Ταυτότητα

Ευάγγελος Μαντουλίδης -
Ο Ιδρυτής

Μετά από 25 χρόνια δεν είμαι ακόμη σίγουρος αν το «κάθε εμπόδιο σε καλό» επιβεβαιώνεται ή όχι στην περίπτωσή μου. Και αυτό γιατί, όταν αναγκάστηκα να φύγω από ένα ιδιωτικό σχολείο, όπου εργαζόμουν επί 12 χρόνια, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έμπλεκα με την επιχείρηση «σχολείο» και με όλα τα συνεπακόλουθά της.

Ίσως τα Εκπαιδευτήρια να πέτυχαν να αποτελούν σήμερα μια σύγχρονη και δυναμική κοινότητα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, αναγνωρισμένη σε όλη την Ελλάδα.

Απ’ ό,τι φαίνεται η φήμη τους ξεπέρασε μάλλον τα ελληνικά κι ευρωπαϊκά σύνορα, αφού μαθητές μας σπουδάζουν με υποτροφία στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής: Harvard, Princeton, Yale, Stanford, Caltech, Mit, Duke, Dartmouth, Cornell, Carnegie Mellon, και της Μ. Βρετανίας: Cambridge, Oxford, Imperial κ.ά, ενώ κάποιοι άλλοι πήραν μέρος σε Ολυμπιάδες Πληροφορικής και Φυσικής, όπου απέσπασαν σε παγκόσμιο πια επίπεδο υψηλές διακρίσεις.

Μπορεί οι συνεχείς πρωτιές σε ΑΕΙ, σε τοπικούς και πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως έντεχνου αγγλικού ρητορικού λόγου, μαθηματικής εταιρείας, χημείας, πληροφορικής, αρχαίων ελληνικών, ρητορικών λόγων, ορχήστρας, θεάτρου κτλ. να τα καταξιώνουν στη συνείδηση των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων της Ελληνικής Επικράτειας. Πιθανόν τα παραπάνω να ολοκληρώθηκαν με τον αθλητισμό, όπου έχουμε κατακτήσει μέχρι τώρα ένα παγκόσμιο και δύο πανελλήνια πρωταθλήματα μπάσκετ Λυκείων.

Άραγε αξίζει τον κόπο να θυσιάσει κανείς τη δική του ζωή και της οικογένειάς του, για να παράσχει κάποιο επίπεδο σπουδών; Όπως καταλαβαίνετε, η απάντηση με ένα ναι ή ένα όχι είναι δύσκολη. Ναι, σίγουρα αξίζει να αγωνίζεται κανείς, όταν:

Κάνει κάτι που τον γεμίζει.
Πιστεύει πως, παράλληλα με τις γνώσεις, διαπλάθει και χαρακτήρες,
εμφυσώντας τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη σε νεανικές ψυχές.
Συνδυάζει παράδοση και πρόοδο, δύο έννοιες πολύ συνεκτικές για την ύπαρξη οποιουδήποτε λαού.
Πραγματοποιεί, κατά το δυνατόν καλύτερα, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Και όλα αυτά, εγώ τουλάχιστον δεν θα τα πετύχαινα, αν δεν πλαισιωνόμουν από ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό, εργατοτεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και από την οικογένειά μου που με αυταπάρνηση, εδώ και πολλά χρόνια, στέκεται δίπλα μου, βοηθώντας με τα μέγιστα, με διορατικότητα και πρωτοπόρες ιδέες, γνωρίσματα απαραίτητα για την ευόδωση των υψηλών στόχων ενός σχολείου, όπως θέλουμε όχι μόνο να θεωρούμαστε, αλλά και να είμαστε κι εμείς, δηλαδή τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.

Ευάγγελος Μαντουλίδης,
Ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη,
Καθηγητής Φιλόλογος

Το κείμενο του Ευάγγελου Μαντουλίδη γράφτηκε με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων.


Βιογραφικό
Ευάγγελου Μαντουλίδη

Τα Σχολεία

Τα Εκπαιδευτήρια αποτελούν σήμερα μια σύγχρονη και δυναμική κοινότητα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, αναγνωρισμένη σε όλη την Ελλάδα.

Τα Εκπαιδευτήρια περιλαμβάνουν:
Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, κέντρο συμβουλευτικής και τμήματα προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό.

Σημαντικοί σταθμοί:

 • 1978: Ιδρύεται το Νηπιαγωγείο - Δημοτικό.
 • 1991: Ιδρύεται το Γυμνάσιο - Λύκειο.
 • 2002: Ιδρύεται το 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο.
 • 2002: Ιδρύεται το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.
 • 2007: Ιδρύεται ο Παιδικός Σταθμός.

Τα σχολεία διαθέτουν

Εσωτερικούς χώρους:

Αίθουσες διδασκαλίας με άρτια υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονη τεχνολογία, αίθουσες για τα ειδικά μαθήματα, εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκες, ιατρεία.

Εξωτερικούς χώρους:

Παιδική χαρά, πάρκο δραστηριοτήτων, λαχανόκηπο, φυλάκια.

Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο στον χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου:

 • Θέατρο 500 θέσεων για πολυποίκιλες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια, συναυλίες και αίθουσες συνεντεύξεων.
 • Υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, ολυμπιακών προδιαγραφών, με δρύινο δάπεδο, χωρητικότητας 1000 περίπου θεατών.
 • Αίθουσες για τα ειδικά μαθήματα, εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκες, ιατρεία.

Εξωτερικούς χώρους:

Παιδική χαρά, πάρκο δραστηριοτήτων, λαχανόκηπο, φυλάκια.

Κλειστό γυμναστήριο 1000 θέσεων

Κλειστό γυμναστήριο 1000 θέσεων στο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο στον χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου με:

 • Υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, ολυμπιακών προδιαγραφών, με δρύινο δάπεδο.
 • Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ατομικών προπονήσεων, βαρών και σάουνα.
Κλειστό γυμναστήριο 300 θέσεων

Κλειστό γυμναστήριο 300 θέσεων στον χώρο του Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου - Δημοτικού με:

 • Υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, με δρύινο δάπεδο.
 • Αίθουσες μπαλέτου, πινγκ - πονγκ, Tae Kwon Do και σάουνα.
Κλειστό γυμναστήριο για τους μικρούς μαθητές

Κλειστό γυμναστήριο για τους μικρούς μαθητές στον χώρο του Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου - Δημοτικού με:

 • Ελαστικό τάπητα.
 • Πολύζυγα, μπάρες ρυθμικής γυμναστικής, πισίνα με μπαλάκια και στρώματα πολλαπλών χρήσεων.
Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις Γυμνασίου - Λυκείου

Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις Γυμνασίου - Λυκείου:

 • 2 γήπεδα βόλεϊ.
 • 2 γήπεδα μπάσκετ.
 • 1 γήπεδο τένις.
 • 1 γήπεδο ποδοσφαίρου.
 • 5×5 με συνθετικό χλοοτάπητα.
 • 1 γήπεδο χάντμπολ.
Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου - Δημοτικού

Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου - Δημοτικού:

 • 2 γήπεδα μπάσκετ.
 • 1 γήπεδο βόλεϊ.
 • 1 γήπεδο ποδοσφαίρου.
 • 5×5 με συνθετικό χλοοτάπητα.
 • 1 γήπεδο μίνι μπάσκετ με ελαστικό δάπεδο ασφαλείας.
 • 1 γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα.
 • 1 γήπεδο μίνι γκολφ.

Φιλοσοφία

Η σχολική ζωή στα Εκπαιδευτήρια...

Αναπτύσσεται σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με εντυπωσιακή, για τα ελληνικά δεδομένα, υλικοτεχνική υποδομή, η οποία εναρμονίζεται με τους σύγχρονους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους αλλά και με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οργανώνεται με τη συμβολή διακεκριμένων εκπαιδευτικών και παιδαγωγών, οι οποίοι εισάγουν καινοτομίες, εφαρμόζουν πρωτοποριακά προγράμματα, καλλιεργούν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των μαθητών και τους οδηγούν σε υψηλούς στόχους.

Διευρύνεται με επιπλέον ώρες διδασκαλίας στα πρωτεύοντα μαθήματα: γλώσσα, μαθηματικά, φυσική, πληροφορική και στις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ενισχύεται με τα μεταμεσημβρινά τμήματα.

Εμπλουτίζεται από την καλλιέργεια σε βάθος του πολιτισμού και του αθλητισμού. Αδιάψευστος μάρτυρας του έργου που γίνεται είναι τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις, που κατά παράδοση κατακτούν οι αντίστοιχες ομάδες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων.

Διανθίζεται με ένα σύνολο δραστηριοτήτων και πρωτοποριακών καινοτόμων δράσεων, όπως: Flipped Classroom, Watch & Learn, Case Studies, μαθητικοί όμιλοι, συμμετοχή σε διεθνή εκπαιδευτικά συνέδρια και ευρωπαϊκά προγράμματα, συνεργασίες με σχολεία του εξωτερικού, λογοτεχνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, προγράμματα κοινωνικής προσφοράς (εθελοντισμός, αιμοδοσία), επιμορφωτικά σεμινάρια και συμβουλευτική γονέων.

Καλλιεργείται με μία σειρά προαιρετικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων: τμήματα αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών, πληροφορικής, ρομποτικής, μπαλέτου, μοντέρνου χορού, εικαστικών, tae kwon do και ακαδημιών μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ κοριτσιών, τένις, κολύμβησης και σκι.

Επεκτείνεται με εκπαιδευτικά και αθλητικά προγράμματα για μαθητές όλης της πόλης, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πλαισιώνεται από ένα εξειδικευμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγο, λογοπαθολόγο, παιδίατρο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, ανδρολόγο κ.ά.) για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και την αρτιότερη ενημέρωση των γονέων.

Καταξιώνεται κάθε χρόνο με την είσοδο των αποφοίτων στα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ αλλά και με τις παγκόσμιες διακρίσεις μαθητών σε Ολυμπιάδες μαθηματικών, πληροφορικής, βιολογίας, αστρονομίας - αστροφυσικής και φυσικής, καθώς και σε διεθνείς διαγωνισμούς γλώσσας, τέχνης και αθλητισμού.

Πιστοποιήσεις

Τα Εκπαιδευτήρια έχουν τύχει μεγάλης αναγνώρισης για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, των καινοτόμων δράσεων, των νέων τεχνολογιών, των περιβαλλοντικών προγραμμάτων και των ξένων γλωσσών.

Microsoft Showcase School

showcaseschool-logo-transΤα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη αποτελούν 1 από τα 4 σχολεία στην Ελλάδα και 1 από τα 550 σχολεία παγκοσμίως που έχουν επιλεγεί από τη Microsoft  ως «Microsoft Showcase School».

Η διάκριση αυτή για τα Εκπαιδευτήρια αποτελεί αναγνώριση των καινοτόμων δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, με έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη διοίκηση.

Τα προγράμματα «Flipped Classroom», «Watch & Learn», «Case Studies», «Art & Science Days» και η ψηφιακή πλατφόρμα «my.mandoulides» αποτελούν βασικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καθιστούν την τεχνολογία απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές, κάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία πιο διαδραστική και δημιουργική και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι κατάλληλα καταρτισμένο και ενημερωμένο στις νέες τεχνολογίες και στη χρήση καινοτόμων εργαλείων. Η Microsoft ξεχώρισε 107 εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα από τους οποίους οι 34 είναι καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Τα Εκπαιδευτήρια ως «Microsoft Showcase School» αποτελούν πρότυπο για το σύνολο των υπόλοιπων σχολείων της κοινότητας που ανήκουν και σκοπός τους είναι το όραμα του έξυπνου και σύγχρονου σχολείου να γίνει πραγματικότητα για όλα τα σχολεία.

Κέντρο εξετάσεων για PSAT, SAT Reasoning, SAT Subject tests, ACT

sat-psat-logo-5

Οι εξετάσεις PSAT (Preliminary Scholastic Assessment Test)  πραγματοποιούνται μια φορά τον χρόνο  και προετοιμάζουν τους υποψηφίους για τις εξετάσεις SAT Reasoning και SAT Subject Tests.

Οι εξετάσεις SAT Reasoning  , SAT Subject Tests  ή ACT πραγματοποιούνται 6 φορές τον χρόνο και είναι απαραίτητες για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Κέντρο εξετάσεων για TOEFL iBT

toefl-4Οι εξετάσεις TOEFL iBT (Test of English as a Foreign Language) αποτελούν τη δημοφιλέστερη εξέταση για την πιστοποίηση της κατανόησης και χρήσης της αγγλικής γλώσσας σε πανεπιστημιακό επίπεδο.  Το TOEFL αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τους υποψήφιους που σκοπεύουν να ενταχθούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς αποτελεί αναγνωρισμένο κριτήριο εισαγωγής για περισσότερους από 9000 εκπαιδευτικούς φορείς σε 130 χώρες.

Κέντρο εξετάσεων για Cambridge Exams: KET, PET, FCE, CAE, CPE

cpe-2

Οι εξετάσεις Cambridge English : CPE, CAE, FCE, PET, KET είναι γνωστές παγκοσμίως και αναγνωρίζονται από σχολεία, πανεπιστήμια αλλά και από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο.

Η επιτυχία σε εξετάσεις Cambridge English, παρέχει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που αποδεικνύει το επίπεδό σας στην Αγγλική γλώσσα.

Αναγνωρισμένο κέντρο UCAS

ucasΤα Εκπαιδευτήρια είναι αναγνωρισμένο κέντρο UCAS (Universities and Colleges Admissions Service). Οι μαθητές μας με τη βοήθεια της υπεύθυνης συμβούλου ολοκληρώνουν και καταθέτουν τις αιτήσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Πέραν της συμβουλευτικής διαδικασίας ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της Μ. Βρετανίας και δέχονται κατευθύνσεις για την επιλογή των πανεπιστημίων.

Οι επιτυχίες κάθε χρόνο των μαθητών μας σε κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια αποτελούν αναγνώριση του έργου μας.

Κέντρο εξετάσεων DELF - Diplôme d'études en langue française

delf-dalf-menesrO φορέας εξετάσεων για τα πτυχία γαλλικής γλώσσας DELF : A1.1, A1 Prim,  A2 Prim (για παιδιά έως 12 ετών)  A1, A2 ,B1, B2 είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η επιτυχία στις εξετάσεις του  DELF παρέχει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που αποδεικνύει το επίπεδό σας στην Γαλλική γλώσσα.

Πιστοποιημένο Κέντρο Πληροφορικής KeyCERT

keycertΤα Εκπαιδευτήρια αποτελούν Πιστοποιημένο Κέντρο Πληροφορικής από την KeyCERT, επίσημα αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης από το ΕΚΕΠΙΣ. Στα μαθήματα πληροφορικής γίνεται μία ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων πιστοποίησης Πληροφορικής, ώστε τελειώνοντας το Γυμνάσιο να αποκτήσουν και το αντίστοιχο πτυχίο που έχει απεριόριστη χρονική ισχύ, σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση 121929/Η/31.7.2014 (ΦΕΚ Β΄ 2123/2014).

Μέλος του Δικτύου των Οικολογικών Σχολείων

oikologiko-sxoleio-2Τα Εκπαιδευτήρια αποτελούν μέλος του Δικτύου των Οικολογικών Σχολείων, της μεγαλύτερης ελληνικής περιβαλλοντικής οργάνωσης, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Το σχολείο μας έχει βραβευθεί με την απονομή της Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων (Πράσινης Σημαίας) τα έτη 2007, 2011, 2014 και 2016. Η Σημαία απονέμεται κάθε 2 ή 3 έτη σε σχολεία με έντονη περιβαλλοντική δράση.

Εκδόσεις

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την αιφνίδια απώλεια του Ευάγγελου Μαντουλίδη, την άνοιξη του 2007, τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επανέκδοση του Ετυμολογικού Λεξικού της Αρχαίας Ελληνικής ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης.

Ο Ευάγγελος Μαντουλίδης, ένας σπουδαίος δάσκαλος και κλασικός φιλόλογος, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη γλώσσα και κυρίως με τις ρίζες της, την ετυμολογία. Τα αρχαία ελληνικά, όπως και τα λατινικά,  αποτελούσαν τα μαθήματα που ξεχώριζε αλλά και τον «ξεχώριζαν» ως δάσκαλο.

Τη δεκαετία του εβδομήντα, όταν διηύθυνε ένα από τα μεγαλύτερα φροντιστήρια της Βόρειας Ελλάδας, που έφθασε τους 2500 μαθητές, είχε εκδώσει μία σειρά από βιβλία με θέμα τη γλώσσα, την ετυμολογία, τη γραμματική και τη γραμματολογία. Ήθελε να κάνει το μάθημα της γλώσσας πιο προσιτό, πιο κατανοητό, πιο ενδιαφέρον. Δίδασκε την ετυμολογία των λέξεων σαν παιχνίδι. Το μάθημα έτσι γινόταν ζωή.

Το Ετυμολογικό Λεξικό μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Κωνσταντινίδης.

etymologiko leksiko
Ετυμολογικό Λεξικό
Αρχαίας Ελληνικής

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη, θέλοντας να συνδέσουν στενότερα το όνομά τους με την πόλη μας, με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας τους, προχώρησαν στην ειδική συλλεκτική έκδοση: «Η Θεσσαλονίκη των παλαιότερων συγγραφέων», των εκδόσεων Ιανός. Την επιλογή των αποσπασμάτων και την επιμέλεια της έκδοσης έκανε η Άσπα Χασιώτη. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο συγγραφέας Νίκος Μπακόλας, ο καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ Γιώργος Αναστασιάδης και ο εκδότης Νίκος Καρατζάς, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

Πρόκειται για την ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Το Λεύκωμα συμπεριλαμβάνει όλες τις δυνατές στιγμές, τα νέα και τις εκδηλώσεις ενός έτους στα Εκπαιδευτήρια.2017


2016


2015

leukoma 2014
2014
 

2013

leukoma 2012
2012

leukoma 2011
2011
 
lefkoma 2010
2010
 
lefkoma 2007
2007

Μαθητικά Μηνύματα είναι το περιοδικό που εκδίδουν τα Εκπαιδευτήρια με συντακτική ομάδα τους μαθητές τους.2017

mathitika_minimata_dec_16_thumb
2016


2015

Teuxos-94-2014_150x216
2014

Teuxos-92-2013_150x216
2013

Teuxos-90-2012_150x216
2012

Teuxos-88-2011_150x216
2011

Teuxos-86-2011_150x216
2011

Teuxos-83-2010_150x216
2010

Teuxos-82-2009_150x216
2009


2009

 

Ο λογοποιός είναι το ετήσιο λογοτεχνικό περιοδικό των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων. Στο συγκεκριμένο περιοδικό οι μαθητές δημοσιεύουν ποιήματά τους, διηγήματά τους, δοκίμιά τους που σχετίζονται με επίκαιρα θέματα, καθώς και τις συμμετοχές τους στους Αγώνες Τέχνης και στους Αγώνες Λόγου (Αυθόρμητος και Προτρεπτικός Λόγος). Τέλος στο περιοδικό παρουσιάζεται και η εργασία - συμμετοχή των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη και είναι αφιερωμένο σε έναν Έλληνα λογοτέχνη.

