Θερινά Πρoγράμματα

ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη παρέχουν στα παιδιά τη δυνατότητα να παρακολουθούν Θερινά Προγράμματα, ανάλογα με την ηλικία και την τάξη τους, που αποσκοπούν στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης παιδείας και καλλιεργούν τις δεξιότητες των μαθητών.

Προγράμματα
Επιχειρηματικότητας

Τα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας είναι προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού βασισμένα στις αρχές της βιωματικής μάθησης , όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν μέσα από την παρατήρηση και τη διάδραση με στελέχη ενός οργανισμού ή μιας εταιρίας.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι τέσσερις εβδομάδες, χωρισμένες σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, οι μαθητές εισάγονται στις βασικές αρχές λειτουργίας μιας εταιρίας και στη δεύτερη φάση των Προγραμμάτων αποκτούν βιωματική εμπειρία στους χώρους της, με καθημερινή παρουσία, συμμετοχή σε συναντήσεις, διάλογο με στελέχη και εξοικείωση με το αντικείμενο.


Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (ΣΕΠ)

Εκπαιδευτικά Προγράμματα σε Κολέγια Εξωτερικού

Μαθητές: Ε’ Δημοτικού - Β’ Λυκείου. Το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων
Υπεύθυνη προγραμμάτων: Σοφία Νικολουδάκη/Ελένη Θεοδωρίδου

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να αξιοποιήσουν οι μαθητές δημιουργικά και ευχάριστα τις θερινές διακοπές τους, εξασκώντας ταυτόχρονα τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ταξιδεύοντας στη Μ. Βρετανία (Αγγλικά) και στην Αυστρία (Γερμανικά).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Δεκαπενθήμερη διαμονή και πλήρη διατροφή σε κολέγια ή πανεπιστήμια της χώρας προτίμησης των μαθητών.
 • Αεροπορικά εισιτήρια και έξοδα μεταφοράς.
 • Συνοδεία και συνεχή εποπτεία από έμπειρους καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων.
 • Διδασκαλία της ξένης γλώσσας την οποία επιλέγουν οι μαθητές.
 • Ολοήμερες και μισής ημέρας εκδρομές.

Art & Science Days

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων και όλων των μαθητών της πόλης, δημόσιων και ιδιωτικών και παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

Χώρος διεξαγωγής: Εγκαταστάσεις Γυμνασίου/Λυκείου
Μετακίνηση: Με ευθύνη του γονέα

 

Art and Science 2021 Webinars: Μαθηματική Σκέψη και Λογική

Μαθηματική Σκέψη και Λογική

02 - 06/09/2024
Μαθητές: Β' Γυμνασίου - Γ' Λυκείου, για όλα τα παιδιά της πόλης - ΔΩΡΕΑΝ

Η Εβδομάδα Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής διοργανώνεται στα Εκπαιδευτήρια εδώ και 15 χρόνια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, εκπροσώπων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ολυμπιονικών. Ήταν μία ιδέα του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελου Μαντουλίδη και στοχεύει στη δωρεάν προετοιμασία των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου όλης της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις απαιτητικές εξετάσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τις Βαλκανιάδες και τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

 

Εισαγωγή στη Μαθηματική Σκέψη και Λογική

05 - 06/09/2024
Μαθητές: Α΄ Γυμνασίου, για όλα τα παιδιά της πόλης - ΔΩΡΕΑΝ

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών που έχουν έφεση στα Μαθηματικά, μέσω προσεκτικά σχεδιασμένων ασκήσεων, οδηγώντας τους προς την ουσιαστική κατανόηση των μαθηματικών εννοιών. Στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με μαθηματικές έννοιες που ξεπερνούν τα σχολικά εγχειρίδια. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και απαραίτητο σε μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα από σχολικούς συμβούλους, ολυμπιονίκες Μαθηματικών και έμπειρους καθηγητές Μαθηματικών.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Μαθηματικά Παιχνίδια

Μαθηματικά Παιχνίδια

03 - 04/09/2024
Μαθητές: Ε΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού, για όλα τα παιδιά της πόλης - ΔΩΡΕΑΝ

Σκοπός του προγράμματος είναι η καθοδήγηση και η παρακίνηση των παιδιών, ώστε να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες των Μαθηματικών, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία. Οι μαθητές ασχολούνται με την επίλυση μαθηματικών γρίφων και σπαζοκεφαλιών, με παιγνιώδεις και πρωτότυπες βιωματικές, μαθηματικές δραστηριότητες, που τους βοηθούν να αγαπήσουν τα Μαθηματικά.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Art and Science 2021 Webinars: Mandoulides Robo - coders Days

Mandoulides Robo - Coders Days

05 - 06/09/2024
Μαθητές: Δ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου, για όλα τα παιδιά της πόλης - ΔΩΡΕΑΝ

Οι μαθητές, μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων, γνωρίζουν τα μυστικά του προγραμματισμού και αναπτύσσουν μια δημιουργική σχέση με τον υπολογιστή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Προγραμματισμό με ευφυείς πράκτορες (Agents)
 • Προγραμματισμό εικονικών ρομπότ
 • Δημιουργία διαδραστικών ιστοριών και προγραμματισμό παιχνιδιών

Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλα τα παιδιά της πόλης.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Mandoulides Robotixlab Day

09/09/2024
Μαθητές: Ε΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου, για όλα τα παιδιά της πόλης - ΔΩΡΕΑΝ

Υπεύθυνος προγράμματος: Robotixlab/Αντώνιος Κάνουρας*

Κάθε αντικείμενο που πετάμε μπορεί τελικά να είναι πολύ χρήσιμο! Φαντασία, δημιουργικότητα και καινοτόμα σκέψη είναι το κλειδί.

Πώς ένα απλό πλαστικό μπουκάλι θα καταλήξει να γίνει κάτι πρωτότυπο, που θα μας εντυπωσιάσει;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 εργαστήρια των 90 λεπτών, όπου τα παιδιά θα πειραματιστούν, συνδυάζοντας τη τεχνολογία (3D design και 3D printing) και τη ρομποτική. Θα σχεδιάσουν - κατασκευάσουν ένα αντικείμενο από σκληρό πλαστικό και θα προγραμματίσουν το ρομπότ τους, για να ολοκληρώσουν την αποστολή που θα τους ανατεθεί.

Το εργαστήριο βασίζεται στη μέθοδο "Out of the box learning" της Robotixlab, όπου η γνώση κατακτάται βιωματικά μέσα από τον σχεδιασμό, τον πειραματισμό και τις δοκιμές σε έναν επαναληπτικό σχεδιαστικό κύκλο προσέγγισης της βέλτιστης λύσης. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον Μηχανικό Ρομποτικής και Ιδρυτή της Robotixlab Αντώνη Κάνουρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Συνεργασία και ομαδικότητα
 • Ανάπτυξη ιδεών και λύσεων
 • Προγραμματισμό ρομπότ και μικροεπεξεργαστών με αισθητήρες, ηλεκτρικούς κινητήρες, LED κ.ά.
 • Σχεδιασμό 3D και εκτύπωση με 3D printer
 • Εξειδικευμένο πρόγραμμα με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τη ρομποτική και τη τεχνολογία.

* Ο Αντώνης Κάνουρας, απόφοιτος Μηχανικός Ρομποτικής του Πανεπιστημίου του Sussex με μεταπτυχιακό στο αντικείμενο των Cybernetics από το Πανεπιστήμιο του Reading,  και η εταιρεία Robotixlab συνεργάζονται επί 10 συναπτά έτη με τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, προσφέροντας ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής, δημιουργικών ηλεκτρονικών και ψηφιακής κατασκευής (3D printing) στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Η έρευνά του στο πεδίο της Εφαρμοσμένης Ρομποτικής στη Διαχείριση Ανακυκλώσιμων Απορριμμάτων έχει κατοχυρωθεί παγκόσμια πατέντα, ενώ έχει βραβευθεί από το Ινστιτούτο Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας για την έρευνά του στο Πανεπιστήμιο του Sussex στο αντικείμενο των Βιορομπότ. Η δουλειά της Robotixlab στην εκπαίδευση έχει φιλοξενηθεί στο συνέδριο FAB10 (Βαρκελώνη), στο Natural History Museum (Λονδίνο) και στο SXSW (Austin Texas).

