Σύνολο Άρθρων: 249

Φίλτρα

Σχολική βαθμίδα
Θέμα
Γεωγραφική περιοχή
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 8:53 λεπτά

Τόσο η τυρόπιτα όσο και η σπανακόπιτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής. Υπάρχει η αντίληψη ότι είναι υγιεινός τρόπος διατροφής. Είναι;
Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Υπάρχουν 5 παράγοντες που καθορίζουν εάν είστε κατάλληλοι να εφαρμόσετε μια προσαρμοστική λύση μάθησης στην τάξη σας.
Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 10 λεπτά

Υπάρχουν πολλοί γρίφοι που βελτιώνουν τη δύναμη του νου των παιδιών. Ωστόσο, υπάρχει ένα που δεν χρειάζεται εισαγωγή. Με έναν πολύχρωμο και συμπαγή κύβο με 6 όψεις, η κάθε μία χωρισμένη σε 9 κελιά, αυτός είναι ο κύβος του Rubik με κάθε όψη να δείχνει διαφορετικό χρώμα.
Περισσότερα

Πηγή:
Φώτο:
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Αισιοδοξία είναι η πίστη του ατόμου ότι θα του συμβούν καλά πράγματα στη ζωή και συνδέεται με την ευελιξία, την ανθεκτικότητα, την προσαρμογή και την επιμονή. Το αισιόδοξο άτομο έχει μια θετική οπτική – προσδοκία για τη ζωή σε αντίθεση με το απαισιόδοξο άτομο το οποίο είναι αρνητικά προδιατεθειμένο στα γεγονότα της ζωής του.
Περισσότερα

Πηγή:
Φώτο:
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 10 λεπτά

Το 2005, ο πρόεδρος του Harvard, Lawrence H. Summers, υποστήριξε ότι το γεγονός πως λιγότερες γυναίκες επιτυγχάνουν σε φυσικές και μαθηματικές σταδιοδρομίες οφείλεται σε έμφυτες διαφορές μεταξύ των φύλων. Η δήλωση αυτή προκάλεσε μεγάλο κύμα οργής, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί. Είχε όμως δίκιο;
Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δυστυχώς, τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών δείχνουν ότι σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες έχει υψηλή χοληστερίνη, συχνά χωρίς να το ξέρει! Είναι απαραίτητο όχι μόνο να μετράτε θερμίδες αλλά και τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά και το αλάτι πριν από ένα κυρίως ή ελαφρύ γεύμα.
Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής. Δεν είναι μόνο τα τηγανητά και τα λιπαρά που προκαλούν παχυσαρκία και προβλήματα υγείας. Κίνδυνος ελλοχεύει και από υποτιθέμενα υγιεινές τροφές. Υπάρχουν τρόφιμα που λανθασμένα θεωρούνται υγιή προϊόντα.
Περισσότερα

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

«Το κλίμα αλλάζει». Αυτός ήταν ο τίτλος του εξωφύλλου μας στις 24 Αυγούστου του 2003. O καθηγητής Χρήστος Ζερεφός είχε εξηγήσει «τι συμβαίνει με το κλίμα». Του ζητήσαμε να απαντήσει ξανά στις παλιές ερωτήσεις, με τα μάτια του 2022.
Περισσότερα

Πηγή:
Φώτο: