Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δ. Τούλης και Π. – Π. Νίκου (Γ΄ Λυκείου) πέρασαν από την προκριματική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τεχνητής Νοημοσύνης (ΠΔΤΝ) στην τελική φάση του Διαγωνισμού, λύνοντας προβλήματα με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και συγκεντρώνοντας άριστη βαθμολογία. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα γίνει το Σάββατο, 3 Μαΐου, στην Αθήνα.
Οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν με άριστα το 330 είναι:
Δ. Τούλης: 331.21
Π. – Π. Νίκου:314.16.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο μαθητής Δ. Τούλης πήρε βαθμό πάνω από την άριστη βαθμολογία του διαγωνισμού, καθώς έδωσε λύση πιο αποτελεσματική από την προτεινόμενη λύση της Επιτροπής του διαγωνισμού.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην τελική φάση από την οποία θα προκύψουν οι τέσσερις μαθητές που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ο ΠΔΤΝ είναι μια ετήσια διοργάνωση που απευθύνεται σε μαθητές με πάθος για την τεχνολογία και τις επιστήμες των υπολογιστών. Ο διαγωνισμός προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να:
- Μάθουν σύγχρονες τεχνικές, όπως η μηχανική μάθηση, όραση υπολογιστών και επεξεργασία φυσικής γλώσσας.
- Δημιουργήσουν λύσεις σε προκλήσεις εμπνευσμένες από καινοτόμες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.
- Συνεργαστούν με ειδικούς της ΤΝ και ταλαντούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα.