«Η Φυσική Μαγεύει»

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στη συνάντηση που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, από τις 8 έως και τις 10 Δεκεμβρίου 2023.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν την πρωτότυπη δράση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σε διάφορους τομείς της Φυσικής, καθώς και να ανακαλύψουν τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητά μας , ενισχύοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για τις θετικές επιστήμες. Προσκεκλημένοι ομιλητές από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού καλλιέργησαν την περιέργεια των μαθητών και των μαθητριών μέσα από τις ομιλίες τους για θέματα Αστροφυσικής, Ιατρικής Φυσικής, Κλιματολογίας κ.ά.

Επιπρόσθετα, πέρα από το πλαίσιο του συνεδρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου μέσα από τις εκθέσεις ενημερώθηκαν για τη βιοποικιλότητα της χώρας μας, τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια ενός σεισμικού φαινομένου αλλά και τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αλλάζουν σελίδα…

Μετάβαση στο περιεχόμενο