Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τρώμε Υγιεινά» και με αφορμή τη θρησκευτική γιορτή του Πάσχα, τα Νήπια ήρθαν σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας , φτιάχνοντας «Λαζαράκια». Τα «Λαζαράκια» είναι μικρά ανθρωπάκια από ζυμάρι, που αναπαριστούν τον Λάζαρο. Γνώρισαν τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται, δηλαδή το ελαιόλαδο, που είναι το βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής, την κανέλα που είναι αρωματική και πολύ υγιεινή, το αλεύρι ολικής άλεσης, που βοηθάει το πεπτικό μας σύστημα και τέλος, τη ζάχαρη, που πολύ την αγαπάμε, αλλά δεν μας κάνει καλό. Έτσι, αποφασίσαμε με τα παιδιά να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι, που είναι γλυκό και ευεργετικό. Στη συνέχεια, οι μικροί μας μαθητές τα ζύμωσαν, τα έπλασαν και στο τέλος, τα γεύτηκαν, τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου.