2η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Η ομάδα του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων κατέκτησε τη 2η θέση  στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας. Οι μαθητές που αποτελούσαν την ομάδα ήταν: Α. Μπιάλας, Π. Χατζηκαλλίας (Γ΄ Λυκείου), Δ. Ιγνατιάδης, Π. – Π. Νίκου, Δ. Τούλης (Α΄ Λυκείου). Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως τις 31 Μαρτίου και διοργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας.

Στους μαθητές και στις μαθήτριες των ομάδων που κατέκτησαν την 1η, τη 2η και την 3η θέση σε βαθμολογική κατάταξη θα τους δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής τους στον Discord server της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας «European Cyber Security Challenge», με σκοπό τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση και τις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας (ΠΜΔΚ) 2023 στοχεύει στην αναβάθμιση της επιστήμης της πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ανάδειξη του ρόλου της στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιλογή και η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών και μαθητριών της χώρας που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια (Cybersecurity)

Πηγή

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αλλάζουν σελίδα…

Μετάβαση στο περιεχόμενο