Γυμνάσιο - Λύκειο

Γυμνάσιο - Λύκειο

Τα Εκπαιδευτήρια προσφέρουν παιδεία υψηλού επιπέδου, με κύριο στόχο την ευτυχία των μαθητών και την επιτυχία των στόχων τους. Εξασφαλίζουν το καλύτερο έδαφος, το ασφαλές περιβάλλον, τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν, να ξεχωρίσουν. Τα Εκπαιδευτήρια διαμορφώνουν πολύπλευρες προσωπικότητες, εμπνέουν και κατευθύνουν τους μαθητές με επιτυχία στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται:

 • Στο άριστα επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό.
 • Στις καινοτόµες µεθόδους διδασκαλίας: Case Studies, Flipped Classroom, Watch & Learn.
 • Στον συνεχή εμπλουτισμό της υλικοτεχνικής υποδομής: ψηφιακή τάξη, ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας.
 • Στις επιπλέον ώρες διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα (νέα ελληνικά, αρχαία ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, αγγλική γλώσσα, πληροφορική).
 • Στα τμήματα προετοιμασίας (μαθηματικών, στατιστικής, φυσικής, χηµείας, βιολογίας, πληροφορικής, επιχειρηματολογίας ελληνικής και αγγλικής, χορωδίας, ορχήστρας, θεάτρου, καλαθοσφαίρισης).
 • Στο πρόγραμμα Studies Abroad: κέντρο συμβουλευτικής και τμήματα προετοιμασίας (SAT, TOEFL, IELTS) για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια της Αμερικής, του Καναδά και της Ευρώπης.
 • Στις εργαστηριακές ασκήσεις, κυρίως στη φυσική, την αστρονομία, τη χηµεία, τη βιολογία και την πληροφορική.
 • Στα πρωτοποριακά προγράµµατα: λογοτεχνίας, κινηματογράφου, περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς.
 • Στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και εξορμήσεις.
 • Στην έκδοση βοηθητικών βιβλίων γραμμένων από επίλεκτους και έμπειρους εκπαιδευτικούς.
 • Στη συµµετοχή σε διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων αποσκοπεί στο ν’ ανταποκριθούν οι μαθητές του στις υψηλές απαιτήσεις του σχολείου και στοχεύει στο να τους καταστήσει πρωταγωνιστές στην προσπάθεια εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Πληροφορική στα Εκπαιδευτήρια ήταν και είναι προτεραιότητα. Κάθε τεχνολογική εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά μας στο ταξίδι τους προς τη γνώση συνδυάζεται αρμονικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα του σχολείου και λειτουργεί με ρεαλισμό προς όφελος των μαθητών. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις εξαιρετικές επιτυχίες των μαθητών μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Πληροφορικής.

«Νεώτερον δίδασκε» (Να διδάσκεις τα πιο σύγχρονα) - Δημόκριτος

Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση σύγχρονων εργαστηρίων, εξοπλισμένων με τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία, που ανανεώνονται διαρκώς, διευρύνουμε την παροχή εκπαιδευτικού έργου με τη διδασκαλία των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο Γυμνάσιο και Λύκειο στους παρακάτω τομείς:

my mandoulides

Προσωποποιημένη πληροφόρηση για κάθε μαθητή, όπου μπορεί να βρει εκπαιδευτικό υλικό, την πρόοδό του και τα διαγωνίσματα, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα του σχολείου, τους διαγωνισμούς και τις εκδηλώσεις του σχολείου. Στη ψηφιακή πλατφόρμα my mandoulides γίνεται ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού, όπου κάθε μαθητής έχει πρόσβαση σε μία τεράστια βάση δεδομένων εκπαιδευτικού υλικού διαδραστικού χαρακτήρα (ηλεκτρονικά βιβλία, σημειώσεις, εκπαιδευτικά βίντεο, διαγωνίσματα, επίκαιρα επιστημονικά άρθρα).

Office365

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, συνδυάζοντας την παράδοση με την πρόοδο, έχουν εισάγει τη χρήση του Η/Υ ως βασικού εκπαιδευτικού εργαλείου για την εκπαίδευση των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου. Η ενσωμάτωση των τεχνολογικών εργαλείων στα μαθήματα μεταμορφώνει τη μάθηση σε συμμετοχική διαδικασία, βοηθά στην κατανόηση και εμπέδωση της γνώσης  και ενισχύει την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η κριτική και η υπολογιστική σκέψη. Το πάντρεμα της παράδοσης με την πρόοδο καθιστά τη μάθηση αποτελεσματική και απολαυστική για τους μαθητές. Μέσα από σύγχρονο και καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό η γνώση γίνεται προσιτή. Τα εργαλεία του Office 365 μετατρέπουν τη μάθηση σε βιωματική, διαδραστική και ευχάριστη εμπειρία. Ο μαθητής γίνεται δημιουργός και ο δάσκαλος καθοδηγητής.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό κάθε μαθητής Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχει πρόσβαση στο Office365 και μπορεί να αποθηκεύει και να μοιράζεται εργασίες με άλλους μαθητές και καθηγητές και να συνεργάζεται ομαδικά για την εκπόνηση ποικίλων εκπαιδευτικών ερευνητικών εργασιών (project).

Πιστοποίηση Πληροφορικής KeyCERT

Όλοι οι μαθητές στο Γυμνάσιο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας προετοιμάζονται και δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης Πληροφορικής KeyCERT στις ενότητες Word, Excel, PowerPoint, Internet. Οι μαθητές αποκτούν το πτυχίο KeyCERT, που είναι απαραίτητο εφόδιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πιστοποιεί τη γνώση χρήσης υπολογιστών.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

Μέσω κατάλληλης προετοιμασίας, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές του Γυμνασίου  και Λυκείου να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist (MOS) και να διεκδικήσουν μία θέση στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει κάθε χρόνο την Ελλάδα στην Αμερική στον Παγκόσμιο Τελικό.

Mandoulides Python Camp

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 4 εβδομάδων, όπου μαθητές του Γυμνασίου, μαθαίνουν να γράφουν κώδικα σε Python, κατασκευάζουν δικά τους προγράμματα, καλούνται να λύσουν προβλήματα και στο τέλος, μετά από αξιολόγηση, συμμετέχουν στον τελικό του Camp για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας προγραμματισμού.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ)

Οι μαθητές προετοιμάζονται σε προχωρημένα θέματα προγραμματισμού Η/Υ και συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε Διεθνείς Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες.

Art & Science Days

Τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της πόλης, δημόσιων και ιδιωτικών. Κύριο στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο της Πληροφορικής (Computer Epathlon & Hackathlon) και των Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Αστρονομία) αλλά και της τέχνης. Στο Computer Epathlon & Hackathlon διδάσκονται προγραμματισμό μέσω καινοτόμων εφαρμογών όπως: Python, Minecraft Education Edition, AppInventor και δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια και εφαρμογές.

Καινοτόμα προγράμματα

Συμμετοχή σε καινοτόμα προγράμματα και υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω βιντεομαθήματων ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης:

 • Case Studies
 • Watch & Learn
 • Flipped Classroom

που απαιτούν τη χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Προγραμματισμού: Hour of Code & CodWeek.eu

Διεθνή προγράμματα για εκμάθηση προγραμματισμού, συγγραφή κώδικα και κατασκευή εφαρμογών για υπολογιστές και mobile εφαρμογές, ακόμη και από αρχάριους χρήστες.

UX and Product Design Club

Το UX, δηλαδή το User Experience, αναφέρεται στη συνολική εμπειρία που προσφέρει ένα site ή μία εφαρμογή στον χρήστη. Η ικανοποίηση του πελάτη και η θετική εμπειρία μετά από την επαφή του με την ιστοσελίδα μιας εταιρείας, είναι κρίσιμη για την επιτυχία στο ηλεκτρονικό επιχειρείν και ακόμα περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στον όμιλο UX and Product Design οι μαθητές μας έχουν τη μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα πεδία των γνωστικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στην έννοια “User Experience”,τη μεθοδολογία, τις διαδικασίες και τη στρατηγική που ακολουθούν μεγάλα ψηφιακά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως το AirBnb, Booking.com, Uber, Facebook, για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους ή να δημιουργήσουν νέες.

Όμιλοι Πληροφορικής (clubs)

Όμιλοι προγραμματισμού Η/Υ, επεξεργασίας εικόνας, δημιουργίας ηλεκτρονικής εφημερίδας και ιστοσελίδων, καθώς και αυτοματισμού γραφείου (επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και βάσεων δεδομένων).

Τμήματα Προετοιμασίας Προγραμματισμού

Οι μαθητές προετοιμάζονται σε προχωρημένα θέματα προγραμματισμού Η/Υ για τη συμμετοχή στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων Πληροφορικής και Υπολογιστών). Μαθητές που καταφέρνουν να διακριθούν στον Διαγωνισμό συμμετέχουν στη Βαλκανιάδα και την Ολυμπιάδα Πληροφορικής αντίστοιχα.

Τμήματα προετοιμασίας ρομποτικής

Οι μαθητές προετοιμάζονται σε προχωρημένα θέματα ρομποτικής για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του First Lego League. Πρόκειται για Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον οποίο οι μαθητές θα κληθούν να δώσουν λύση, αναλαμβάνοντας κάποια «αποστολή», με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ.

Έρευνα και ανάπτυξη

Σχεδιασμός, κατασκευή καινοτόμων ερευνητικών εργασιών και υποβολή σε μαθητικά συνέδρια και διαγωνισμούς.​

Κύρια επιδίωξη των Εκπαιδευτηρίων αποτελεί η συνεχής βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των μαθητών στην ξένη γλώσσα, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον, να αποκτήσουν πτυχία γλωσσομάθειας και να μπορούν να επικοινωνούν σε αυτές.

Αγγλική γλώσσα

Οι στόχοι επιτυγχάνονται με:

 • Επιπλέον ώρες διδασκαλίας με σύγχρονα συγγράμματα και νέες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας.
 • Τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις SAT, TOEFL, IELTS, ΑΕΙ.
 • Ανάλυση και σχολιασμό έργων της αγγλικής λογοτεχνίας.
 • Συμμετοχή των μαθητών σε βιωματικές δράσεις, εκπόνηση και παρουσίαση μαθητικών εργασιών (projects) σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
 • Clubs: Forensics (Debate, Ιmpromptu Speaking, Οratory, Group Discussion, Duet Acting, Oral Interpretation).
 • Συγγραφή άρθρων για το περιοδικό Flame.
 • Προετοιμασία και συμμετοχή των μαθητών σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια και διοργανώσεις, Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων.
 • Νέες τεχνολογίες και διαδραστικά μέσα διδασκαλίας.
 • Πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mymandoulides (βάση δεδομένων εκπαιδευτικού υλικού, ηλεκτρονικά βιβλία, σημειώσεις, εκπαιδευτικά video, επίκαιρα επιστημονικά άρθρα).
 • Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διακεκριμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τα Εκπαιδευτήρια λειτουργούν ως εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις:

 • CPE, CAE, FCE του πανεπιστημίου Cambridge.
 • TOEFL iBT (Internet based test) του ETS (Educational Testing Service).
 • PSAT, SAT Reasoning, SAT Subject Tests

απαραίτητες για σπουδές σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Bilingual program

To πρόγραμμα αγγλικών για δίγλωσσους μαθητές απευθύνεται σε μαθητές του Γυμνασίου οι οποίοι:

 • Γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν σε αγγλόφωνη χώρα.
 • Φοίτησαν σε αγγλόφωνο σχολείο.
 • Έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας ή τη μιλούν σχεδόν σαν μητρική.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από την Α’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ’ Γυμνασίου και:

 • Πραγματοποιείται σε αγγλόφωνο περιβάλλον.
 • Επικεντρώνεται στη διδασκαλία λεξιλογίου και γραπτού λόγου.
 • Δίνει έμφαση στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της κατανόησης κειμένου και της γραπτής έκφρασης.
 • Βασίζεται σε υλικό και βιβλία που διδάσκονται στις ΗΠΑ.
 • Διδάσκεται από έμπειρους καθηγητές που είναι native English speakers.

Forensics

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου στην αγγλική γλώσσα (Forensics), μαθητές των Εκπαιδευτηρίων σημειώνουν εξαιρετική επιτυχία, αν και έχουν να ανταγωνιστούν μαθητές από αγγλόφωνα σχολεία των Αθηνών. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν τα εξής ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Ελλάδος: American Community Schools (ACS), Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, Byron College, Campion School, Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γυμνάσιο Καστριτσίου (Πάτρα), Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη (Λάρισα), Ιόνιος Σχολή, Κολέγιο Ανατόλια, Κολλέγιο Αθηνών, Σχολή Μωραΐτη, Νέα Γενιά Ζηρίδη,  Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, PIERCE - The American College of Greece, Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, St. Catherine's British School, St. Lawrence College.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων απέσπασαν  σε πανελλήνιο επίπεδο πέντε φορές την 1η θέση και το χρυσό κύπελλο (1996, 2001, 2003, 2004, 2007), δύο φορές τη 2η (2002)  και δύο φορές  την 3η θέση (2005 και 2015) αντίστοιχα, ενώ επίσης οι μαθητές του ομίλου κατέκτησαν επτά φορές την 4η θέση (2009, 2010, 2011,2013, 2014, 2016, 2017).

