομάδα ανεβάζει κάθε χρόνο έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών με ξεχωριστή επιτυχία.

Επιπλέον επισκέφτηκαν τα Εκπαιδευτήρια στα προγράμματα λόγου καταξιωμένοι συγγραφείς: Σ. Ζαραμπούκα, Ά. Ζέη, Μ. Κοντολέων, Ν. Μπακόλας, Ζ. Σαρή, Γ. Σκαμπαρδώνης, Π. Σφυρίδης,Ε. Τριβιζάς, Ε. Φακίνου, V. Hislop και άξιοι εκπροσώποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας: Χ. Γιανναράς, Σ. Θεοδωράκης, Σ. Καργάκος, Σ. Κούλογλου, Ι. Μανωλεδάκης, Κ. Μητσοτάκης, Θ. Παπαγγελής, Γ. Σουφλιάς, Ε. Σφακιανάκης, Π. Τσίμας, Χ. Τσολάκης, Ι. Τσουκαλάς.

Ο αθλητισμός υποστηρίζεται από την αντίστοιχη άριστη υλικοτεχνική υποδομή, κλειστό γυμναστήριο 1000 θέσεων και άλλες υπαίθριες εγκαταστάσεις. Οι πολλές και εξαιρετικές διακρίσεις σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο δικαιώνουν απόλυτα την πρωταγωνιστική θέση του αθλητισμού στην εκπαίδευση. Στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης τα Εκπαιδευτήρια κέρδισαν την πρώτη θέση το 1999 στο Ισραήλ, τη δεύτερη το 2005 στην Πολωνία και την τρίτη το 2009 στην Τουρκία. Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα κατέκτησαν την πρώτη θέση εφτά φορές.

Κορυφαίοι αθλητές υπήρξαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, όπως οι Ν. Ζήσης, Χ. Μαρκόπουλος, Κ. Σλούκας, ενώ παράλληλα τα επισκέφτηκαν στο πλαίσιο αθλητικών προγραμμάτων οι: Π. Γιαννάκης, Ν. Γκάλης, Π. Δήμας, Η. Ηλιάδης, D. Ivkovic , Α. Κελεσίδου, Γ. Κούδας, Ι. Μελισσανίδης, Α. Νικολαΐδης, Β. Πατουλίδου, Δ. Σαλπιγγίδης, Δ. Ταμπάκος, Ά. Χαριστέας.

Τέλος βασικό χαρακτηριστικό των Εκπαιδευτηρίων είναι η ευθύνη που αποδεικνύεται στη μέθοδο και οδηγεί στη διαμόρφωση χαρακτήρων με ήθος και πίστη σε υψηλές αρχές και αξίες.

Η μέθοδος, που εφαρμόζουν αλλά και διδάσκουν τα Εκπαιδευτήρια, με τις επιπλέον ώρες στα κύρια μαθήματα (μαθηματικά, ελληνικά και ξένες γλώσσες), το εμπλουτισμένο με καινοτόμα προγράμματα, πρόγραμμα σπουδών, την υποστηρικτική και εθελοντική διδασκαλία, τα Ειδικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και τις Ακαδημίες, τον βιωματικό σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό (Προγράμματα Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με εταιρείες και οργανισμούς, Τριήμερο ΣΕΠ, 100 mentors, Εικονική Επιχείρηση), τις ενημερωτικές συναντήσεις, τη διαρκή αξιολόγηση μαθητών και εκπαιδευτικών, τις διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητας οδηγεί στην επίτευξη των υψηλών στόχων που οφείλουν να έχουν οι μαθητές στο Γυμνάσιο - Λύκειο.

Από τα πρώτα βήματα των μαθητών στα Εκπαιδευτήρια διαμορφώνεται παράλληλα ο χαρακτήρας τους. Διδάσκονται τα όρια και μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους. Το ήθος αποτελεί βασική επιδίωξη των Εκπαιδευτηρίων και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία και την ευτυχία των μαθητών.