Τα πρωτάκια και ο «Ο ραφτάκος των λέξεων»

)_Raftakos_Ton_Lexeon_A_Dim_2018

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη ανταποκρίθηκαν ένθερμα στο κάλεσμα του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο ραφτάκος των λέξεων» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αφήγηση της ιστορίας με έναν διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο από την ομάδα θεάτρου «Μικρός Βορράς».

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου γνώρισε τους μαθητές μας και με έναν ευχά, ριστοδιαδραστικό τρόπο «έπλεξε» μαζί τους μια νέα ιστορία, όπως ακριβώς και ο ραφτάκος του παραμυθιού. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού τους διηγήθηκε μια καταπληκτική ιστορία χωρίς λέξεις, κάτι που διασκέδασε πολύ τους μικρούς μας φίλους. Τέλος, τα παιδιά παρουσίασαν τη δική τους δραματοποίηση της ιστορίας και έκλεισαν αυτή την όμορφη εκδήλωση με ένα τραγούδι για την αγάπη, ενθουσιάζοντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση αυτή όμως ήταν ξεχωριστή για όλους μας λόγω του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή αγάπης και προσφοράς συγκεντρώνοντας σχολικά είδη για τη στήριξη του Κέντρου Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ.