Σύνολο Άρθρων: 264

Φίλτρα

Σχολική βαθμίδα
Θέμα
Γεωγραφική περιοχή
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής. Δεν είναι μόνο τα τηγανητά και τα λιπαρά που προκαλούν παχυσαρκία και προβλήματα υγείας. Είναι κυρίως η ζάχαρη. Κίνδυνος ελλοχεύει και από υποτιθέμενα υγιεινές τροφές. Υπάρχουν τρόφιμα που λανθασμένα θεωρούνται υγιή προϊόντα.
Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πολλοί επιστήμονες εξετάζουν πώς τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα διατροφής επηρεάζουν το μυαλό καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία. Ο εγκέφαλος εκτός του ότι είναι το πιο περίπλοκο και ενεργειακά εντατικό όργανο στο σώμα έχει και συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις.

Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Τον Ιούνιο του 2023, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που απαγόρευε στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια να χρησιμοποιούν φυλετικά κριτήρια στις εισαγωγές (η λεγόμενη θετική δράση, “affirmative action”) προκάλεσε έντονο διάλογο.
Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οι επιπτώσεις της κράτησης των νέων σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Ο καταλυτικός ρόλος της εκπαίδευσης όχι μόνο στη μείωση της εγκληματικότητας αλλά και στην επανένταξη των πρώην φυλακισμένων στην κοινωνία.
Περισσότερα

Σημερινή πραγματικότητα

Δυστυχώς, τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών δείχνουν ότι σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες έχει υψηλή χοληστερίνη, συχνά χωρίς να το ξέρει!
Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 11 λεπτά

Η πολύωρη χρήση των κοινωνικών δικτύων και οι βλαπτικες επιδράσεις τους στην ψυχοσωματικη υγεία των νέων αλλά και στις κοινωνικές τους δεξιότητες.
Περισσότερα

Πηγή:
Φώτο:
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Η παχυσαρκία έχει πολύπλευρες επιπτώσεις στην υγεία υπονομεύοντας την ατομική και κοινωνική ευημερία. Διάλογος για την ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας
Περισσότερα

Πηγή:
Φώτο:
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 10 λεπτά

Οι προοπτικές αναζήτησης εργασίας σε τομείς που δεν συνδέονται άμεσα με το αντικείμενο σπουδών των νέων σήμερα.
Περισσότερα

Πηγή:
Φώτο: