Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’, Γ’ και Δ’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε μια ιστορία δύναμης και έμπνευσης, παρακολουθώντας στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων την ταινία «Τα όριά μας» του Παραολυμπιονίκη Γ. Χατζήμπεη.
Μέσα από την πορεία ενός ανθρώπου που δεν συμβιβάστηκε με τα εμπόδια της ζωής, τα παιδιά ανακάλυψαν πως τα όρια συχνά δεν βρίσκονται στο σώμα, αλλά στη σκέψη. Η συγκεκριμένη ταινία ανέδειξε την αξία της προσπάθειας και της επιμονής, τονίζοντας ότι η ζωή δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση μια παθητική αποδοχή της μοίρας μας, αλλά ένας καθημερινός αγώνας και μια πορεία μπροστά, επιδεικνύοντας καθημερινά αγωνιστικότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.
Το μήνυμα που έμεινε στις καρδιές όλων ήταν απλό και βαθύ. Μόνο με πίστη, θέληση και θάρρος μπορούμε να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες ή τα σωματικά εμπόδια, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή.
Γιατί, τελικά, τα μεγαλύτερα βήματα ξεκινούν από την απόφαση να ξεπεράσουμε τα δικά μας όρια.