Τα Εκπαιδευτήρια έχουν φιλοξενήσει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου στην Αγγλική γλώσσα στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου, με πολύ μεγάλη επιτυχία τα έτη: 2003, 2007, 2011, 2015, 2019.

Γαλλική - Γερμανική γλώσσα

Η γαλλική - γερμανική γλώσσα είναι η δεύτερη ξένη γλώσσα και διδάσκεται από την Α Γυμνασίου έως την Β' Λυκείου.

Οι στόχοι επιτυγχάνονται με:

 • Επιπλέον ώρες διδασκαλίας με σύγχρονα συγγράμματα και νέες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας.
 • Συγγραφή άρθρων για τα Μαθητικά Μηνύματα.
 • Νέες τεχνολογίες και διαδραστικά μέσα διδασκαλίας.
 • Προετοιμασία και συμμετοχή των μαθητών σε αγώνες επιχειρηματολογίας και εκφραστικής ανάγνωσης.
 • Πρόσβαση στη ψηφιακή πλατφόρμα my mandoulides (βάση δεδομένων εκπαιδευτικού υλικού, ηλεκτρονικά βιβλία, σημειώσεις, εκπαιδευτικά video, επίκαιρα άρθρα).

Case Studies

Εδώ και πολλές δεκαετίες τα Case Studies έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού και συγκεκριμένα στις νομικές, οικονομικές και ιατρικές σχολές.

Τα Case Studies είναι αληθινές ιστορίες που συνδέουν την ακαδημαϊκή γνώση με την καθημερινότητα. Μέσω των Case Studies οι μαθητές αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και καλούνται να επιλύσουν έναν προβληματισμό επιστημονικής και ηθικής φύσης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τη διδασκαλία επιστημονικών θεμάτων αλλά και για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.

Στόχοι:

 • Ανάπτυξη κριτικής σκέψης.
 • Καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.
 • Σύγχρονα επιστημονικά προβλήματα.
 • Κυρίαρχη επιρροή θετικών επιστημών (STEM).

Case Studies

 

Watch & Learn:
Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές αλλάζει...

Τα Εκπαιδευτήρια με ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που εφαρμόζουν αποκλειστικά στην Ελλάδα, παρέχουν στους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου τη δυνατότητα για περαιτέρω εξάσκηση πάνω σε θέματα αρχαίων ελληνικών, νεοελληνικής γλώσσας, μαθηματικών, φυσικής και χημείας κατά το πρότυπο των πανελλαδικών εξετάσεων, online, στο σπίτι τους!

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να:

 • Παρακολουθήσουν πρωτότυπα θέματα κατά το πρότυπο των πανελλαδικών εξετάσεων, λυμένα και απαντημένα με υποδειγματικό τρόπο, όπως το εξεταστικό σύστημα ορίζει και απαιτεί.
 • Εξοικειωθούν με το σύστημα και τις απαιτήσεις των εξετάσεων.
 • Εξασκηθούν στην αντιμετώπιση απαιτητικών θεμάτων διαφορετικού βαθμού δυσκολίας.

Watch & LearnWatch & Learn
Login

 

Flipped Classroom:
Η τάξη αλλάζει...

Με το πρόγραμμα Flipped Classroom, σύγχρονα online μαθήματα προσφέρουν στους μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου ένα συναρπαστικό «ταξίδι γνώσεων» στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία, καθώς οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν την παράδοση νωρίτερα στο σπίτι τους!

Έτσι οι καθηγητές αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε επιπλέον ασκήσεις και συνεργάζονται με όλους τους μαθητές μέσα στην τάξη, κάνοντας την παράδοση ευχάριστη και δημιουργική.

Flipped Classroom

Omilos Theatrou

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές τους να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να καλλιεργήσουν τις κλίσεις τους και τις δεξιότητές τους στα Τμήματα Προετοιμασίας

 • Ελληνική Επιχειρηματολογία
 • First Lego League
 • EUSO
 • Επιχειρηματολογία στην Αγγλική Γλώσσα (Debate)
 • Mαθηματική Σκέψη & Λογική
 • Πληροφορική - Προγραμματισμός (προετοιμασία για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής)
 • Ορχήστρα
 • Χορωδία
 • SAT
 • Θέατρο
 • Εικονική Επιχείρηση
 • Μιλάμε Ελληνικά
 • Forensics

Οι όμιλοι αποτελούν καινοτομία των Εκπαιδευτηρίων και δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους μαθητές μας να:

 • Ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ταλέντα τους.
 • Εκφράσουν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους.
 • Αναλάβουν πρωτοβουλίες μέσα στο πνεύμα της ομαδικότητας.
 • Ασχοληθούν με κάτι αγαπημένο και ξεχωριστό.

Γράμματα και τέχνες

 • Ισπανικά
 • Junior Forensics
 • Public Speaking
 • Ρητορικός Λόγος
 • Κινηματογράφος
 • Junior European Youth Parliament
 • Junior Achievement

Επιστήμες

 • Μαθηματική Σκέψη και Λογική
 • Robo Coders
 • Πληροφορική
 • The Science Club in the Science Lab

Αθλητισμός

 • Αεροβική Γυμναστική-Zumba
 • Cheerleading
 • Καλαθοσφαίριση
 • Πετοσφαίριση
 • Ποδόσφαιρο
 • Σκάκι

Τα Εκπαιδευτήρια στο πλαίσιο της ενίσχυσης και διδακτικής στήριξης των μαθητών εφαρμόζουν τις παρακάτω δράσεις:

Επαναληπτικά μαθήματα

Πραγματοποιούνται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους και απευθύνονται σε μαθητές που θέλουν να καλύψουν κενά που παρουσιάζουν στην ελληνική γλώσσα, στην αγγλική γλώσσα και τα μαθηματικά.

Tμήματα προετοιμασίας

Μαθηματικών, στατιστικής, φυσικής, χηµείας, βιολογίας, πληροφορικής, επιχειρηματολογίας ελληνικής και αγγλικής, χορωδίας, ορχήστρας, θεάτρου, κινηματογράφου, καλαθοσφαίρισης.

Ώρα του μαθητή

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του μισάωρου διαλείμματος να λύσουν τις απορίες τους και να συζητούν με τους καθηγητές τους εκπαιδευτικά θέματα που τους απασχολούν.

Prep hour

Πραγματοποιείται από εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του μισάωρου διαλείμματος κάθε εβδομάδα στα μαθήματα:

 • των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών
  (Α΄ Γυμνασίου)
 • των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Φυσικής (Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου).
Peer Tutoring

Άριστοι μαθητές του Λυκείου βοηθούν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην Ελληνική Γλώσσα, την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τη Φυσική, με την εποπτεία των αντίστοιχων καθηγητών.

Τα προγράμματα Art & Science Days απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της πόλης, δημόσιων και ιδιωτικών. Κύριο στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο της πληροφορικής και των φυσικών επιστημών (φυσική, χημεία, βιολογία, αστρονομία) αλλά και της τέχνης.

Art & Science Days 2019

Junior Code Week

Η STREAM DAY περιλαμβάνει δράσεις STREAM (Science, Technology, Reading, Engineering, Art, Mathematics), που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και να κάνουν τη μάθηση ευχάριστη και δημιουργική.

Στη δράση STREAM DAY οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα έχουν τη δυνατότητα:

 • Να παρουσιάσουν κατασκευές και δημιουργίες STREAM, που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
 • Να παρακολουθήσουν πρωτότυπα και εντυπωσιακά πειράματα στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας.
 • Να γνωρίσουν τον κόσμο της αρχιτεκτονικής από την ομάδα ARKKI SCHOOL.
 • Να προγραμματίσουν και να παίξουν με το KODU και το SCRATCH.
 • Να παρακολουθήσουν αγώνες στην πίστα FLL.
 • Να μάθουν παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Σειρά διαλέξεων - συζητήσεων για θέματα επίκαιρα από ειδικούς όπως οι: Α. Αντωνόπουλος, Χ. Γιανναράς, Σ. Θεοδωράκης, Σ. Κούλογλου, Θ. Λάλας, Λ. Λαζόπουλος, Ι. Μανωλεδάκης, Π. Νούτσος, Θ. Παπαγγελής, Ν. Σιδέρης, Γ. Σουφλιάς, Δ. Σφακιανάκης, Μ. Σφακιανάκης, Π. Τατσόπουλος, Σ. Τριανταφύλλου, Π. Τσίμας, Χ. Τσολάκης, Β. Τσουδερού.

Όλα τα
Προγράμματα Λόγου

Διαγωνισμός - παιχνίδι ορθογραφίας μεταξύ των τάξεων του Γυμνασίου που καλλιεργεί την άμιλλα και δημιουργεί προβληματισμό στους μαθητές για την ορθή γραφή, ετυμολογία και σημασία των ελληνικών λέξεων. Ο Ευγένιος ο Γραμματικός ήταν ο πρώτος που δημιούργησε λεξικό, στο οποίο οι λέξεις ήταν ταξινομημένες κατά αλφαβητική σειρά και αναγράφονταν ορθογραφικοί κανόνες των ελληνικών λέξεων.

Όλα τα
Προγράμματα Λόγου

Παιχνίδι ιστορικών γνώσεων με στόχο μέσα από τη διασκέδαση να αγαπήσουν οι μαθητές την ιστορία ακόμα περισσότερο και να αποκομίσουν εμπειρίες που σίγουρα θα τους χρησιμεύσουν στη μελλοντική τους πορεία, αφού... κι η ιστορία, όπως και η ζωή μας, κύκλους κάνει.

Όλα τα
Προγράμματα Λόγου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Βιβλιοπαρέες οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς, τα βιβλία, τους συγγραφείς και τους εικονογράφους ενός εκδοτικού οίκου. Έτσι το βιβλίο γίνεται παιχνίδι, χαρά, γνώση, επικοινωνία, δημιουργία. Γίνεται η καλύτερη παρέα.

Όλα τα
Προγράμματα Λόγου

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, όχι μόνο για να ασκηθούν στην αγγλική γλώσσα, αλλά κυρίως για να απολαύσουν την ανάγνωση και να μοιραστούν τη χαρά με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Όλα τα
Προγράμματα Λόγου

Περιβαλλοντικά προγράμματα

Επισκέψεις σε χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για τους μικρότερους μαθητές μας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, περιβαλλοντικά προγράμματα, εξορμήσεις και ποικίλες δράσεις για τους μεγαλύτερους μαθητές μας του Γυμνασίου, καλλιεργούν την ευαισθησία των παιδιών μας απέναντι στη φύση. Η περιβαλλοντική δράση των Εκπαιδευτηρίων έχει κατ’ επανάληψη βραβευτεί με την απονομή της Πράσινης Σημαίας από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Τα Εκπαιδευτήρια από την ίδρυσή τους, έχοντας ως οδηγό το αρχαίο ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» συνδυάζουν τον αθλητισμό με την άρτια εκπαίδευση.

Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής και υποστηρίζεται από άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς της φυσικής αγωγής και της προπονητικής, καθώς και από την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή.

Οι πολλές και εξαιρετικές διακρίσεις σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή αυτή.

Σχολικός αθλητισμός

Σύμφωνα με τη βαθμίδα, την ηλικία και την τάξη εξυπηρετούνται στόχοι και προτεραιότητες με τις ακόλουθες ενέργειες:

 • Ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων: αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία.
 • Ανάπτυξη απλών και σύνθετων κινητικών δεξιοτήτων και ικανοποιητική εκτέλεση ορισμένων από αυτές.
 • Αίσθηση και καλλιέργεια ρυθμού.
 • Εκμάθηση βασικών τεχνικών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα.
 • Ομαδοσυνεργατικές ασκήσεις.
 • Τακτικές ομαδικών αθλημάτων.
 • Κανονισμοί και εφαρμογή τους.
 • Εσωτερικά πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων.
 • Αναφορές σε βασικές αρχές πρόληψης και αποφυγής κακώσεων, τραυματισμών.
 • Απόκτηση γνώσεων της αθλητικής επιστήμης και παράλληλη εφαρμογή τους μέσα από το πρακτικό μάθημα.
 • Προαγωγή υγείας και ευεξίας, με έμφαση στη συμμετοχή, τους εναλλακτικούς τρόπους άσκησης και άθλησης.
 • Ολυμπιακή Παιδεία: επισκέψεις αθλητών που διακρίθηκαν σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες.


Όλες οι διακρίσεις μας...

Studies Abroad

Με το πρόγραμμα Studies Abroad τα Εκπαιδευτήρια προετοιμάζουν τους μαθητές τους για σπουδές στο εξωτερικό παράλληλα με το εσωτερικό, διευρύνοντας έτσι τις επιλογές τους.

Χωρίς την παρακολούθηση προγράμματος International Baccalaureate (IB) κατακτούν θέσεις και υποτροφίες σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Υπό την καθοδήγηση της ομάδας συμβούλων του προγράμματος, επιλέγονται τα κατάλληλα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε Αμερική και Ευρώπη, ανάλογα με τις ακαδημαϊκές και οικονομικές δυνατότητες των υποψηφίων και στη συνέχεια ετοιμάζεται ο φάκελος του μαθητή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Κέντρο συμβουλευτικής.
 • Τμήματα προετοιμασίας (SAT, ACT, TOEFL, IELTS) για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια Αμερικής και Ευρώπης, για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου. 

