Αθλητισμός

Σχολικός Αθλητισμός

Τα Εκπαιδευτήρια από την ίδρυσή τους, έχοντας ως οδηγό το αρχαίο ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» συνδυάζουν τον αθλητισμό με την άρτια εκπαίδευση.

Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής και υποστηρίζεται από άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς της φυσικής αγωγής και της προπονητικής, καθώς και από την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή.

Οι πολλές και εξαιρετικές διακρίσεις (1η, 2η, 3η θέση) σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο, σε σχολικό επίπεδο και επίπεδο συλλόγου (ΜΑΣ)  δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή αυτή.


Διακρίσεις

Φιλοσοφία - Στόχοι

Ο μεγάλος στόχος και το όραμα του Ευάγγελου Μαντουλίδη ήταν η οργάνωση των τμημάτων υποδομής (Μίνι - Προπαιδικό - Παιδικό - Εφηβικό). Καθηγητής φιλόλογος ο ίδιος πίστευε ότι τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό και ιδιαίτερα από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης αποκτούν πολύ ισχυρά εφόδια για την ανάπτυξή τους (πνευματική, σωματική, κοινωνική, επαγγελματική). Με μεθοδική δουλειά, υπομονή και επιμονή και με γνώμονα πάντα τον καθαρό και τίμιο αγώνα τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν δικαιώνοντας τον ίδιο, αλλά και τους άξιους συνεργάτες του.

Καλαθοσφαίριση

Μαθητές: Νηπίων - Β’ Γυμνασίου

Χώρος διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
Υπεύθυνος Ακαδημίας: Δημήτριος Νικολαΐδης

Στόχος της ΜΒΑ, η οποία ιδρύθηκε το 1994, είναι η ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών, η διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Η Ακαδημία αποτέλεσε τον προθάλαμο των αγωνιστικών τμημάτων των Εκπαιδευτηρίων - σχολικής, παιδικής, εφηβικής και ανδρικής ομάδας - τα οποία κατέκτησαν τρεις παγκόσμιους σχολικούς τίτλους και οκτώ πανελλήνια πρωταθλήματα χωρίς ήττα. Δεκάδες μαθητές - αθλητές μας, μεταξύ των οποίων ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο Νίκος Ζήσης, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Σάββας Ηλιάδης, ο Σάββας Καμπερίδης, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, ο Ανδρέας Χριστοδούλου, ο Ιωάννης Κουζέλογλου, ο Σταύρος Τουτζιαράκης, ο Κώστας Σλούκας, ο Βασίλης Χρηστίδης, συμμετείχαν στις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών, κατακτώντας πανευρωπαϊκές διακρίσεις, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των προγραμμάτων μας από τις μικρότερες ηλικίες μέχρι και την ανδρική ομάδα, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μαθητές: Δ' Δημοτικού - Γ' Γυμνασίου
Χώρος διεξαγωγής: Εγκαταστάσεις Νηπιαγωγείου/Δημοτικού, Γυμνασίου/Λυκείου
Μετακίνηση: Με σχολικά λεωφορεία
Υπεύθυνος Camp: Δημήτρης Νικολαΐδης

Η διδασκαλία των βασικών δεν σταματά ποτέ, με έμπειρους προπονητές, με διασκέδαση, σεβασμό, ήθος, συναγωνισμό, ενθουσιασμό, αφοσίωση, αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, σκληρή προσπάθεια και πάθος για το Basketball.

Είμαστε μια ΜΕΓΑΛΗ και ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Τη δυνατότητα για ατομική και ομαδική βελτίωση.
 • Station work.
 • Shooting - Footwork
 • Ομαδική προπόνηση.
 • Διαγωνιστικά παιχνίδια.
 • Εσωτερικό τουρνουά.

 

 

 

 

Στον όμιλο αυτό, εκτός απ’ τη βασική θεωρία και τους κανονισμούς του αθλήματος, τα παιδιά θα μάθουν να πειθαρχούν, να συνεργάζονται και ν’ αγωνίζονται. Μ’ εξάσκηση πάνω στις βασικές τεχνικές του ομαδικού αυτού αθλήματος (πάσα, σουτ κ.λπ.), θα φτάσουν στον αγώνα και, φυσικά, στο αποτέλεσμα.

Το Σωματείο «Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ευάγγελος Μαντουλίδης» ιδρύθηκε το 1970 με την επωνυμία ΜΑΣ Ιπποκράτης. Το 1989 αναλαμβάνει τη χορηγία της ομάδας ο Ευάγγελος Μαντουλίδης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων. Η Ανδρική Ομάδα καλαθοσφαίρισης τότε αγωνιζόταν στην Ε΄ κατηγορία ΕΚΑΣΘ. Το 1992 αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Συλλόγου ο Ευάγγελος Μαντουλίδης και η επωνυμία της ομάδας αλλάζει και γίνεται ΜΑΣ Μαντουλίδης - Ιπποκράτης και το 2002 ΜΑΣ Μαντουλίδης.

Η συμβολή του Ευάγγελου Μαντουλίδη από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Συλλόγου ήταν πολύ μεγάλη. Η Ανδρική Ομάδα κάθε χρόνο ανεβαίνει κατηγορία. Το 1994 αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ Κατηγορία ΕΚΑΣΘ. Το 1995 ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Από τότε μέχρι σήμερα αγωνίζεται σε εθνικές κατηγορίες (Β΄- Γ΄ Εθνική). Τρεις φορές αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Γ΄ Εθνικής (1998, 2002, 2009). Το 2015 παίρνει το όνομα του Ευάγγελου Μαντουλίδη τιμής ένεκεν και μετονομάζεται σε «Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ευάγγελος Μαντουλίδης».

 

Οι μεγάλες επιτυχίες των τμημάτων υποδομής του «Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Ευάγγελος Μαντουλίδης» σε πανελλήνιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια (δύο πρωταθλήματα εφήβων και επτά παίδων), καθώς και η ποιοτική δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο, με αποτέλεσμα την ανάδειξη πλειάδας παικτών που αγωνίζονται σε εθνικές ομάδες, ομάδες Α1 και Euroleague, αποτελούν ρεκόρ σε συλλογικό επίπεδο που δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον.

 

Ιστορική Αναδρομή

Το Σωματείο «Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ευάγγελος Μαντουλίδης» ιδρύθηκε το 1970 με την επωνυμία ΜΑΣ Ιπποκράτης. Το 1989 αναλαμβάνει τη χορηγία της ομάδας ο Ευάγγελος Μαντουλίδης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων. Η Ανδρική Ομάδα καλαθοσφαίρισης τότε αγωνιζόταν στην Ε΄ κατηγορία ΕΚΑΣΘ. Το 1992 αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Συλλόγου ο Ευάγγελος Μαντουλίδης και η επωνυμία της ομάδας αλλάζει και γίνεται ΜΑΣ Μαντουλίδης - Ιπποκράτης και το 2002 ΜΑΣ Μαντουλίδης. Η συμβολή του Ευάγγελου Μαντουλίδη από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Συλλόγου ήταν πολύ μεγάλη. Η Ανδρική Ομάδα κάθε χρόνο ανεβαίνει κατηγορία. Το 1994 αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ Κατηγορία ΕΚΑΣΘ. Το 1995 ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Από τότε μέχρι σήμερα αγωνίζεται σε εθνικές κατηγορίες (Β΄- Γ΄ Εθνική). Τρεις φορές αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Γ΄ Εθνικής (1998, 2002, 2009). Το 2015 παίρνει το όνομα του Ευάγγελου Μαντουλίδη τιμής ένεκεν και μετονομάζεται σε «Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ευάγγελος Μαντουλίδης».

Ποδόσφαιρο

Μαθητές: Παιδικού Σταθμού - Γ’ Λυκείου
Χώρος διεξαγωγής: Tziolas Soccer Club

Υπεύθυνος Ακαδημίας: Δεληγιάννης Γεώργιος

Στόχος της Ακαδημίας είναι να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, να τα προστατεύσουμε και να τα θωρακίσουμε από τις σύγχρονες μάστιγες. Με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, δίνοντας έμφαση σε αρχές και αρετές, όπως η πειθαρχία, η αγωνιστικότητα, η εργατικότητα, η επιμονή και το πάθος, μαθαίνουμε στο παιδί να συνεργάζεται με άλλα παιδιά της ηλικίας του και να κοινωνικοποιείται θέτοντας παράλληλα στόχους, ατομικούς και ομαδικούς.

Ένα πλήρως καταρτισμένο προσωπικό έμπειρων προπονητών των Εκπαιδευτηρίων αναλαμβάνει να μεταδώσει τις γνώσεις του με πολλή φροντίδα και αγάπη στους πρωταγωνιστές του «βασιλιά των σπορ». Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου των Εκπαιδευτηρίων, έχοντας πλέον θέσει σταθερές βάσεις στον χώρο των αναπτυξιακών ηλικιών, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια, ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες ν΄αγαπήσουν τον αθλητισμό μέσα από το ποδόσφαιρο.

Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Με τη διαρκή επίβλεψη των άριστα καταρτισμένων προπονητών, σε αυστηρά επιλεγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, με θέληση για άθληση και αγάπη για το δημοφιλέστερο σπορ, το Soccer Camp περιμένει να υποδεχτεί τους αθλητές του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Εκμάθηση κανονισμών του Soccer και του Beach soccer.
 • Τουρνουά Footvolley (ποδοβόλεϊ) - Τουρνουά Beach soccer.
 • Πρόγραμμα ασκήσεων φυσικής κατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης.
 • Εξειδικευμένο πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση των βασικών στοιχείων τεχνικής.
 • Ασκήσεις ατομικής τακτικής και τακτικής υποομάδων και ομάδων.
 • Τουρνουά ομάδων - Φιλικά παιχνίδια.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με κοινωνικό χαρακτήρα. Η συνεργασία με τον συμπαίκτη, η ιδιαίτερη σχέση με τον αντίπαλο, διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για την κοινωνικοποίηση των νέων. Ο δραματικός χαρακτήρας του παιχνιδιού, που οφείλεται στην εναλλαγή των καταστάσεων, καλλιεργεί και σφυρηλατεί πνευματικά και ψυχικά τα παιδιά. Υπάρχει ακόμη η ηθική πλευρά της δραστηριότητας αυτής με τον σεβασμό των κανονισμών, το πειθαρχημένο παιχνίδι και την αποδοχή της τιμωρίας.

Διακρίσεις

Βόλεϊ

Μαθήτριες: Α’ Δημοτικού - Γ’ Λυκείου
Χώρος διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
Υπεύθυνος Ακαδημίας: Diaz Luis Alexey

Κύριος στόχος της Ακαδημίας Βόλεϊ είναι μέσα από τη συστηματική δουλειά να αποτελέσει πρότυπο σχολής στο γυναικείο βόλεϊ. Για τον λόγο αυτό οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων:

 • Να βελτιώσουν τη γενική φυσική τους κατάσταση.
 • Να βελτιωθούν στα τεχνικά στοιχεία του αθλήματος.
 • Να ψυχαγωγηθούν.
 • Να διαπαιδαγωγηθούν.
 • Να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα και να χαίρονται τη συνεργασία.
 • Να μάθουν να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν.

Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Στον όμιλο βόλεϊ, οι μαθητές του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κανονισμούς, τις τεχνικές και δεξιότητες του συγκεκριμένου αθλήματος. Επίσης, είναι σίγουρο ότι, όπως και κάθε ομαδικό άθλημα, θα προσφέρει στους μαθητές ευκαιρίες για συνεργασία
και ομαλότερη ένταξη στις διάφορες κοινωνικές ομάδες των συνομηλίκων τους.

Tae Kwon Do

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού
Χώρος διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
Υπεύθυνη Ακαδημίας: Παγώνα Παπαδοπούλου

Tae: Τεχνικές ποδιών
Kwon: Τεχνικές χεριών
Do: Φιλοσοφία, το πνεύμα του αθλητή

Βασική επιδίωξη είναι ο μικρός αθλητής να αγαπήσει πρώτα από όλα την άσκηση, να μάθει να σέβεται τους κανόνες της ομάδας και τον δάσκαλό του.

Στην αυτοάμυνα διδάσκεται πώς να προστατεύει τον εαυτό του και να αμύνεται από οποιαδήποτε επίθεση.

Στις φόρμες (πούμσε) μαθαίνει διάφορες αμυντικές και επιθετικές κινήσεις, με ισορροπία και ρυθμό εναντίον φανταστικού αντιπάλου. Τέλος, στην αγωνιστική τεχνική προσπαθεί να κερδίσει πόντους με διάφορες μεθόδους και μαθαίνει να αγωνίζεται αθλητικά μέσα σε ένα χώρο 8x8 τ.μ., φορώντας προστατευτικά, όπως θώρακα, κάσκα, μασέλα, επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες.

Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Κολύμβηση

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού
Χώρος διεξαγωγής: Star Pool Center
Υπεύθυνος Ακαδημίας: Γιάννης Νάτσιος

Η Ακαδημία Κολύμβησης  των Εκπαιδευτηρίων λειτουργεί στην υπερσύγχρονη πισίνα Star Pool Center με τους καλύτερους προπονητές - εκπαιδευτές κολύμβησης και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 χρονών.

Στόχοι της Ακαδημίας είναι οι αθλητές:

 • Να μάθουν να διαχειρίζονται με ασφάλεια το νερό.
 • Να μάθουν σωστά την τεχνική της κολύμβησης.
 • Να γίνει η κολύμβηση εφόδιο και τρόπος ζωής.
 • Να βελτιώσουν τη γενική φυσική τους κατάσταση.
 • Να αναδείξουν τις ατομικές τους ικανότητες.
 • Να ψυχαγωγηθούν.

Η Ακαδημία χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα πέντε επιπέδων εκμάθησης κολύμβησης. Κάθε επίπεδο έχει διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας  και διαφορετικούς στόχους. Η αρχική τοποθέτηση των παιδιών στα γκρουπ επιπέδων γίνεται με βάση τις  κολυμβητικές τους δεξιότητες και την ηλικία.

Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Τένις

Μαθητές: Νηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού
Χώρος διεξαγωγής: Les Raquettes Tennis Academy
Υπεύθυνος Ακαδημίας: Ανδρέας Ζουριδάκης

Η Ακαδημία Τένις των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, έχοντας καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια, ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές ν΄ αγαπήσουν τον αθλητισμό μέσα από το άθλημα αυτό.

Ένα παιδί που ξεκινάει να παίξει τένις από την ηλικία των 5 ετών βελτιώνει την αυτοεκτίμησή του και μαθαίνει πώς να χειρίζεται καταστάσεις κάτω από πίεση, με στρατηγική και έχοντας συναίσθηση της κατάστασης.

Στόχοι της ακαδημίας είναι οι αθλητές να αναπτύξουν:

 • Τον συντονισμό χεριού - ματιού και κατ’ επέκταση τη γενικότερη κινητική τους δεξιότητα.
 • Την ισορροπία και τον συντονισμό του σώματος.
 • Τη βελτίωση της επιτάχυνσης, της ταχύτητας, της ευκινησίας και της ευλυγισίας τους.
 • Την αυτοπειθαρχία τους, τη σημασία της συνεργασίας και το ομαδικό πνεύμα.

Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Ολυμπιακή Παιδεία

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ολυμπιακής Παιδείας, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες επισκέφτηκαν τα Εκπαιδευτήρια.

Ολυμπιονίκες

Ιωάννης Μελισσανίδης 2001 - 2002

Ασκήσεις εδάφους - ενόργανη γυμναστική
1η θέση - χρυσό μετάλλιο (Ατλάντα ΗΠΑ, 1996)

Πατουλίδου Βούλα

Βούλα Πατουλίδου 2003 - 2004

Στίβος - 100 μ. εμπόδια
1η θέση - χρυσό μετάλλιο (Βαρκελώνη 1992)

Αναστασία Κελεσίδου 2004 - 2005

Δισκοβολία - στίβος
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Αθήνα 2004, Σίδνεϋ 2000)

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας 2006 - 2007

Άρση βαρών
1η θέση - χρυσό μετάλλιο  (Σίδνεϋ 2000, Ατλάντα ΗΠΑ, 1996, Βαρκελώνη 1992)
3η θέση - χάλκινο μετάλλιο (Αθήνα 2004)

Ταμπάκος Δημοσθένης

Δημοσθένης Ταμπάκος 2007 - 2008

Κρίκοι - ενόργανη γυμναστική
1η θέση - χρυσό μετάλλιο (Αθήνα 2004)
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Σίδνεϋ 2000)

Νικολαΐδης Αλέξανδρος

Αλέξανδρος Νικολαΐδης 2008 - 2009

Tae Kwon Do
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Πεκίνο 2008, Αθήνα 2004)

Ηλιάδης Ηλίας

Ηλίας Ηλιάδης 2012 - 2013

Τζούντο
1η θέση - χρυσό μετάλλιο (Αθήνα 2004)
3η θέση - χάλκινο μετάλλιο (Λονδίνο 2012)

Γιαζιτζίδου Χριστίνα

Χριστίνα Γιαζιτζίδου 2014 - 2015

Κωπηλασία
3η θέση - χάλκινο μετάλλιο (Λονδίνο 2012)

Βασίλης Πολύμερος 2015 - 2016

Κωπηλασία
3η θέση - χάλκινο μετάλλιο (Αθήνα 2004)
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Πεκίνο 2008)

Κλέλια Πανταζή 2016 - 2017

Ρυθμική Γυμναστική
3η θέση - χάλκινο μετάλλιο (Σίδνεϋ 2000)

Παραολυμπιονίκες

Ταϊγανίδης Χαράλαμπος

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης 2008 - 2009

Κολύμβηση
1η θέση - χρυσό μετάλλιο (Πεκίνο 2008, Αθήνα 2004)
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Πεκίνο 2008)
3η θέση - χάλκινο μετάλλιο (Λονδίνο 2012, Πεκίνο 2008)

Ταξιλδάρης Αλέξανδρος

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης 2010 - 2011

Κολύμβηση
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Αθήνα 2004)

Χρήστος Ταμπαξής 2011 - 2012

Κολύμβηση
1η θέση - χρυσό μετάλλιο (Πεκίνο 2008, Αθήνα 2004)
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Λονδίνο 2012)

Γρηγόρης Πολυχρονίδης 2013 - 2014

Μπότσια
1η θέση - χρυσό μετάλλιο (Λονδίνο 2012)
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Πεκίνο 2008)

Ανδρέας Κατσαρός 2014 - 2015

Κολύμβηση
2η θέση - αργυρό μετάλλιο (Πεκίνο 2008)

error: