Ταυτότητα

Ευάγγελος Μαντουλίδης -
Ο Ιδρυτής

Βιογραφικό Ευάγγελου Μαντουλίδη

Ο αείμνηστος καθηγητής και συγγραφέας Ευάγγελος Μαντουλίδης, εμπνευστής και ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, ενός σχολείου διεθνώς καταξιωμένου για το επίπεδο των σπουδών που παρέχει αλλά και για την παιδαγωγική, πολιτιστική και αθλητική του παράδοση, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην Παιδεία.

Γιος του Δημήτριου και της Παρασκευής Μαντουλίδη, γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1938 στα Αλώνια Πιερίας και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Πέμπτο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια φοίτησε στο τμήμα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και συγκεκριμένα για ένα χρόνο στα ιδιωτικά σχολεία Λαγκαδικίων «Δέλλιου» και επί σειρά ετών στο «Κολλέγιο Ανατόλια». Παράλληλα ίδρυσε τα φροντιστήρια «Παιδεία» και «Θεωρητικό».

Το 1978, βαθιά επηρεασμένος ακόμα από κορυφαίους πνευματικούς ανθρώπους και στοχαστές που είχε ως καθηγητές στη Φιλοσοφική σχολή, ιδρύει το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο «Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη», υπηρετώντας το όραμά του για μια εκπαιδευτική κυψέλη στηριγμένη στη νεοελληνική παιδεία, την ευρωπαϊκή διάσταση και την οικουμενική προοπτική.

Το 1991 το σχολείο μεγαλώνει, καθώς ο Ευάγγελος Μαντουλίδης, αναζητώντας νέους ορίζοντες, ιδρύει το Γυμνάσιο - Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων, ενώ το 2002 σηματοδοτείται από την ίδρυση του 2ου Νηπιαγωγείου - Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου. Από το 2007 λειτουργεί και η μικρότερη βαθμίδα των Εκπαιδευτηρίων, ο Παιδικός Σταθμός.

Άνθρωπος λιτός και απέριττος στη ζωή, αλλά ακάματος και απαιτητικός στη σχολική πράξη, στην οργάνωση και διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων και στη συγγραφή σημαντικών εκπαιδευτικών συγγραμμάτων, ο Ευάγγελος Μαντουλίδης μεταλαμπάδευσε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς το όραμά του για μια σύγχρονη, ανθρωποκεντρική αλλά και υψηλών απαιτήσεων εκπαίδευση σε μια διαδρομή σχεδόν μισού αιώνα.

Απεβίωσε απρόσμενα τον Απρίλιο του 2007.

Άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο και μια μεγάλη πνευματική κληρονομιά.

Εργογραφία:
[1] Ετυμολογικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής (θεωρία - λεξικό)
[2] Ιδιότυπο Λεξικό Ανωμάλων Ρημάτων με πλήρεις γραμματικούς κανόνες
[3] Αρχαία Ελληνική Γραμματολογία
[4] Θεματογραφικαί ασκήσεις Λατινικών
[5] Γραμματικές παρατηρήσεις Λατινικών
[6] Στοιχεία Λατινικού Συντακτικού και Λατινικά Θέματα εκ του De bello gallico - De Bello Civilis του G. - I. Caesaris
[7] Γ. - Ι. Καίσαρα, De bello gallico, Λέξεις κατά παράγραφο
[8] Λατινικόν Συντακτικόν και 92 θέματα (2 τόμοι), σε συνεργασία με τον Α. Καριπίδη
[9] Κορνηλίου Νέπωτος Βίοι: Κείμενο - μετάφρασις, λέξεις, γραμματικά - συντακτικά σχόλια, σε συνεργασία με τους Ε. Μεσδανίτη και Χ. Μουρατίδη
[10] Λατινική Θεματογραφία, τεύχος Α’, σε συνεργασία με τους Σ. Καραγιάννη και Α. Κρεμέτη
[11] Θεματογραφία Αρχαίων Ελληνικών, σε συνεργασία με τον Ε. Μεσδανίτη.

Μετά από 25 χρόνια δεν είμαι ακόμη σίγουρος αν το «κάθε εμπόδιο σε καλό» επιβεβαιώνεται ή όχι στην περίπτωσή μου. Και αυτό γιατί, όταν αναγκάστηκα να φύγω από ένα ιδιωτικό σχολείο, όπου εργαζόμουν επί 12 χρόνια, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έμπλεκα με την επιχείρηση «σχολείο» και με όλα τα συνεπακόλουθά της.

Ίσως τα Εκπαιδευτήρια να πέτυχαν να αποτελούν σήμερα μια σύγχρονη και δυναμική κοινότητα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, αναγνωρισμένη σε όλη την Ελλάδα.

Απ’ ό,τι φαίνεται η φήμη τους ξεπέρασε μάλλον τα ελληνικά κι ευρωπαϊκά σύνορα, αφού μαθητές μας σπουδάζουν με υποτροφία στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής: Harvard, Princeton, Yale, Stanford, Caltech, MIT, Duke, Dartmouth, Cornell, Carnegie Mellon, και της Μ. Βρετανίας: Cambridge, Oxford, Imperial κ.ά., ενώ κάποιοι άλλοι πήραν μέρος σε Ολυμπιάδες Πληροφορικής και Φυσικής, όπου απέσπασαν σε παγκόσμιο πια επίπεδο υψηλές διακρίσεις.

Μπορεί οι συνεχείς πρωτιές σε ΑΕΙ, σε τοπικούς και πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως έντεχνου αγγλικού ρητορικού λόγου, μαθηματικής εταιρείας, χημείας, πληροφορικής, αρχαίων ελληνικών, ρητορικών λόγων, ορχήστρας, θεάτρου κτλ. να τα καταξιώνουν στη συνείδηση των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων της Ελληνικής Επικράτειας. Πιθανόν τα παραπάνω να ολοκληρώθηκαν με τον αθλητισμό, όπου έχουμε κατακτήσει μέχρι τώρα ένα παγκόσμιο και δύο πανελλήνια πρωταθλήματα μπάσκετ Λυκείων.

Άραγε αξίζει τον κόπο να θυσιάσει κανείς τη δική του ζωή και της οικογένειάς του, για να παράσχει κάποιο επίπεδο σπουδών; Όπως καταλαβαίνετε, η απάντηση με ένα ναι ή ένα όχι είναι δύσκολη. Ναι, σίγουρα αξίζει να αγωνίζεται κανείς, όταν:

 • Κάνει κάτι που τον γεμίζει.
 • Πιστεύει πως, παράλληλα με τις γνώσεις, διαπλάθει και χαρακτήρες, εμφυσώντας τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη σε νεανικές ψυχές.
 • Συνδυάζει παράδοση και πρόοδο, δύο έννοιες πολύ συνεκτικές για την ύπαρξη οποιουδήποτε λαού.
 • Πραγματοποιεί, κατά το δυνατόν καλύτερα, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Και όλα αυτά, εγώ τουλάχιστον δεν θα τα πετύχαινα, αν δεν πλαισιωνόμουν από ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό, εργατοτεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και από την οικογένειά μου που με αυταπάρνηση, εδώ και πολλά χρόνια, στέκεται δίπλα μου, βοηθώντας με τα μέγιστα, με διορατικότητα και πρωτοπόρες ιδέες, γνωρίσματα απαραίτητα για την ευόδωση των υψηλών στόχων ενός σχολείου, όπως θέλουμε όχι μόνο να θεωρούμαστε, αλλά και να είμαστε κι εμείς, δηλαδή τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.

Ευάγγελος Μαντουλίδης,
Ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη,
Καθηγητής Φιλόλογος

Το κείμενο του Ευάγγελου Μαντουλίδη γράφτηκε με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων.

Βιογραφικό Ευάγγελου Μαντουλίδη

Διοίκηση

Αικατερίνη Μαντουλίδου

Πρόεδρος

Η Αικατερίνη Μαντουλίδου μαζί με τον σύζυγό της, Ευάγγελο Μαντουλίδη, ίδρυσαν το 1978 τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, ένα ελληνικό σχολείο με ευρωπαϊκή διάσταση και οικουμενικό προσανατολισμό.

Συνέβαλε, έκτοτε, καθοριστικά στην εδραίωσή τους στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Από το 2007, οπότε και προσωπικά ανέλαβε τη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων, αδιαλείπτως υπηρετεί τη μονοσήμαντα αναπτυξιακή τους πορεία, την ανάδειξή τους μεταξύ των ηγετιδών δυνάμεων του χώρου στην Ελλάδα αλλά και, το σημαντικότερο, την καταξίωσή τους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δρ. Ασπασία Χασιώτη

Γενική Διευθύντρια

Η Ασπασία Χασιώτη διατηρεί, από το 2008, τη Γενική Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων με πλούσιο έργο και επιτυχή δράση-μια συνεργασία που ξεκίνησε, ήδη, από το 1993.

Στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη έχει την ευθύνη του σχεδιασμού του συνόλου των πρωτοποριακών προγραμμάτων λόγου και τέχνης, των επιμορφωτικών ημερίδων για εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά και των πολιτιστικών εκδηλώσεων εν γένει.

Εμπνεύστηκε και επιμελείται το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συνδιοργανώνεται από το 2012 στην Κωνσταντινούπολη από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.

Από το 2005 έως το 2012 υπήρξε Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Επιμέλειας και Διόρθωσης του ΕΚΕΒΙ στη Θεσσαλονίκη το 2012. Επί σειρά ετών (1998 - 2007) ασχολήθηκε με επιμέλειες εκδόσεων ως Επιμελήτρια και Υπεύθυνη των εκδόσεων IANOS.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του οποίου είναι και απόφοιτος.

Παρασκευή Μαντουλίδου

Υπεύθυνη Σπουδών Προσχολικής Αγωγής

Η Παρασκευή Μαντουλίδου δραστηριοποιείται στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη ως Υπεύθυνη Σπουδών Προσχολικής Αγωγής. Ταυτόχρονα διατηρεί ενεργό ρόλο αφενός μεν στην εφαρμογή των ξένων γλωσσών με την ιδιότητα της Συμβούλου της Αγγλικής Γλώσσας Προσχολικής Αγωγής και αφετέρου στα Πρωτοποριακά Προγράμματα, όπου επίσης δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος.

Φοίτησε στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Wheelock College στη Βοστώνη και αποφοίτησε από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δρ. Χρίστος - Απόστολος Μαντουλίδης

Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Ο Χρίστος - Απόστολος Μαντουλίδης είναι CLE Moore Instructor στο Τμήμα Μαθηματικών του MIT.

Ως μαθητής Λυκείου κατέκτησε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI) 2 μετάλλια, 1 ασημένιο (2006) και 1 χάλκινο (2007). Στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής (ΒΟΙ) κατέκτησε 3 μετάλλια, 1 ασημένιο (2007) και 2 χάλκινα (2005, 2006).

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στα Μαθηματικά από το Stanford University, του οποίου είναι και απόφοιτος, έχοντας τιμηθεί ως Ric Weiland Graduate Fellow για τη διδακτορική του έρευνα και με το Undergraduate Research Award in Mathematics για την προπτυχιακή του έρευνα.

Σοφία Σαραφίδου

Διοικητική Διευθύντρια

Η Σοφία Σαραφίδου, από τον Ιούλιο του 2018, έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Διοικητικού Διευθυντή στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.

Για 17 χρόνια εργάστηκε ως Στέλεχος στα Τμήματα Διασφάλισης Ποιότητας και Έρευνας & Ανάπτυξης σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα.

Σπούδασε Χημικός στο Kenyon College και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργανομεταλλική Χημεία στο Yale University των ΗΠΑ.

Δημήτριος Δημαρέλης

Οικονομικός Διευθυντής

Ο Δημήτριος Δημαρέλης, από τον Αύγουστο του 2018, έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Οικονομικού Διευθυντή στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη. Έχει επαγγελματική εμπειρία άνω των 10 ετών ως στέλεχος του οικονομικού τμήματος μεγάλου Ελληνικού ομίλου, καθώς και σε ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μια από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες στην Ελλάδα. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου ACCA και ΣΟΕΛ.

Αικατερίνη Μαντουλίδου

Πρόεδρος

Δρ. Ασπασία Χασιώτη

Γενική Διευθύντρια

Παρασκευή Μαντουλίδου

Υπεύθυνη Σπουδών Προσχολικής Αγωγής

Δρ. Χρίστος - Απόστολος Μαντουλίδης

Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Σοφία Σαραφίδου

Διοικητική Διευθύντρια

Δημήτριος Δημαρέλης

Οικονομικός Διευθυντής

Τα Σχολεία

Τα Εκπαιδευτήρια αποτελούν σήμερα μια σύγχρονη και δυναμική κοινότητα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, αναγνωρισμένη σε όλη την Ελλάδα.

Τα Εκπαιδευτήρια περιλαμβάνουν:
Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, κέντρο συμβουλευτικής και τμήματα προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό.

Σημαντικοί σταθμοί:

 • 1978: Ιδρύεται το Νηπιαγωγείο - Δημοτικό.
 • 1991: Ιδρύεται το Γυμνάσιο - Λύκειο.
 • 2002: Ιδρύεται το 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο.
 • 2002: Ιδρύεται το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.
 • 2007: Ιδρύεται ο Παιδικός Σταθμός.

Τα σχολεία διαθέτουν

Εσωτερικούς χώρους:

Αίθουσες διδασκαλίας με άρτια υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονη τεχνολογία, αίθουσες για τα ειδικά μαθήματα, εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκες, ιατρεία.

Εξωτερικούς χώρους:

Παιδική χαρά, πάρκο δραστηριοτήτων, λαχανόκηπο, φυλάκια.

Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο στον χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου:

 • Θέατρο 500 θέσεων για πολυποίκιλες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια, συναυλίες και αίθουσες συνεντεύξεων.
 • Υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, ολυμπιακών προδιαγραφών, με δρύινο δάπεδο, χωρητικότητας 1000 περίπου θεατών.
 • Αίθουσες για τα ειδικά μαθήματα, εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκες, ιατρεία.

Εξωτερικούς χώρους:

Παιδική χαρά, πάρκο δραστηριοτήτων, λαχανόκηπο, φυλάκια.

Κλειστό γυμναστήριο 1000 θέσεων

Κλειστό γυμναστήριο 1000 θέσεων στο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο στον χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου με:

 • Υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, ολυμπιακών προδιαγραφών, με δρύινο δάπεδο.
 • Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ατομικών προπονήσεων, βαρών και σάουνα.
Κλειστό γυμναστήριο 300 θέσεων

Κλειστό γυμναστήριο 300 θέσεων στον χώρο του Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου - Δημοτικού με:

 • Υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, με δρύινο δάπεδο.
 • Αίθουσες μπαλέτου, πινγκ - πονγκ, Tae Kwon Do και σάουνα.
Κλειστό γυμναστήριο για τους μικρούς μαθητές

Κλειστό γυμναστήριο για τους μικρούς μαθητές στον χώρο του Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου - Δημοτικού με:

 • Ελαστικό τάπητα.
 • Πολύζυγα, μπάρες ρυθμικής γυμναστικής, πισίνα με μπαλάκια και στρώματα πολλαπλών χρήσεων.
Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις Γυμνασίου - Λυκείου

Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις Γυμνασίου - Λυκείου:

 • 2 γήπεδα βόλεϊ.
 • 2 γήπεδα μπάσκετ.
 • 1 γήπεδο τένις.
 • 1 γήπεδο ποδοσφαίρου.
 • 1 5×5 γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα.
 • 1 γήπεδο χάντμπολ.
Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου - Δημοτικού

Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου - Δημοτικού:

 • 2 γήπεδα μπάσκετ.
 • 1 γήπεδο βόλεϊ.
 • 1 γήπεδο ποδοσφαίρου.
 • 1 5×5 γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα.
 • 1 γήπεδο μίνι μπάσκετ με ελαστικό δάπεδο ασφαλείας.
 • 1 γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα.
 • 1 γήπεδο μίνι γκολφ.

Φιλοσοφία

Η σχολική ζωή στα Εκπαιδευτήρια...

Αναπτύσσεται σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με εντυπωσιακή, για τα ελληνικά δεδομένα, υλικοτεχνική υποδομή, η οποία εναρμονίζεται με τους σύγχρονους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους αλλά και με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οργανώνεται με ένα πρόγραμμα σπουδών που απαρτίζεται από:

 • Το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 • Τη διεύρυνσή του από τα Εκπαιδευτήρια, που στοχεύει στην περαιτέρω εκμάθηση γνωστικών αντικειμένων και δεξιοτήτων και έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.
 • Τις διενεργούμενες από τα Εκπαιδευτήρια σχολικές δράσεις, περιστασιακού ή/και εποχικού χαρακτήρα, προαιρετικές ή μη.
 • Τις πέραν των διδακτικών ωρών ή/και ημερών (π.χ. θερινά προγράμματα), προαιρετικές δραστηριότητες μορφωτικού, επιμορφωτικού, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού ή αθλητικού σκοπού.
 • Τις υπηρεσίες παραμονής /επιμέλειας/φύλαξης μαθητών, άνευ διδασκαλίας,  μέχρι την αποχώρησή τους.

Διασφαλίζεται με τη συμβολή διακεκριμένων εκπαιδευτικών και παιδαγωγών, οι οποίοι εισάγουν καινοτομίες, εφαρμόζουν πρωτοποριακά προγράμματα, καλλιεργούν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των μαθητών και τους οδηγούν σε υψηλούς στόχους.

Διευρύνεται με επιπλέον ώρες διδασκαλίας στα πρωτεύοντα μαθήματα: γλώσσα, μαθηματικά, φυσική, πληροφορική και στις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ενισχύεται με τα μεταμεσημβρινά τμήματα.

Εμπλουτίζεται από την καλλιέργεια σε βάθος του πολιτισμού και του αθλητισμού. Αδιάψευστος μάρτυρας του έργου που γίνεται είναι τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις, που κατά παράδοση κατακτούν οι αντίστοιχες ομάδες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων.

Διανθίζεται με ένα σύνολο δραστηριοτήτων και πρωτοποριακών καινοτόμων δράσεων, όπως: Flipped Classroom, Watch & Learn, Case Studies, μαθητικοί όμιλοι, συμμετοχή σε διεθνή εκπαιδευτικά συνέδρια και ευρωπαϊκά προγράμματα, συνεργασίες με σχολεία του εξωτερικού, λογοτεχνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, προγράμματα κοινωνικής προσφοράς (εθελοντισμός, αιμοδοσία), επιμορφωτικά σεμινάρια και συμβουλευτική γονέων.

Καλλιεργείται με μία σειρά προαιρετικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων: τμήματα αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών, πληροφορικής, ρομποτικής, μπαλέτου, μοντέρνου χορού, εικαστικών, tae kwon do και ακαδημιών μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ κοριτσιών, τένις, κολύμβησης και σκι.

Επεκτείνεται με εκπαιδευτικά και αθλητικά προγράμματα για μαθητές όλης της πόλης, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πλαισιώνεται από ένα εξειδικευμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγο, λογοπαθολόγο, παιδίατρο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, ανδρολόγο κ.ά.) για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και την αρτιότερη ενημέρωση των γονέων.

Καταξιώνεται κάθε χρόνο με την είσοδο των αποφοίτων στα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ αλλά και με τις παγκόσμιες διακρίσεις μαθητών σε Ολυμπιάδες μαθηματικών, πληροφορικής, βιολογίας, αστρονομίας - αστροφυσικής και φυσικής, καθώς και σε διεθνείς διαγωνισμούς γλώσσας, τέχνης και αθλητισμού.

Πιστοποιήσεις

Τα Εκπαιδευτήρια έχουν τύχει μεγάλης αναγνώρισης για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, των καινοτόμων δράσεων, των νέων τεχνολογιών, των περιβαλλοντικών προγραμμάτων και των ξένων γλωσσών.

Microsoft Showcase School

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη αποτελούν 1 από τα 3 σχολεία στην Ελλάδα και 1 από τα 290 σχολεία παγκοσμίως που έχουν επιλεγεί από τη Microsoft  ως «Microsoft Showcase School».

Η διάκριση αυτή για τα Εκπαιδευτήρια αποτελεί αναγνώριση των καινοτόμων δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, με έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη διοίκηση.

Τα προγράμματα Flipped Classroom, Watch & Learn, Case Studies, Art & Science Days και η ψηφιακή πλατφόρμα my mandoulides αποτελούν βασικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καθιστούν την τεχνολογία απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές, κάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία πιο διαδραστική και δημιουργική και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι κατάλληλα καταρτισμένο και ενημερωμένο στις νέες τεχνολογίες και στη χρήση καινοτόμων εργαλείων. Η Microsoft ξεχώρισε 169 εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα από τους οποίους οι 70 είναι δάσκαλοι και καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Τα Εκπαιδευτήρια ως «Microsoft Showcase School» αποτελούν πρότυπο για το σύνολο των υπόλοιπων σχολείων της κοινότητας που ανήκουν και σκοπός τους είναι το όραμα του έξυπνου και σύγχρονου σχολείου να γίνει πραγματικότητα για όλα τα σχολεία.

Κέντρο εξετάσεων για PSAT, SAT Reasoning, SAT Subject tests

sat-psat-logo-5

Οι εξετάσεις PSAT (Preliminary Scholastic Assessment Test)  πραγματοποιούνται μια φορά τον χρόνο  και προετοιμάζουν τους υποψηφίους για τις εξετάσεις SAT Reasoning και SAT Subject Tests.

Οι εξετάσεις SAT Reasoning  , SAT Subject Tests πραγματοποιούνται 6 φορές τον χρόνο και είναι απαραίτητες για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Κέντρο εξετάσεων για TOEFL iBT

toefl-4Οι εξετάσεις TOEFL iBT (Test of English as a Foreign Language) αποτελούν τη δημοφιλέστερη εξέταση για την πιστοποίηση της κατανόησης και χρήσης της αγγλικής γλώσσας σε πανεπιστημιακό επίπεδο.  Το TOEFL αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τους υποψήφιους που σκοπεύουν να ενταχθούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς αποτελεί αναγνωρισμένο κριτήριο εισαγωγής για περισσότερους από 9000 εκπαιδευτικούς φορείς σε 130 χώρες.

Κέντρο εξετάσεων για Cambridge Exams: KET, PET, FCE, CAE, CPE

cpe-2

Οι εξετάσεις Cambridge English : CPE, CAE, FCE, PET, KET είναι γνωστές παγκοσμίως και αναγνωρίζονται από σχολεία, πανεπιστήμια αλλά και από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο.

Η επιτυχία σε εξετάσεις Cambridge English, παρέχει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που αποδεικνύει το επίπεδό σας στην Αγγλική γλώσσα.

Αναγνωρισμένο κέντρο UCAS

ucasΤα Εκπαιδευτήρια είναι αναγνωρισμένο κέντρο UCAS (Universities and Colleges Admissions Service). Οι μαθητές μας με τη βοήθεια της υπεύθυνης συμβούλου ολοκληρώνουν και καταθέτουν τις αιτήσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Πέραν της συμβουλευτικής διαδικασίας ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της Μ. Βρετανίας και δέχονται κατευθύνσεις για την επιλογή των πανεπιστημίων.

Οι επιτυχίες κάθε χρόνο των μαθητών μας σε κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια αποτελούν αναγνώριση του έργου μας.

Πιστοποιημένο Κέντρο Πληροφορικής KeyCERT

keycertΤα Εκπαιδευτήρια αποτελούν Πιστοποιημένο Κέντρο Πληροφορικής από την KeyCERT, επίσημα αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης από το ΕΚΕΠΙΣ. Στα μαθήματα πληροφορικής γίνεται μία ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων πιστοποίησης Πληροφορικής, ώστε τελειώνοντας το Γυμνάσιο να αποκτήσουν και το αντίστοιχο πτυχίο που έχει απεριόριστη χρονική ισχύ, σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση 121929/Η/31.7.2014 (ΦΕΚ Β΄ 2123/2014).

Μέλος του Δικτύου των Οικολογικών Σχολείων

oikologiko-sxoleio-2Τα Εκπαιδευτήρια αποτελούν μέλος του Δικτύου των Οικολογικών Σχολείων, της μεγαλύτερης ελληνικής περιβαλλοντικής οργάνωσης, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Το σχολείο μας έχει βραβευθεί με την απονομή της Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων (Πράσινης Σημαίας) τα έτη 2007, 2011, 2014, 2016 και 2019. Η Σημαία απονέμεται κάθε 2 ή 3 έτη σε σχολεία με έντονη περιβαλλοντική δράση.

Εκδόσεις

Πρόκειται για την ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Το Λεύκωμα συμπεριλαμβάνει όλες τις δυνατές στιγμές, τα νέα και τις εκδηλώσεις ενός έτους στα Εκπαιδευτήρια.2019


2018


2017


2016


2015

leukoma 2014
2014
 

2013

leukoma 2012
2012

leukoma 2011
2011
 
lefkoma 2010
2010
 
lefkoma 2009
2009
 
lefkoma 2008
2008
 
lefkoma 2007
2007

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την αιφνίδια απώλεια του Ευάγγελου Μαντουλίδη, την άνοιξη του 2007, τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επανέκδοση του Ετυμολογικού Λεξικού της Αρχαίας Ελληνικής ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης.

Ο Ευάγγελος Μαντουλίδης, ένας σπουδαίος δάσκαλος και κλασικός φιλόλογος, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη γλώσσα και κυρίως με τις ρίζες της, την ετυμολογία. Τα αρχαία ελληνικά, όπως και τα λατινικά,  αποτελούσαν τα μαθήματα που ξεχώριζε αλλά και τον «ξεχώριζαν» ως δάσκαλο.

Τη δεκαετία του εβδομήντα, όταν διηύθυνε ένα από τα μεγαλύτερα φροντιστήρια της Βόρειας Ελλάδας, που έφθασε τους 2500 μαθητές, είχε εκδώσει μία σειρά από βιβλία με θέμα τη γλώσσα, την ετυμολογία, τη γραμματική και τη γραμματολογία. Ήθελε να κάνει το μάθημα της γλώσσας πιο προσιτό, πιο κατανοητό, πιο ενδιαφέρον. Δίδασκε την ετυμολογία των λέξεων σαν παιχνίδι. Το μάθημα έτσι γινόταν ζωή.

Το Ετυμολογικό Λεξικό μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Κωνσταντινίδης.

etymologiko leksiko
Ετυμολογικό Λεξικό
Αρχαίας Ελληνικής

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη, θέλοντας να συνδέσουν στενότερα το όνομά τους με την πόλη μας, με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας τους το 1998, προχώρησαν στην ειδική συλλεκτική έκδοση: «Η Θεσσαλονίκη των παλαιότερων συγγραφέων», των εκδόσεων Ιανός. Την επιλογή των αποσπασμάτων και την επιμέλεια της έκδοσης έκανε η Άσπα Χασιώτη. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο συγγραφέας Νίκος Μπακόλας, ο καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ Γιώργος Αναστασιάδης και ο εκδότης Νίκος Καρατζάς, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

Μαθητικά Μηνύματα είναι το περιοδικό που εκδίδουν τα Εκπαιδευτήρια με συντακτική ομάδα τους μαθητές τους.2017

mathitika_minimata_dec_16_thumb
2016


2015

Teuxos-94-2014_150x216
2014

Teuxos-92-2013_150x216
2013

Teuxos-90-2012_150x216
2012

Teuxos-88-2011_150x216
2011

Teuxos-86-2011_150x216
2011

Teuxos-83-2010_150x216
2010

Teuxos-83-2010_150x216
2010

Teuxos-82-2009_150x216
2009


2009


2008


2007

 

Ο λογοποιός είναι το ετήσιο λογοτεχνικό περιοδικό των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων. Στο συγκεκριμένο περιοδικό οι μαθητές δημοσιεύουν ποιήματά τους, διηγήματά τους, δοκίμιά τους που σχετίζονται με επίκαιρα θέματα, καθώς και τις συμμετοχές τους στους Αγώνες Τέχνης και στους Αγώνες Λόγου (Αυθόρμητος και Προτρεπτικός Λόγος). Τέλος στο περιοδικό παρουσιάζεται και η εργασία - συμμετοχή των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη και είναι αφιερωμένο σε έναν Έλληνα λογοτέχνη.2018


2017


2016


2015

Το περιοδικό Flame αποτελείται από εργασίες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων που έχουν γραφεί στην αγγλική γλώσσα και έχουν εικονογραφηθεί από τους ίδιους. Μέσα από τις σελίδες του, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου εκφράζουν την άποψή τους για θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Παράλληλα ξεδιπλώνουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, γράφοντας ποιήματα και πρωτότυπες ιστορίες. Τέλος διηγούνται τις εμπειρίες τους από επισκέψεις τους σε άλλες χώρες στο πλαίσιο μαθητικών ανταλλαγών, σε μαθητικά συνέδρια, διαγωνισμούς επιχειρηματολογίας και στον πανελλήνιο διαγωνισμό των Forensics.


Flame 2017
2019

Flame 2017
2018

Flame 2017
2017

Flame 2016
2016

Flame 2015
2015

Flame 2014
2014

Flame 2013
2013

Flame 2012
2012

Flame 2011
2011

Flame 2010
2010

Flame 2009
2009

Τα Εκπαιδευτήρια, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης που προσφέρουν στους μαθητές, διανέμουν δωρεάν βοηθητικά βιβλία γραμμένα από επίλεκτους εκπαιδευτικούς. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές δεν αισθάνονται την ανάγκη να αναζητήσουν βοηθήματα, που και αμφίβολης εγκυρότητας είναι και σημαντική οικονομική δαπάνη απαιτούν.

Διαθέσιμες θέσεις Εργασίας

Περιγραφή της Εταιρείας

Είμαστε μια ομάδα μηχανικών, εκπαιδευτικών και σχεδιαστών που επαναπροσδιορίζουμε την εκπαίδευση από τη βάση της. Δημιουργούμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα διδασκαλίας προσφέροντας μια εξατομικευμένη και βιωματική εκπαίδευση βασιζόμενη σε εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι υποστηρίζονται από παγκοσμίου κλάσης τεχνολογίες και λειτουργίες. Υποστηριζόμαστε από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα. Ο κλάδος της εκπαίδευσης στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 2% του ΑΕΠ. Έχουμε έδρα στην Αθήνα αλλά δραστηριοποιούμαστε παγκόσμια. 

Αρμοδιότητες

Διδασκαλία σε μαθητές ηλικίας 5+ σε διάφορα θέματα, μέσω διαδικτύου.
 

Βασικά προσόντα

O υποψήφιος θα πρέπει:

 • Να είναι ελεύθερος επαγγελματίας.
 • Να διαθέτει προηγούμενη διδακτική εμπειρία.
 • Να έχει υψηλές δεξιότητες επικοινωνίας, διδασκαλίας και ηγεσίας.
 • Να έχει εξαιρετικές δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας.

Λοιπά στοιχεία

 • Αφορά θέση μερικής απασχόλησης: πολλοί από τους εκπαιδευτικούς μας διατηρούν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες ή πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές ταυτόχρονα με την διδασκαλία σε εμάς.
 • Το αυτοματοποιημένο, ολοκληρωμένο, ηλεκτρονικό μας πρόγραμμα κατάρτισης θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις ικανότητες παρουσίασης, καθοδήγησης και διαχείρισης μαθήματος. Η κατάρτιση προσφέρεται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς.
 • Απαιτείται καλή σύνδεση στο Ίντερνετ.

Η εταιρεία εφαρμόζει πολιτική ίσων ευκαιριών.


Αίτηση
Πρόσληψης

Αρμοδιότητες

 • Δημιουργία και επιμέλεια καμπάνιας στα social media (Facebook, Google Ad words, YouTube, LinkedIn, Instagram, Tumblr κλπ).
 • Οργάνωση και επίβλεψη της διαφημιστικής καμπάνιας και του affiliate marketing.
 • Οργάνωση και επίβλεψη των σχετικών KPIs του Marketing.
 • Εύρεση χορηγιών.
 • Διαχείριση της επίσημης ιστοσελίδας των Εκπαιδευτηρίων.
 • Εκτέλεση διαφόρων συναφών καθηκόντων.

Απαραίτητα προσόντα

 • Ο υποψήφιος θα πρέπει να επιδεικνύει άριστη κρίση και ακεραιότητα.
 • Η θέση απαιτεί 2-3 έτη εμπειρίας στη διαχείριση του Social Media Marketing, σε ταχέως αναπτυσσόμενο περιβάλλον.
 • Επιθυμητή η εμπειρία σε πολυεθνική εταιρία ή σε νεοφυή (start-up) επιχείρηση.
 • Άριστη γραπτή και προφορική ικανότητα.
 • Ηγετικές ικανότητες.
 • Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι σε θέση να απασχολείται τόσο με την στρατηγική της επιχείρησης όσο και την καθημερινή διεκπεραίωση των λειτουργιών της.
 • Άριστη γνώση Η/Υ.
 • Εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα.
 • Θα εκτιμηθεί η γνώση χρήσης Photoshop, Corel Draw ή Illustrator.
 • Εμπειρία στη χρήση MailChimp, ContactPigeon και άλλων εργαλείων του Marketing.

Αποδοχές

 • Ανταγωνιστικός μισθός.
 • Έκπτωση διδάκτρων σε οικογένεια και φίλους.
 • Ελαστικό ωράριο εργασίας.


Αίτηση
Πρόσληψης

 Αρμοδιότητες

 • Παροχή υποστήριξης στη χρήση Η/Υ, λειτουργικών συστημάτων Windows και εξειδικευμένων ERP λογισμικών.
 • Εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων Windows, Linux , προγραμμάτων και περιφερειακών συσκευών.
 • Επισκευές/ρυθμίσεις Η/Υ και λοιπών περιφερειακών συσκευών (projectors, printers κλπ.).
 • Διαχείριση Servers με λειτουργικό σύστημα Windows 2003, 2008, 2012 R2.
 • Διαχείριση και Ρυθμίσεις Δικτύου TCP/IP (Cable, Wi-Fi) και διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας Server και Η/Υ χρηστών.
 • Διαχείριση AVAYA IP Phone System.
 • Τήρηση Αποθήκης ΙΤ και διαχείριση του σχετικού εξοπλισμού.

Απαραίτητα προσόντα

 • Πτυχίο (BS/BA) στην Πληροφορική (ή σχετικό κλάδο).
 • Τουλάχιστον 2  χρόνια επιτυχημένης πορείας σε εταιρεία με μεγάλο αριθμό προσωπικού.
 • Ικανότητα  σχεδιασμού λύσεων κατόπιν ανάλυσης των διαθέσιμων τεχνολογιών.
 • Ισχυρή αναλυτική ικανότητα.
 • Άριστο ομαδικό πνεύμα, ικανότητα να κατευθύνει τους χρήστες με επιδεξιότητα.
 • Καλή χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Απαραίτητη γνώση στα εξής (σε διαφορετικά επίπεδα) :

 • Διαχείριση Active Directory user accounts και δικαιωμάτων.
 • Linux-based Firewalls.
 • Διαχείριση Linux-based web server.
 • Διαχείριση CMS και LMS βασισμένα σε WordPress, Joomla και Moodle.
 • HTML, PHP και JavaScript.
 • Office 365.

 


Αίτηση
Πρόσληψης

Περιγραφή Θέσης:

 • Μεταφορά μαθητών
 • Τήρηση των κανόνων ασφαλείας και των διαδικασιών που δίνονται από τα Εκπαιδευτήρια
 • Τακτικός μηχανολογικός έλεγχος του λεωφορείου που του ανατίθεται
   

Προφίλ Υποψηφίου:

 • Δίπλωμα Δ’ Κατηγορίας
 • Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.)
 • Προϋπηρεσία Επιθυμητή
 • Υπομονή και ομαδικότητα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον υποψήφιο
 • Καλές μηχανολογικές γνώσεις θα εκτιμηθούν
 • Συνέπεια και τυπικότητα στις υποχρεώσεις του
   

Παροχές Εταιρίας:

 • Ικανοποιητικό πακέτο αποδοχών και ασφάλιση
 • Άριστο περιβάλλον εργασίας
 • Δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης

 


Αίτηση
Πρόσληψης

Αρμοδιότητες

 • Σχεδιασμός, προετοιμασία και παράδοση μαθημάτων.
 • Ανάθεση εργασιών στους μαθητές, διόρθωση και βαθμολόγησή τους.
 • Αξιολόγηση, καταγραφή και αναφορά ως προς την εξέλιξη, την πρόοδο και την συμπεριφορά των μαθητών.
 • Επικοινωνία και συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου με στόχο την μέγιστη ωφέλεια των μαθητών.
 • Διασφάλιση υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού και ποιότητας μαθήματος και διδασκαλίας.
 • Διατήρηση της τάξης και της πειθαρχίας ανάμεσα στους μαθητές και διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας τους διαρκώς.

Απαραίτητα Προσόντα

 • Αγγλικά ως μητρική γλώσσα.
 • Πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας.
 • Τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία.
 • Εξαιρετική γνώση Η/Υ (MS Office, Internet).
 • Επαγγελματισμός και διάθεση για συνεργασία.

Αποδοχές

 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.
 • Εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

 


Αίτηση
Πρόσληψης

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αναζητούν υποψήφιους μερικής απασχόλησης για την θέση του καθηγητή Χημείας.

Προφίλ Υποψηφίου:

 • Πτυχίο ΑΕΙ Χημικών (ΠΕ04.02).
 • Διδακτική Εμπειρία σε μαθήματα της  Γ’ τάξης  Λυκείου (τουλάχιστον 3 έτη).
 • Εμπειρία σε προετοιμασία μαθητών για διαγωνισμούς Χημείας.
 • Καλή γνώση MS Office.
 • Συνέπεια, επαγγελματισμός, ικανότητα συνεργασίας.

Παροχές Εταιρίας:

 • Άριστο περιβάλλον εργασίας.
 • Ενδεχόμενη έκπτωση διδάκτρων στα παιδιά.
 • Δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.

Αρμοδιότητες

 • Προσλήψεις / Απολύσεις / Αποχωρήσεις / Λήξεις συμβάσεων και αποστολή στο ΕΡΓΑΝΗ (ανάλογα με τα deadlines της εργατικής νομοθεσίας).
 • Πίνακες Προσωπικού Ε4 (ανάλογα με τα deadlines της εργατικής νομοθεσίας).
 • Ε9 - Συμβάσεις Μερικής Απασχόλησης (ανάλογα με τα deadlines της εργατικής νομοθεσίας).
 • Καταβολή μισθοδοσίας (+ δώρα, επιδόματα, αποζημιώσεις, αναδρομικά κλπ).
 • Αποστολή ΑΠΔ στο ΙΚΑ (μηνιαία deadlines).
 • Πίνακες Υπερωριών Ε8 σε ΕΡΓΑΝΗ (μηνιαία deadlines).
 • Αρχείο ΤΣΜΕΔΕ ασφαλίστρων (μηνιαία deadlines).
 • Έλεγχος ΦΜΥ (μηνιαία deadlines).
 • Λογιστικά άρθρα (μηνιαία deadlines).
 • Αποστολή αποδείξεων πληρωμής (μηνιαία deadlines).
 • Ασφαλιστικές εισφορές - ΙΚΑ (μηνιαία deadlines).
 • Έλεγχος πληρωμών με τράπεζα (μηνιαία deadlines).
 • Πληρωμή διατακτικών (μηνιαία deadlines).

Απαραίτητα προσόντα

 • Ο υποψήφιος θα πρέπει να επιδεικνύει άριστη κρίση και ακεραιότητα, με προσοχή στην λεπτομέρεια.
 • Η θέση απαιτεί 2-3 έτη το ελάχιστο, εμπειρία με το ΕΡΓΑΝΗ.
 • Γνώση των προγραμμάτων της Epsilon NET.
 • Άριστη γνώση Η/Υ και ειδικότερα του προγράμματος Microsoft Excel.
 • Άριστη γραπτή και προφορική ικανότητα.
 • Εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα.
 • Θα εκτιμηθεί η προηγούμενη εμπειρία σε ιδιωτικό σχολείο.

Αποδοχές

 • Ανταγωνιστικός μισθός.
 • Έκπτωση διδάκτρων σε οικογένεια και φίλους.
 • Ελαστικό ωράριο εργασίας.


Αίτηση
Πρόσληψης

Αρμοδιότητες

 • Παροχή υποστήριξη στη χρήση Η.Υ, λειτουργικών συστημάτων Windows και σε εξειδικευμένο λογισμικό ERP.
 • Εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων Windows, Linux , προγραμμάτων και περιφερειακών.
 • Επισκευή και ρύθμιση Η.Υ. και λοιπών περιφερειακών (projectors, printers κλπ.).
 • Διαχείριση Servers με λειτουργικό σύστημα Windows 2003, 2008, 2012 R
 • Διαχείριση και Ρυθμίσεις Δικτύου TCP/IP (Cable, Wi-Fi) και τήρηση αντιγράφων ασφαλείας Η.Υ. χρηστών.
 • Διαχείριση AVAYA IP Phone System.
 • Τήρηση Αποθήκης ΙΤ.
 • Εκπαίδευση χρηστών σε λογισμικό Microsoft Office.
 • Υποστήριξη Γονέων στη χρήση σχετικού Portal.

 

Απαραίτητα Προσόντα

 • Πτυχίο (BS/BA) στην πληροφορική.
 • Τουλάχιστον 2 χρόνια επιτυχημένης πορείας σε αξιόπιστη, μεγάλη εταιρεία.
 • Ικανότητα σχεδιασμού λύσεων κατόπιν ανάλυσης των διαθέσιμων τεχνολογιών .
 • Ισχυρή αναλυτική ικανότητα.
 • Ικανότητα στον δημόσιο λόγο και στην οικοδόμηση σχέσεων με γονείς, προμηθευτές και εσωτερικούς χρήστες.
 • Άριστο ομαδικό πνεύμα, ικανότητα να κατευθύνει τους χρήστες με επιδεξιότητα.
 • Καλή χρήση της αγγλικής γλώσσας.