Το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπρόσωποι κορυφαίων πανεπιστημίων επισκέπτονται τα Εκπαιδευτήρια και ενημερώνουν τους μαθητές για το πρόγραμμα σπουδών και την ακαδημαϊκή ζωή των ιδρυμάτων αυτών.

Συγκεκριμένα τη σχολική χρονιά 2022 - 2023 οι μαθητές μας έγιναν δεκτοί:

Studies Abroad
2022 - 2023

Ακολουθούν οι επιτυχίες των μαθητών μας έως το 2022:

Διακρίσεις
Studies Abroad

Τα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας είναι βασισμένα στις αρχές της βιωματικής μάθησης και συμπεριλαμβάνονται στον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό των Εκπαιδευτηρίων.


Προγράμματα Επιχειρηματικότητας
2017 - 2022

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων γίνονται δεκτοί σε πανεπιστήμια του εξωτερικού όπου παρακολουθούν θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα κύρους στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε αντικείμενα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο ερχόμενοι σε επαφή με μαθητές από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα τη σχολική χρονιά 2022 - 2023 οι μαθητές μας έγιναν δεκτοί:


Θερινά Προγράμματα Εξωτερικού
2022 - 2023

Γ. Καϊμάκη 2022 - 2023

 

Ε. Κωνσταντινίδου 2022 - 2023

 

Α. Παναγιωτόπουλος 2013 - 2014

 

Ε. Χρυσάφη 2018 - 2019
Στ. Μάστορης 2017 - 2018
Α. Φωκά 2016 - 2017
Ρ. Τσιάμης 2016 - 2017
Ν. Κηπουρός 2015 - 2016
Β. Κεραμιδάς 2013 - 2014
Π. Ζαβιτσάνος 2012 - 2013
Κ. Μπάρεζελ - Μπόφινγκερ 2021 - 2022
Α. Δεληπάλλας - Ο'Ντόνελ 2015 - 2016
Γ. Μπατζόλης 2012 - 2013
Γ. Μπρουζιώτης 2018 - 2019
Χ. Πατσιά 2016 - 2017
Χ. Βαφειάδης 2013 - 2014
Γ. Φαναροπούλου 2012 - 2013
Ν. Φαναροπούλου 2012 - 2013
Σ. Συρόπουλος 2012 - 2013
Μ. Τίρτα 2012 - 2013
Α. Ζευγαρίδου 2014 - 2015
Α. Γραβάνη 2017 - 2018
Σ. - Η. Σάρρα 2016 - 2017
Κ. Καραγκίτση 2020 - 2021
Θ. Μαλλίδου 2016 - 2017

 

Θ. Παπαβραμίδης 2021 - 2022
Π. Ανδρεάδης 2016 - 2017
Α. Τόλη 2018 - 2019
Α. Σπηλιόπουλος 2017 - 2018
Β. Παπαγεωργίου 2018 - 2019
E. Δολόπικου 2018 - 2019
Ι. Δημουλιός 2017 - 2018
Χ. Ευσταθίου 2017 - 2018
Θ. Μαλλίδου 2017 - 2018
Α. Αρχίπωβα 2016 - 2017
Ο. Δαδούδη 2016 - 2017
Δ. Ευσταθίου 2016 - 2017
Σ. Μάστορης 2016 - 2017
Γ. Μπρουζιώτης 2016 - 2017
Α. Συμεωνίδου 2016 - 2017
Ε. Χρυσάφη 2016 - 2017
Α. Κούρτη 2015 - 2016
Μ. - Α. Χρηστίδη 2019 - 2020
Ι. Θεοδωρίδου 2019 - 2020
A. Παπαζίκος 2018 - 2019
A. Χαριζώνα 2018 - 2019
Ά. - Μ. Χατζοπούλου 2017 - 2018
Αι. Παπάζογλου 2017 - 2018
Ζ. Καμοπούλου 2016 - 2017
Α. Κούρτη 2016 - 2017
Α. Κούρτη 2015 - 2016
Μ. - Α. Xρηστίδη 2020 - 2021
Δ. Σιδηροπούλου 2021 - 2022
Ι. - Ε. Μουσούρη 2021 - 2022
Π. Αδαμίδης 2015 - 2016
Β. Κωστάκης 2015 - 2016
Γ. Μιχελακάκης 2015 - 2016
Δ. Χρηστίδης 2015 - 2016
Χ. Βαφειάδης 2014 - 2015
Α. Δημητρίου 2014 - 2015
Θ. Ζηκούλη 2014 - 2015
Α. Μπάρδου 2014 - 2015
Σ. Κουλαξής 2013 - 2014
Ι. Σαρόπουλος 2013 - 2014
Β. Λυκογιάννης 2012 - 2013
Α. Κυριαζής 2011 - 2012
Μ. - Μ. Ντόντουλου 2021 - 2022
Ξ. - Θ. Κάλφα 2016 - 2017
Α. Ιωσηφίδου 2016 - 2017
Μ. Μερτζιμέκη 2016 - 2017
Ν. Συμεωνίδου 2016 - 2017
Φ. Δέλλιου 2013 - 2014
Ν. Αγγελοπούλου 2019 - 2020
Λ. Πεντούση 2017 - 2018
Ν. Τσούκαλη 2015 - 2016

Διεθνή και Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Συνέδρια

Τα Εκπαιδευτήρια προετοιμάζουν τους μαθητές τους για τον καθοριστικό τους ρόλο ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες του αύριο με σκοπό την επιτυχή τους πορεία σ’ ένα παγκόσμιο περιβάλλον, όπως αυτό που διαμορφώνεται στις μέρες μας. Έχοντας αυτό ως γνώμονα, ενθαρρύνουν τη συμμετοχή τους σ’ ένα πλήθος πανελλήνιων, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων - συνεδρίων, όπως:

 • Διεθνές Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη, Ολλανδία (THIMUN).
 • Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Πανεπιστημίου Harvard, Βοστώνη, ΗΠΑ (HMUN).
 • Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Πανεπιστημίου Georgetown, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (NAIMUN).
 • Μοντέλο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale, Λισαβώνα, Πορτογαλία (YMGE).
 • Συνέδριο Μοντέλου Κογκρέσου του Πανεπιστημίου Harvard (HMCE).
 • Junior Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (JMUN Hisar).
 • Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (IEYP).
 • Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
 • Πρόγραμμα Euroscola του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Στρασβούργο, Γαλλία.
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN, Γενεύη, Ελβετία.
 • Συνέδριο Νέων Ηγετών (Global Young Leaders Conference), Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (GYLC).
 • Συνέδρια Φυσικής «Η Φυσική Μαγεύει» της ΕΕΦ, καθώς και συνέδρια Τεχνολογίας, Αθήνα.
 • Βουλή των Εφήβων, Αθήνα.
 • International Conference on Reimagining Schooling, Θεσσαλονίκη.
 • Μαθηματική Συνάντηση, σχολείο Kolmogorov, Μόσχα, Ρωσία.
 • Conseil des Jeunes Citoyens, Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στη γαλλική γλώσσα, Θεσσαλονίκη.
 • UNESCO Associated School Network (UNESCO ASPnet)
 • Προσομοίωση Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Athens EU Model Junior"
 • Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη
 • Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Τα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας είναι προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού βασισμένα στις αρχές της βιωματικής μάθησης, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν μέσα από την παρατήρηση και τη διάδραση με στελέχη ενός οργανισμού ή μιας εταιρίας.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι τέσσερις εβδομάδες, χωρισμένες σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, οι μαθητές εισάγονται στις βασικές αρχές λειτουργίας μιας εταιρίας και στη δεύτερη φάση των Προγραμμάτων αποκτούν βιωματική εμπειρία στους χώρους της, με καθημερινή παρουσία, συμμετοχή σε συναντήσεις, διάλογο με στελέχη και εξοικείωση με το αντικείμενο.

 

Πρόγραμμα
2022

Πρόγραμμα
2019
Πρόγραμμα
2018
Πρόγραμμα
2017

Τα Εκπαιδευτήρια, στο πλαίσιο του ΣΕΠ (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), συνεργάζονται με την πρωτοποριακή, διαδικτυακή πλατφόρμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «100mentors». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν την επιλογή του επαγγέλματος που θα ακολουθήσουν, και θα τους βοηθήσει:

 • Να κατανοήσουν την αξία της ορθής επιλογής σπουδών και κατάρτισης, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις το επάγγελμα που επιθυμούν.
 • Να έρθουν σε επαφή με πλήθος επαγγελματικών επιλογών και των προοπτικών τους.
 • Να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη της διαρκούς επιμόρφωσης, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνογνωσία.
 • Να εξελιχθούν στο μέλλον σε άτομα που θα αντλούν ικανοποίηση από την εργασία τους.
Success Stories 2021

Ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2021

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργάνωσαν διαδικτυακά την ημερίδα με τίτλο «Success Stories», στο πλαίσιο των προγραμμάτων Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, από τις 11:30 έως τις 13:00.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, συνομίλησαν με τους μαθητές εκλεκτοί εκπρόσωποι του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου:

 • Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου
 • Βασίλης Λώλος, Συνιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας Schoox
 • Νίκος Παπαπέτρου ’97, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας της εταιρείας Mytilineos.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Μάτης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον κοινωνικό ρόλο του επιστήμονα, τον κόσμο των επιχειρήσεων και τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη γνώση, το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Μέσα από τη συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες και τον γόνιμο διάλογο, οι μαθήτριες και οι μαθητές διαμόρφωσαν μια δική τους ολοκληρωμένη εικόνα για το σύγχρονο τοπίο του πανεπιστημίου και του επιχειρείν καθώς και του ενδεδειγμένου επαγγελματικού τους προσανατολισμού, όπως αυτός εφαρμόζεται στα Εκπαιδευτήρια (Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, 100 Mentors, Τριήμερο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εικονική Επιχείρηση).

Η κα Άσπα Χασιώτη στη σκηνική του πολιτιστικού κέντρου των εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη με περίπου 20 μαθητές αγόρια και κορίτσια χαμογελάνε, με φόντο πίσω τους τη λέξη success stories

Ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2019

Ευκαιρία για ενημέρωση πάνω στις προοπτικές  που υπάρχουν στο νέο εργασιακό τοπίο, στη  σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη γνώση  και  στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού  τους μέλλοντος έχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη που παρακολουθούν την ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο "Success Stories".

Ο κ. Στρατής Παττακός, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία, η κ. Δήμητρα Τσιώρα - Παπαϊωάννου, Αρχιτέκτων μηχανικός, Διευθύντρια Σύνταξης και Παραγωγής του Τεχνικού Περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ και ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Olympia Electronics AE, μίλησαν σε μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη για τις σύγχρονες επιστημονικές, τεχνολογικές και επαγγελματικές απαιτήσεις  του κλάδου τους και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους η προσωπική τoυς διαδρομή αποτελεί ένα «success story».

Η συζήτηση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, στο πλαίσιο ημερίδας με «SUCCESS STORIES» και με στόχο  να γνωρίσουν οι μαθητές τον κοινωνικό ρόλο του επιστήμονα, τον κόσμο των επιχειρήσεων και τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη γνώση, το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Πήραν μέρος, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, μαθητές και μαθήτριες  της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄  Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπλιάτκας.

Τα προγράμματα βιωματικού σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων παρουσίασε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη κ.  Άσπα Χασιώτη, ενώ χαιρετισμό  απηύθυνε  η Πρόεδρος κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου.

Μέσα από τη συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες, σ’ αυτές τις ημερίδες οι μαθητές και οι μαθήτριες διαμορφώνουν μια δική τους, ολοκληρωμένη εικόνα για το σύγχρονο τοπίο του πανεπιστημίου, του «επιχειρείν»,  καθώς και του ενδεδειγμένου επαγγελματικού τους προσανατολισμού, όπως αυτός εφαρμόζεται στα Εκπαιδευτήρια (Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, 100 Mentors, Τριήμερο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εικονική Επιχείρηση).

Ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2018

Ευκαιρία για ενημέρωση πάνω στις προοπτικές  που υπάρχουν στο νέο εργασιακό τοπίο, στη  σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη γνώση  και  στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού  τους μέλλοντος έχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη που παρακολουθούν την ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο "Success Stories".

Την προσωπική τους πορεία προς την επιστημονική και επιχειρηματική καταξίωση και την άποψή τους για το πώς διαμορφώνεται το σύγχρονο τοπίο του πανεπιστημίου, του επιχειρείν και των σχέσεών τους, ανέπτυξαν η Φανή Αθανασιάδου, Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο Βαγγέλης  Γεροβασιλείου, Οινοποιός, Ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου  και ο Παναγιώτης Κουβράκης, Ιδρυτικό Μέλος της BETA CAE Systems. Κοινή πεποίθηση όλων των ομιλητών ήταν ότι κύριο κριτήριο επιλογής του μελλοντικού επαγγέλματος πρέπει να είναι η αγάπη. Με γνώμονα τα όνειρα και τις ανάγκες της ψυχής τους να χαράξουν οι μαθητές το επαγγελματικό τους μέλλον.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές και μαθήτριες  υπέβαλλαν ερωτήσεις και εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις για το ακανθώδες θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Αικατερίνη Μαντουλίδου, η οποία αναφέρθηκε στο όραμα και την επαγγελματική πορεία του ιδρυτή των  Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελου Μαντουλίδη, ενώ για τα προγράμματα βιωματικού επαγγελματικού προσανατολισμού που υλοποιούνται στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη μίλησε η Γενική Διευθύντρια Άσπα Χασιώτη.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Κώστας Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας.

Photographs
from the event

Οι μαθητές ενημερώνονται από ειδικούς (καθηγητές πανεπιστημίου, διακεκριμένους επαγγελματίες) για τα σύγχρονα αλλά και τα παραδοσιακά επαγγέλματα, συζητούν για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, επισκέπτονται χώρους επαγγελματικούς σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEAMulator που διοργανώνεται από την Creative Vision Lab, προκειμένου να προσανατολιστούν επαγγελματικά και να επιλέξουν το επάγγελμά τους με γνώση και ευθύνη.

ΣΕΠ 2019ΣΕΠ 2018ΣΕΠ 2017Φωτογραφίες
Ομιλητών

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/JA Greece (ΣΕΝ/JA Greece) δίνει στους νέους την πρωτοβουλία να βρουν μια επιχειρηματική ιδέα,  να κάνουν την έρευνα, να στήσουν τη δική τους μαθητική επιχείρηση, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα, την ομαδική εργασία, την κριτική σκέψη και τις επιχειρηματικές δεξιότητες, που  θα τους οδηγήσουν σε κατάλληλες για αυτούς επιλογές σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Συμμετοχή
2020
Συμμετοχή
2019
Συμμετοχή
2018
Συμμετοχή
2017
Συμμετοχή
2016 

Γράμματα
& Τέχνες

Επιχειρηματολογία - Αντιλογία

Από το 2001 οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων προπονούνται στα ρητορικά αγωνίσματα, που περιλαμβάνουν τους διττούς λόγους, τον αυθόρμητο λόγο, τον προτρεπτικό λόγο και την εκφραστική ανάγνωση. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποκτούν κριτική σκέψη, εξοικειώνονται με την παραγωγή άρτιου γραμματικά και αισθητικά λόγου και εξασκούν το ρητορικό ύφος, πάντα μέσα στο πλαίσιο των εκάστοτε κανόνων. Αποτέλεσμα των προσπαθειών τους είναι οι εξαιρετικές επιτυχίες που σημειώνουν σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Ορχήστρα - Χορωδία

Η μουσική καλλιέργεια αποτελεί παράδοση στα Εκπαιδευτήρια. Οι μαθητές της ορχήστρας και της χορωδίας πλαισιώνουν σχολικές και εξωσχολικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το κάθε μουσικό σχήμα με αυτόνομη παρουσία αλλά και τα δύο μαζί ως ensemble έχουν βραβευτεί με πρώτες θέσεις στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του Υπουργείου αλλά και σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ του εξωτερικού και στους Αγώνες Τέχνης. Έχουν συνεργαστεί επίσης με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως: ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Χατζηνάσιος,ο Διονύσης Σαββόπουλος, o Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Νίκος Παπάζογλου, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Με την Ε. Ρεμπούτσικα
στο Μέγαρο Μουσικής
Θεσσαλονίκης

Θέατρο

Τα Εκπαιδευτήρια, πιστεύοντας στην αξία της θεατρικής αγωγής, έχουν εντάξει στο σχολικό τους πρόγραμμα ποικίλες δραστηριότητες, που σχετίζονται με την τέχνη του θεάτρου. Από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο λειτουργούν θεατρικές ομάδες που έχουν ανεβάσει παραστάσεις του αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου. Στόχος της θεατρικής ομάδας είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές τη θεατρική παιδεία. Μέσα από τη συλλογική βίωση νοημάτων και αξιών, τη συνεργασία, την ευθύνη, τον διάλογο, τον σεβασμό στο διαφορετικό, την κριτική σκέψη, την εκφραστική δύναμη, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση οι μαθητές αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό και αποκτούν κριτήρια ικανά, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις γενικότερες πολιτισμικές εξελίξεις. Μέσα σ’ ένα κλίμα ενθουσιασμού, ενθάρρυνσης κι εμπιστοσύνης παρουσιάζονται παραστάσεις, που φέρουν τη σφραγίδα της επίτευξης των στόχων της θεατρικής αγωγής.

Βιογραφικό Θεατρικής Ομάδας

Εικαστικά

Οι μαθητές εκφράζονται δημιουργικά μέσα από τις εικαστικές τέχνες και διακρίνονται σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς και πανελλήνιους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Έργα μαθητών μας

Παραδοσιακοί χοροί

Η ομάδα έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα με αδιάλειπτη συμμετοχή σε περιφερειακούς μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις. Συμμετείχε σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και διακρίθηκε στις εκδηλώσεις «Ημέρες Έκφρασης και Δημιουργίας». Με πίστη στη συνέχεια της ελληνικής δημοτικής παράδοσης και στη μεταλαμπάδευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στις νεότερες γενιές συνεχίζει το έργο, που πραγματοποιείται στο Δημοτικό και παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα να βιώσουν την έννοια της πολύπλευρης παιδείας.

Τρώμε Υγιεινά

Οι γρήγοροι, ρυθμοί ζωής των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους καθιστούν πολλές φορές δύσκολη την καθιέρωση ενός υγιεινού μοντέλου διατροφής.

Τα Εκπαιδευτήρια, εκπαιδεύουν τους μαθητές τους και παράλληλα ευαισθητοποιούν τους γονείς τους σε θέματα υγιεινής διατροφής, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Τρώμε υγιεινά στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη».

 • Παρέχεται δωρεάν υγιεινό πρωινό σε Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο.
 • Διατίθενται προϊόντα στα κυλικεία ελεγμένα ως προς την ποιότητα και την προέλευσή τους.
 • Αναγράφονται διεξοδικά οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά στις ετικέτες των προϊόντων των κυλικείων καθώς και στις ατομικές συσκευασίες των μεσημεριανών γευμάτων.
 • Σχεδιάζονται τα μενού των μεσημεριανών γευμάτων, στο προαιρετικό πρόγραμμα σίτισης, από ειδικούς διατροφολόγους με γνώμονα τη μεσογειακή διατροφή.
 • Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για την εξοικείωση των μαθητών σε θέματα διατροφής, υγείας και φυσικής δραστηριότητας.
 • Ενημερώνονται οι γονείς και οι μαθητές από ειδικούς σε θέματα διατροφής, καθηγητές φυσικής αγωγής, αθλητές αλλά και συγγραφείς παιδικών βιβλίων.
 • Παρακολουθούνται η σωματική ανάπτυξη και οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών από διατροφολόγους.
 • Διοργανώνονται επισκέψεις σε χώρους παραγωγής, όπου οι μαθητές ενημερώνονται για τις διαδικασίες επεξεργασίας και συντήρησης των πρώτων υλών καθώς και προώθησης των προϊόντων.
 • Καλλιεργείται λαχανόκηπος στις εγκαταστάσεις Νηπιαγωγείου-Δημοτικού, για να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία των βιολογικών προϊόντων.

Τα μενού σχεδιάζονται από ειδικούς διατροφολόγους με γνώμονα τη μεσογειακή διατροφή, τη χρήση κατά το δυνατόν ανεπεξέργαστων πρώτων υλών, ελεγμένων ως προς την ποιότητα και την προέλευσή τους και τον αποκλεισμό του περιττού ζωικού λίπους ή πρόσθετων χημικών παραγόντων.

 • Τα γεύματα προετοιμάζονται την ημέρα της παράδοσής τους και παραδίδονται σε συγκεκριμένη ώρα.
 • Τα γεύματα δεν περιέχουν Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ/GMO) και ξηρούς καρπούς (που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες).
 • Τα γεύματα σερβίρονται σε ατομικές συσκευασίες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και στις οποίες αναγράφονται διεξοδικά οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά.
 • Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν όσες ημέρες επιθυμούν, ανάλογα με τη συμμετοχή των μαθητών σε εξωσχολικές ή μεταμεσημβρινές δραστηριότητες ή στο πρόγραμμα μελέτης.
 • Σε περίπτωση απουσίας του μαθητή τα γεύματα δεν θα ισχύουν για την επόμενη μέρα.

Για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, θα πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη ψηφιακή πλατφόρμα των Εκπαιδευτηρίων mymandoulides (επιλογή: Χρήσιμοι Σύνδεσμοι, Προγράμματα).

Αφού συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ γονέα και εταιρείας σίτισης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του προγράμματος αποτελεί η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού. Το ιδιωτικό συμφωνητικό υπογράφεται μία φορά, με την πρώτη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να τη συμπληρώνετε μέχρι τις 20 κάθε μήνα, επιλέγοντας τις ημέρες του επόμενου μήνα που επιθυμείτε το παιδί σας να σιτίζεται. Θα πρέπει όμως μέχρι τις 25 του μήνα να προκαταβάλετε το αντίτιμο σίτισης για τον επόμενο μήνα στο λογαριασμό τραπέζης της εταιρείας σίτισης.

Το Κουζήν είναι στάση ζωής. Προμηθευόμαστε τις καλύτερες βιολογικές πρώτες ύλες από πιστοποιημένες βιολογικές μικροφάρμες και μικροκαλλιεργητές από την ελληνική επικράτεια. Όντας θιασώτες του "farm to table", γευόμαστε συνταγές μέσα από τα αγνότερα ελληνικά βιολογικά υλικά και την αστείρευτη δημιουργικότητα των chef μας.

Χρησιμοποιούμε ορθές τεχνικές πρακτικές μαγειρικής χωρίς την ανάγκη εμπλουτισμού με πρόσθετα λίπη, συντηρητικά & κυρίως χωρίς φοινικέλαιο (palmoil free).

Κατορθώνουμε με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουμε νέες γευστικές προτάσεις συνταγών που σχοινοβατούν απολαυστικά μεταξύ του οικείου και του σύγχρονου. Ακολουθώντας αυστηρά διαγράμματα ελέγχουμε τις παραγγελίες των ποσοτήτων των πρώτων υλών, την αποθήκευσή τους και την προσέλευση των πελάτων, με σκοπό τα τρόφιμα να μην καταλήγουν στα απορρίμματα λόγω αλλοίωσης από τη λανθασμένη διαχείριση.

Επίσης, όλες οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τροφίμων είναι βιοδιασπώμενες ή ανακυκλώσιμες. Η σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία απαιτεί προσήλωση στο βιώσιμο μοντέλο στην κουζίνα μας, ώστε να δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση στους πελάτες μας.

Με την αρχή αυτή πιστοποιηθήκαμε ως πρότυπη βιολογική κουζίνα υπηρετώντας τις προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα του οργανισμού πιστοποίησης BIOHELLAS.

Σας καλωσορίζουμε στο ΚουΖήν με γνώμονα την αγάπη, την ευεξία και το σεβασμό προς το σώμα μας μέσω των υπέροχων γεύσεων μας.

 

Eξωσχολικά Προγράμματα

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν Eξωσχολικά Προγράμματα, που αποσκοπούν στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης παιδείας και καλλιεργούν τις δεξιότητες των μαθητών.

Στα Eξωσχολικά Προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων:

 • Η παρουσίαση, καθοδήγηση και επίβλεψη γίνεται από εκλεκτούς και έμπειρους συνεργάτες.
 • Οι μαθητές συνεχίζουν να απολαμβάνουν το εξαίρετο και ασφαλές περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων.
 • Η μετακίνηση γίνεται με σχολικά λεωφορεία.
 • Εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.
 • Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Όλα τα Eξωσχολικά
Προγράμματα
Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Ακαδημίες Αθλητισμού

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται στις Ακαδημίες Αθλητισμού, που αποσκοπούν στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης παιδείας και καλλιεργούν τις δεξιότητες των μαθητών.

Στις Ακαδημίες Αθλητισμού των Εκπαιδευτηρίων:

 • Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται από άρτια καταρτισμένους και έμπειρους προπονητές.
 • Οι μαθητές συνεχίζουν να απολαμβάνουν το εξαίρετο και ασφαλές περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων.
 • Η μετακίνηση γίνεται με σχολικά λεωφορεία.
 • Εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.
 • Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Όλες οι
Ακαδημίες
Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Θερινά Προγράμματα

Τα Εκπαιδευτήρια συνεχίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες με θερινά εκπαιδευτικά και αθλητικά προγράμματα.

Γιατί επιλέγουμε τα Θερινά Προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων:

 • Αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας.
 • Αποκτούμε γνώσεις με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη.
 • Αναπτύσσουμε την κοινωνικότητά μας.
 • Συμμετέχουμε σε εκδρομές και εξορμήσεις.
 • Ασχολούμαστε με τα αγαπημένα μας αθλήματα.
 • Σε ένα ασφαλές και γνώριμο περιβάλλον μαθαίνουμε παίζοντας και δημιουργώντας.

Όλα τα Θερινά
Προγράμματα
Δήλωση Ενδιαφέροντος
σε Θερινά Προγράμματα
    Δήλωση Συμμετοχής
σε Θερινά Art & Science