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Art and Science 2021 Webinars: Αγώνες Λόγου

Αγώνες Λόγου

03/09/2024
Μαθητές: Α΄ Γυμνασίου - Γ΄ Λυκείου, για όλα τα παιδιά της πόλης - ΔΩΡΕΑΝ

Μαθητές όλων των σχολείων μπορούν να γνωρίσουν τα ρητορικά αγωνίσματα (διττούς λόγους, αυθόρμητο και προτρεπτικό λόγο, εκφραστική ανάγνωση) και να εξοικειωθούν με τους βασικούς κανόνες λειτουργίας μιας εικονικής δίκης.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Art and Science 2021 Webinars: Let's Talk

Let's Talk Day

05/09/2024
Μαθητές: Ε΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού, για όλα τα παιδιά της πόλης - ΔΩΡΕΑΝ

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού θα εξοικειωθούν με τους κανόνες του Debate και Group Discussion. Μέσα σε breakout rooms θα συζητήσουν και θα ετοιμαστούν για μίνι debates που θα παρουσιάσουν στο τέλος!

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Harvard Model Congress
Young Global Leaders Program

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17/06/24 - 19/06/24

Μαθητές: ΣΤ' Δημοτικού – Α’ Λυκείου από Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων υπό την αιγίδα του Harvard Model Congress San Francisco και οργανώνεται αποκλειστικά από προπτυχιακούς φοιτητές του Harvard.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων (Leadership Qualities and Traits) και
  κριτικής σκέψης.
 • Η καλλιέργεια δεξιοτήτων για την επίλυση προβλημάτων (Developing Plans to
  Solve Global Challenges) και ικανότητας έκφρασης δημόσιου λόγου (Public
  Speaking).
 • Η ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας και ικανότητας αποτελεσματικής
  επικοινωνίας.
 • Η ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε δύσκολες καταστάσεις, δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτουν σε υψηλό βαθμό οι νέοι/ες «ηγέτες».

Το πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες και παράλληλα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Harvard θα προσφέρουν μια ματιά στην κολεγιακή ζωή, θα παρέχουν συμβουλές για την εισαγωγή και την προετοιμασία αιτήσεων στο κολέγιο και θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες σε θέματα ανάληψης ηγετικών αποφάσεων.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.

Κόστος συμμετοχής

Α. €425 (Early Bird Application Fee)
Προθεσμία υποβολής της δήλωσης και καταβολής του ποσού: 30/04/2024
Β. €550 (Regular Application Fee)
Προθεσμία υποβολής της δήλωσης και καταβολής του ποσού: 15/05/2024

Δήλωση Εγγραφής

English & Adventure Camp

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17/06/24- 28/06/24
Μαθητές: Προνήπια - ΣΤ' Δημοτικού, για όλα τα παιδιά της πόλης

Τα Εκπαιδευτήρια, με την πεποίθηση ότι τα παιδιά του σήμερα στερούνται τη φύση, καθιέρωσαν το πρόγραμμα English & Adventure Camp, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πάρουν μέρος σ’ ένα δεκαήμερο αληθινής περιπέτειας, συνδυάζοντας τη διασκέδαση, τη δημιουργία και παράλληλα την εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας.

Αυτό το καλοκαίρι το Future Transformers ESG Camp παρέχει μια μετασχηματιστική εμπειρία που ενδυναμώνει τους νέους μαθητές να γίνουν παράγοντες θετικής αλλαγής, αγκαλιάζοντας τις αξίες και τις αρχές του ESG καθώς διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο και δίκαιο μέλλον.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

 • Να χαρίσει στα παιδιά ένα ανέμελο δεκαήμερο γνώσης και περιπέτειας.
 • Να συνδυάσει τη γνώση και τη δημιουργία με τη χαρά και τη διασκέδαση.
 • Να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη φύση.
 • Να συμβάλλει στην εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας.
 • Να καλλιεργήσει το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών.
 • Να αναπτύξει τις δεξιότητές τους και να τους βοηθήσει να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας
 • Team building activities
 • Digital Art
 • Roboscape Adventure (Κριτική σκέψη και Ρομποτική)
 • Arkki School (Αρχιτεκτονική εκπαίδευση σε παιδιά)
 • Art & Crafts
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Master Chef διαγωνισμός
 • Escape room
 • Μουσικές δραστηριότητες
 • Dance
 • Γυμναστική (Survivor Challenge)

