Δημοφιλή

Why should parents choose German?

Many parents want to offer their children the best available education so that they can find a good job when they graduate from college....

Γιατί οι γονείς θα πρέπει να προτιμούν τα Γερμανικά;

Πολλοί γονείς θέλουν να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με ό,τι θεωρούν οι ίδιοι χρήσιμο ώστε να μπορούν μόλις μεγαλώσουν να βρουν εργασία στο πολύ...

Which university courses boost graduates' wages the most?

Πηγή bbc.com - Going to university should mean you earn more over your lifetime. But how much difference does the choice of university and subject actually make?

Πώς καλλιεργείται η αξία της υπομονής στα παιδιά;

Πηγή: tvxs.gr - Η υπομονή είναι αρετή, ακούνε συχνά τους μεγάλους να λένε αλλά δυσκολεύονται να το κάνουν πράξη. Ας το παραδεχτούμε όμως, σε κανέναν μας δεν αρέσει να περιμένει – πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά που είναι από τη φύση τους ανυπόμονα, δεν έχουν μάθει ακόμα γιατί η υπομονή είναι σημαντική και ούτε έχουν αναπτύξει τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται για να το πράξουν με επιτυχία.

Το άγχος για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Πηγή: ekpaideytikos.gr, Μαρίνα Κόντζηλα - Όσο πλησιάζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις το άγχος των εφήβων κορυφώνεται. Το άγχος αποτελεί τον πιο ύπουλο εχθρό των μαθητών και ενεργοποιείται κυρίως από αρνητικές σκέψεις που σχετίζονται με το φόβο της αποτυχίας.

Διαπαιδαγώγηση των εφήβων στη σημερινή κοινωνία: Ελευθερία και περιορισμοί

Πηγή: tvxs.gr - Παρατηρείται ότι αρκετοί γονείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην οριοθέτηση των έφηβων παιδιών τους και καταλήγουν σε ακραίες συμπεριφορές. Τα αποτελέσματα αποβαίνουν συνήθως αρνητικά μέχρι καταστροφικά πρωτίστως για τον έφηβο, αλλά και για τους ίδιους τους γονείς και τη μεταξύ τους σχέση.