Στον παππού και τη γιαγιά μου…

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ Δημοτικού την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, υποδέχθηκαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, σε μια ξεχωριστή και με ποικίλα μηνύματα εκδήλωση.

Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τα παιδιά προσπάθησαν να εκφράσουν με τον δικό τους μοναδικό  τρόπο όλα όσα κρύβουν στο μυαλό και την ψυχή για τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες τους. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και με την αθωότητα που τα χαρακτηρίζει έκαναν γνωστά σε όλους τους παρευρισκόμενους τα αισθήματα  που τρέφουν προς τα άτομα εκείνα που στέκονται  δίπλα τους καθημερινά, που αφουγκράζονται τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους και που σκορπούν απλόχερα την αγάπη τους.

Με τα λόγια, τα αυτοσχέδια ποιήματα, τα τραγούδια και τον χορό  οι μαθητές και οι μαθήτριες  κατάφεραν γρήγορα να «ζεστάνουν» την ατμόσφαιρα και να γεφυρώσουν την απόσταση ανάμεσα στις δύο γενιές, σκορπίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας και αγάπης, ενώ με τη ζωντάνια τους είπαν το δικό τους «ευχαριστώ» στους ανθρώπους αυτούς που, σαν φύλακες άγγελοι, παρακολουθούν και χαίρονται με την πρόοδό τους.

Παππού και γιαγιά, σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αλλάζουν σελίδα…

Μετάβαση στο περιεχόμενο