Παγκόσμια Διάκριση στο Συνέδριο της Microsoft στο Παρίσι

O κ. Παύλος Κομιανός, εκπαιδευτικός του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, εκπροσώπησε το σχολείο και τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών της Microsoft που διοργανώθηκε στο Παρίσι, από τις 2 – 4 Απριλίου. Το Συνέδριο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Microsoft, προκειμένου να προβληθούν τα επιτεύγματα των εκπαιδευτικών που επιδιώκουν να ενσωματώσουν με υποδειγματικό τρόπο καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και τη χρήση της τεχνολογίας στο μάθημά τους, ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές τους για την κοινωνία του 21ου αιώνα.

Σε αυτό το Συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν 300 από τους πιο καινοτόμους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, ώστε να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να μεταμορφώσουν την εκπαίδευση. Στόχος του Συνεδρίου είναι να προαγάγει​ τον ρόλο της τεχνολογίας εντός του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος και να δώσει την ευκαιρία σε  διαφορετικούς μεταξύ τους καθηγητές να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν ουσιαστικές απόψεις και ιδέες.

Η εργασία της διεθνούς ομάδας εκπαιδευτικών, στην οποία συμμετείχε ο κ.Κομιανός, διακρίθηκε ανάμεσα από 50 ομάδες και απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Student Voice. Η ομάδα ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της φωνής των μαθητών στην τάξη του 21ου αιώνα, τους ενθάρρυνε να μοιραστούν τις προοπτικές, τις εμπειρίες τους και το πολιτισμικό τους υπόβαθρο και ενίσχυσε τον λόγο τους στη σύγχρονη αίθουσα διδασκαλίας, χρησιμοποιώντας καινοτόμα προγράμματα, όπως το Skype in the classroom, το Flipgrid και το Sway. Επιπλέον, κατάφερε να αποσπάσει, ύστερα από ιδιαίτερα απαιτητικές εξετάσεις, την πιστοποίηση Microsoft Certificated Educator (MCE), ενώ συμμετείχε και σε εκπαιδευτικά εργαστήρια  για προγράμματα της Microsoft, όπως το Skype in the Classroom, το Flipgrid, το Μinecraft παρακολουθώντας ομιλίες εμπνευσμένων καθηγητών από όλο τον κόσμο.

Η ομάδα παρουσίασε την εργασία με τον τίτλο «The Metamorphosis of an “ordinary” school textbook page», η οποία στοχεύει στην εμπλοκή των μαθητών σε μία ενεργότερη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από τη χρήση των εργαλείων της Microsoft. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν : Α. Γεωργιάδης, Δ. Γκελερής, Χ. Καραφυλλιά, Ε. Μπακή και Η. Χαριζώνα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο κ. Κομιανός και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν για εκπαιδευτικά θέματα με τον Παγκόσμιο Αντιπρόεδρο Εκπαίδευσης της Microsoft, Anthony Salcito, καθώς και με άλλα σημαίνοντα στελέχη της Microsoft.

Μετάβαση στο περιεχόμενο