 2017


2016


2015

Το περιοδικό Flame αποτελείται από εργασίες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων που έχουν γραφεί στην αγγλική γλώσσα και έχουν εικονογραφηθεί από τους ίδιους. Μέσα από τις σελίδες του, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου εκφράζουν την άποψή τους για θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Παράλληλα ξεδιπλώνουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, γράφοντας ποιήματα και πρωτότυπες ιστορίες. Τέλος διηγούνται τις εμπειρίες τους από επισκέψεις τους σε άλλες χώρες στο πλαίσιο μαθητικών ανταλλαγών, σε μαθητικά συνέδρια, διαγωνισμούς επιχειρηματολογίας και στον πανελλήνιο διαγωνισμό των Forensics.


Flame 2017
2017

Flame 2016
2016

Flame 2015
2015

Flame 2014
2014

Flame 2013
2013

Flame 2012
2012

Flame 2011
2011

Flame 2010
2010

Flame 2009
2009

Τα Εκπαιδευτήρια, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης που προσφέρουν στους μαθητές, διανέμουν δωρεάν βοηθητικά βιβλία γραμμένα από επίλεκτους εκπαιδευτικούς. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές δεν αισθάνονται την ανάγκη να αναζητήσουν βοηθήματα, που και αμφίβολης εγκυρότητας είναι και σημαντική οικονομική δαπάνη απαιτούν.

Εργασία στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Αγαπητοί υποψήφιοι,

Για να εργαστείτε στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε την Αίτηση Πρόσληψης. Λόγω μεγάλου όγκου αιτήσεων, θα ειδοποιήσουμε μόνο τους υποψηφίους που κρίνουμε κατάλληλους για τις κενές θέσεις εργασίας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την υποβολή της αίτησης, επικοινωνήστε με το τμήμα μηχανοργάνωσης στο itsupport@mandoulides.edu.gr.


Ηλεκτρονική
Αίτηση Πρόσληψης

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

Διαθέσιμες θέσεις Εργασίας

 Αρμοδιότητες

 • Παροχή υποστήριξης στη χρήση Η/Υ, λειτουργικών συστημάτων Windows και εξειδικευμένων ERP λογισμικών.
 • Εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων Windows, Linux , προγραμμάτων και περιφερειακών συσκευών.
 • Επισκευές/ρυθμίσεις Η/Υ και λοιπών περιφερειακών συσκευών (projectors, printers κλπ.).
 • Διαχείριση Servers με λειτουργικό σύστημα Windows 2003, 2008, 2012 R2.
 • Διαχείριση και Ρυθμίσεις Δικτύου TCP/IP (Cable, Wi-Fi) και διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας Server και Η/Υ χρηστών.
 • Διαχείριση AVAYA IP Phone System.
 • Τήρηση Αποθήκης ΙΤ και διαχείριση του σχετικού εξοπλισμού.

Απαραίτητα προσόντα

 • Πτυχίο (BS/BA) στην Πληροφορική (ή σχετικό κλάδο).
 • Τουλάχιστον 2  χρόνια επιτυχημένης πορείας σε εταιρεία με μεγάλο αριθμό προσωπικού.
 • Ικανότητα  σχεδιασμού λύσεων κατόπιν ανάλυσης των διαθέσιμων τεχνολογιών.
 • Ισχυρή αναλυτική ικανότητα.
 • Άριστο ομαδικό πνεύμα, ικανότητα να κατευθύνει τους χρήστες με επιδεξιότητα.
 • Καλή χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Απαραίτητη γνώση στα εξής (σε διαφορετικά επίπεδα) :

 • Διαχείριση Active Directory user accounts και δικαιωμάτων.
 • Linux-based Firewalls.
 • Διαχείριση Linux-based web server.
 • Διαχείριση CMS και LMS βασισμένα σε WordPress, Joomla και Moodle.
 • HTML, PHP και JavaScript.
 • Office 365.

 


Αίτηση
Πρόσληψης

Περιγραφή Θέσης:

 • Μεταφορά μαθητών.
 • Τήρηση των κανόνων ασφαλείας και των διαδικασιών που δίνονται από τα Εκπαιδευτήρια.
 • Τακτικός μηχανολογικός έλεγχος του λεωφορείου που του ανατίθεται.

Προφίλ Υποψηφίου:

 • Δίπλωμα Δ’ Κατηγορίας.
 • Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.).
 • Προϋπηρεσία επιθυμητή.
 • Συνέπεια και τυπικότητα στις υποχρεώσεις του.
 • Υπομονή και ομαδικότητα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον υποψήφιο.

Παροχές Εταιρίας:

 • Συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση.
 • Άριστο περιβάλλον εργασίας.
 • Δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.

 


Αίτηση
Πρόσληψης

Αρμοδιότητες

 • Σχεδιασμός, προετοιμασία και παράδοση μαθημάτων.
 • Ανάθεση εργασιών στους μαθητές, διόρθωση και βαθμολόγησή τους.
 • Αξιολόγηση, καταγραφή και αναφορά ως προς την εξέλιξη, την πρόοδο και την συμπεριφορά των μαθητών.
 • Επικοινωνία και συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου με στόχο την μέγιστη ωφέλεια των μαθητών.
 • Διασφάλιση υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού και ποιότητας μαθήματος και διδασκαλίας.
 • Διατήρηση της τάξης και της πειθαρχίας ανάμεσα στους μαθητές και διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας τους διαρκώς.

Απαραίτητα Προσόντα

 • Αγγλικά ως μητρική γλώσσα.
 • Τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία.
 • Εξαιρετική γνώση Η/Υ (MS Office, Internet).
 • Επαγγελματισμός και διάθεση για συνεργασία.

Αποδοχές

 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.
 • Εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

 


Αίτηση
Πρόσληψης

Αρμοδιότητες

 • Χάραξη στρατηγικών προτεραιοτήτων και προσδιορισμός ευκαιριών ανάπτυξης στις υπάρχουσες και στις νέες αγορές.
 • Συντονισμός εργασιών και συνεργασία με όλα τα τμήματα για την εκτέλεση της εταιρικής στρατηγικής, την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και τη βελτίωση της κερδοφορίας.
 • Κατανόηση  σύνθετων επιχειρηματικών θεμάτων και τεχνολογικών προκλήσεων, ομαδική δουλειά για την επίτευξη των στόχων των διαφόρων projects.
 • Συμμετοχή στην κατάρτιση του ετήσιου προϋπολογισμού.

Απαραίτητα Προσόντα

 • Πτυχίο (BS/BA) σε θετικές επιστήμες από AEI της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
 • Επιχειρηματικό πνεύμα.
 • Ισχυρή αναλυτική ικανότητα σχεδιασμού και  παρουσίασης αναλύσεων κόστους / οφέλους.
 • Ικανότητα διαπραγμάτευσης, αναθεώρησης συμβάσεων και ολοκλήρωσης σύνθετων επιχειρηματικών συμφωνιών.
 • Ικανότητα στον δημόσιο λόγο και στη διαπροσωπική επικοινωνία για την καλύτερη συνεργασία με γονείς και  πελάτες.
 • Άριστο ομαδικό πνεύμα, ικανότητα να κατευθύνει τον οργανισμό με επιδεξιότητα.
 • Εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.
 • Ικανότητα επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αγγλική γλώσσα.

Επιθυμητά προσόντα

 • MBA ή Master of Science σε θετικές επιστήμες από κορυφαίο πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
 • Κατανόηση των βασικών οικονομικών και επιχειρηματικών δεικτών μέτρησης.
 • Προϋπηρεσία σε πολυεθνική εταιρεία ή εταιρεία με μεγάλο αριθμό εργαζομένων ή σε εκπαιδευτικό οργανισμό.

Αποδοχές & Λοιπές Παροχές

 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών και bonus σε συνάρτηση με τις επιδόσεις.
 • Γενναιόδωρη έκπτωση διδάκτρων στα τέκνα.

 


Αίτηση
Πρόσληψης