 

Απαραίτητη γνώση των παρακάτω (σε διαφορετικά επίπεδα)

 • Διαχείριση Active Directory user accounts και δικαιωμάτων.
 • Διαχείριση exchange server 2013
 • Linux based Firewalls
 • Διαχείριση Linux Debian based web servers
 • Διαχείριση CMS και LMS βασισμένα σε WordPress, Joomla, Moodle.
 • HTML, PHP and JavaScript
 • Office 365
 • MySQL, MSSQL
 • .NET

Παροχές Εταιρίας:

 • Ανταγωνιστικός μισθός.
 • Γενναιόδωρη έκπτωση διδάκτρων στα τέκνα.
 • Άριστο περιβάλλον εργασίας


Αίτηση
Πρόσληψης

Απαραίτητα προσόντα

 • Πτυχίο οικονομικών ή χρηματοοικονομικής λογιστικής από ΑΕΙ. Συναφές μεταπτυχιακό από ΑΕΙ (επιθυμητό, αλλά όχι απαραίτητο).
 • Τουλάχιστον 3 χρόνια προϋπηρεσίας σε οργανωμένο λογιστήριο μεγάλης εταιρείας.
 • Άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών (MS Office, Internet) με βαρύτητα στο excel.
 • Ομαδικό πνεύμα
 • Άπταιστα αγγλικά.
 • Ικανότητα να διεκπεραιώνει πολλές διαδικασίες παράλληλα με προσοχή στη λεπτομέρεια.

 

Επιθυμητά προσόντα

 • Γνώσεις μισθοδοσίας
 • Γνώσεις διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων (HR)


Αίτηση
Πρόσληψης

Υπευθυνότητες

 • Διαχείριση προγραμμάτων και πραγματοποίηση συναντήσεων
 • Προγραμματισμός και παρακολούθηση συναντήσεων, τήρηση πρακτικών ημερήσιας διάταξης
 • Προετοιμασία και διανομή εγγράφων για συναντήσεις
 • Προετοιμασία επιστολών και άλλων εγγράφων, όπως παρουσιάσεις PowerPoint
 • Οργάνωση και αποθήκευση εγγράφων και πληροφοριών, έντυπων και ηλεκτρονικών
 • Δημιουργία και διατήρηση αρχείου μέσω MS Office
 • Απάντηση σε τηλεφωνικά ερωτήματα
 • Επεξεργασία ερωτημάτων μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με χρήση συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. Outlook)
 • Επαφή με το προσωπικό άλλων τμημάτων και με εξωτερικούς συνεργάτες
 • Διαχείριση τιμολογήσεων και διατήρηση προϋπολογισμών
 • Διαχείριση στατιστικών δεδομένων
 • Οργάνωση εσωτερικών και εξωτερικών εκδηλώσεων
 • Ταξινόμηση και διανομή εισερχόμενης αλληλογραφίας και οργάνωση και αποστολή εξερχόμενης αλληλογραφίας
 • Φωτοτυπίες και εκτυπώσεις

Απαιτήσεις

 • Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 • Τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλη επιχείρηση
 • Εξαιρετικές δεξιότητες πληροφορικής (MS Office, Internet) με έμφαση στο Excel
 • Άριστη γνώση Αγγλικών
 • Τυφλό σύστημα
 • Ομαδικό πνεύμα
 • Δυνατότητα πολλαπλών εργασιών με προσοχή στη λεπτομέρεια
 • Άριστες επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες και προβολή θετικής και επαγγελματικής εικόνας ανά πάσα στιγμή
 • Συστηματικότητα και ευελιξία

Θα εκτιμηθούν

 • Πολύ καλή γνώση άλλων γλωσσών (Κινέζικα, Ρωσικά)
 • Στενογραφία


Αίτηση Πρόσληψης

Υπευθυνότητες

 • Καλή γνώση διαχείρισης επισκεπτών και έκδοσης δελτίων παραλαβής μαθητών
 • Πρακτική εμπειρία στην παροχή πληροφοριών και στην απάντηση ερωτήσεων επισκεπτών
 • Ικανότητα διαχείρισης τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών ερωτημάτων
 • Απάντηση όλων των εισερχόμενων κλήσεων και διαχείριση ερωτήσεων των καλούντων
 • Αρχείο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων και μηνυμάτων
 • Δυνατότητα διατήρησης ενός οργανωμένου χώρου υποδοχής
 • Πλήρης γνώση του τρόπου λειτουργίας του σχολείου
 • Χαιρετισμός, βοήθεια και οδηγίες σε επισκέπτες, εργαζομένους και ευρύ κοινό
 • Ανακοίνωση επισκεπτών με κλήση στο κατάλληλο γραφείο
 • Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης γραφείου έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αποδοτικότητα
 • Ανταπόκριση σε επισκέπτες και απορίες επισκεπτών
 • Κατεύθυνση εργαζομένων, επισκεπτών και κοινού στο σωστό μέλος του προσωπικού
 • Διατήρηση κοινού συστήματος αρχειοθέτησης (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή)
 • Οργάνωση ραντεβού για γονείς
 • Διενέργεια ξεναγήσεων με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη φιλοσοφία του σχολείου και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα

Απαιτήσεις

 • Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 • Τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλη επιχείρηση
 • Εξαιρετικές δεξιότητες πληροφορικής (MS Office, Internet) με έμφαση στο Excel
 • Ομαδικό πνεύμα
 • Άριστη γνώση Αγγλικών
 • Δυνατότητα πολλαπλών εργασιών με προσοχή στη λεπτομέρεια
 • Άριστες επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες και προβολή θετικής και επαγγελματικής εικόνας ανά πάσα στιγμή
 • Συστηματικότητα και ευελιξία

Θα εκτιμηθεί

Πολύ καλή γνώση άλλων γλωσσών (Κινέζικα, Ρωσικά)


Αίτηση Πρόσληψης

Εργασία στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Αγαπητοί υποψήφιοι,

Για να εργαστείτε στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε την Αίτηση Πρόσληψης. Λόγω μεγάλου όγκου αιτήσεων, θα ειδοποιήσουμε μόνο τους υποψηφίους που κρίνουμε κατάλληλους για τις κενές θέσεις εργασίας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την υποβολή της αίτησης, επικοινωνήστε με το τμήμα μηχανοργάνωσης στο itsupport@mandoulides.edu.gr.


Ηλεκτρονική
Αίτηση Πρόσληψης

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.