 • Ημερήσιες εξορμήσεις
 • Κολύμβηση σε θάλασσα, πισίνα και λίμνη
 • Extreme sports στο δάσος
 • Καταρρίχηση σε βράχο
 • Ιππασία
 • Σκοποβολή
 • Τοξοβολία
 • Πεζοπορία στο δάσος
 • Κυνήγι χαμένου θησαυρού στη φύση
 • Ξενάγηση σε μελισσοκομικό κήπο

 

Δήλωση Ενδιαφέροντος

All Star Basketball Camp

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17/06/24- 21/06/24
Μαθητές: Δ΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου, για όλα τα παιδιά της πόλης

Η διδασκαλία των βασικών δεν σταματά ποτέ, με έμπειρους προπονητές, με διασκέδαση, σεβασμό, ήθος, συναγωνισμό, ενθουσιασμό, αφοσίωση, αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, σκληρή προσπάθεια και πάθος για το Basketball.

Είμαστε μια ΜΕΓΑΛΗ και ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Τη δυνατότητα για ατομική και ομαδική βελτίωση.
 • Station work.
 • Shooting - Footwork
 • Ομαδική προπόνηση.
 • Διαγωνιστικά παιχνίδια.
 • Εσωτερικό τουρνουά.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Soccer Camp

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17/06/24- 21/06/24
Μαθητές: Προνηπίων - Γ΄ Γυμνασίου, για όλα τα παιδιά της πόλης

Με τη διαρκή επίβλεψη των άριστα καταρτισμένων προπονητών, σε αυστηρά επιλεγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, με θέληση για άθληση και αγάπη για το δημοφιλέστερο σπορ, το Soccer Camp περιμένει να υποδεχτεί τους αθλητές του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Εκμάθηση κανονισμών του Soccer και του Beach soccer.
 • Τουρνουά Footvolley (ποδοβόλεϊ) - Τουρνουά Beach soccer.
 • Πρόγραμμα ασκήσεων φυσικής κατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης.
 • Εξειδικευμένο πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση των βασικών στοιχείων τεχνικής.
 • Ασκήσεις ατομικής τακτικής και τακτικής υποομάδων και ομάδων.
 • Τουρνουά ομάδων - Φιλικά παιχνίδια.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

 

Τα Μαθηματικά αλλιώς

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17/06/24- 21/06/24
Μαθητές: ΣΤ΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου, για όλα τα παιδιά της πόλης

Το σχολείο θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τα παιδιά τα μαθηματικά και να καλλιεργήσει την ικανότητά τους να προσδιορίζουν και να κατανοούν πλήρως τον ρόλο των μαθηματικών στον κόσμο, να διατυπώνουν τεκμηριωμένες κρίσεις, να χρησιμοποιούν και να ασχολούνται με τα μαθηματικά «αλλιώς», ώστε να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της ζωής τους ως σκεπτόμενοι, δημιουργικοί και ενεργοί πολίτες.

Οι μαθητές:

 • Θα γνωρίσουν την δημιουργική και διαδραστική πλευρά των Μαθηματικών
 • Θα γνωρίσουν νέους ενδιαφέροντες τομείς των Μαθηματικών που δεν περιλαμβάνονται στα σχολικά εγχειρίδια
 • Θα ασχοληθούν με ομαδικά projects
 • Θα συνδυάσουν τις μαθηματικές τους γνώσεις με τη Ρομποτική και τον Προγραμματισμό και τη μάθηση με το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

 

 

EXPRESS yourself & feel FREE

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17/06/24 - 21/06/24
Μαθητές: ΣΤ΄ Δημοτικού - Β΄ Λυκείου, για όλα τα παιδιά της πόλης

Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων που πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες όπως η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, η εξωτερίκευση συναισθημάτων, η συνεργασία, η κριτική σκέψη και η ανάληψη πρωτοβουλιών, η ενσυναίσθηση. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να ανακαλύψουν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό κλίσεις και ταλέντα.

Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία από έμπειρους εκπαιδευτές να μυηθούν στα μυστικά:

 • Της επιχειρηματολογίας (debate)
 • Της διαλογικής συζήτησης (group discussion)
 • Της εκφραστικής ανάγνωσης (oral interpretation of literature)
 • Της υποκριτικής (drama acting)
 • Του κινηματογράφου (cinema acting, film making)

Δήλωση Ενδιαφέροντος

"Morphoses" Οι δεξιότητες του μέλλοντος

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 24/06/24 - 28/06/24
Μαθητές: ΣΤ΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου, για όλα τα παιδιά της πόλης

Πρόγραμμα Online στην πλατφόρμα Morphoses

«Ώρα αυτοπεποίθησης: ξεκλείδωσε τα ταλέντα και τις δεξιότητές σου»

Μέσα από παιχνιδοποιημένα και διασκεδαστικά προγράμματα τα παιδιά θα καλλιεργήσουν μια σειρά από soft skills, όπως η ενσυναίσθηση, η κριτική σκέψη, η λήψη αποφάσεων, η πρωτοβουλία και η δημιουργικότητα. Θα εξασκήσουν δεξιότητες επιχειρηματολογίας, παρουσίασης και ηθικής ανάλυσης.

Οι μαθητές:

 • Θα αντιμετωπίσουν μια σειρά μυστηρίων γεμάτη αλήθειες και ψέματα.
 • Θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις ομαδικά.
 • Θα λύσουν μαθηματικούς γρίφους και γρίφους παρατήρησης.
 • Θα εξασκηθούν σε εργαλεία, όπως το μοντέλο SODAS και Six Thinking Hats.
 • Θα έρθουν σε επαφή με την τεχνική 5 WHYs
 • Θα εισαχθούν σε πρακτικές pitching

Έτσι θα πετύχουν:

 • Να κατανοούν, να ερμηνεύουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους
 • Να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά των άλλων
 • Να εξωτερικεύουν τις σκέψεις τους
 • Να δείχνουν κατανόηση και να ακούν ενεργητικά τους άλλους
 • Να καλλιεργούν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες
 • Να αποφασίζουν ομαδικά χρησιμοποιώντας την κριτική τους σκέψη
 • Να χτίζουν βαθιές και αποτελεσματικές σχέσεις τόσο ως παιδιά, αλλά και ως ενήλικες

Δήλωση Ενδιαφέροντος

XRP – Experiential Robotics Platform Camp

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17/06/24 - 21/06/24
Μαθητές: Ε΄ Δημοτικού - Β΄ Γυμνασίου, για όλα τα παιδιά της πόλης

Το ολοκαίνουργιο και πιο καινοτόμο πρόγραμμα παγκοσμίως. Το XRP δεν είναι μόνο απλό και εύκολο στην κατασκευή ρομπότ, αλλά περιλαμβάνει και πρόσβαση σε ένα δωρεάν ανοικτό πρόγραμμα σπουδών που αναπτύχθηκε από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Worcester (WPI) μέσω της πλατφόρμας OpenSTEM και καθοδηγεί ακόμη και τον αρχάριο χρήστη.

Οι αξιόπιστες συνεργασίες με τους παγκόσμιους ηγέτες στην εκπαίδευση STEM καθιστούν το XRP μια πρωτοποριακή, ισχυρή εμπειρία βιωματικής μάθησης προσβάσιμη σε όλους.

Τα παιδιά έχουν φυσική περιέργεια, δημιουργικότητα και επιθυμία για εξερεύνηση. Στα προγράμματα της FIRST®, κατανοούμε τη δύναμη του STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) για να εμπνεύσουμε το καινοτόμο πνεύμα τους και να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή τους.

Οι μαθητές :

 • Γνωρίζουν τη μηχανική και τον προγραμματισμό.
 • Λειτουργούν σε ελκυστικά, περιεκτικά και δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης.
 • Εργάζονται συνεργατικά για την επίλυση μιας θεματικής πρόκλησης ρομποτικής.
 • Διασκεδάζουν.

Έτσι πετυχαίνουν να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν:

 • Δημιουργικές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
 • Δεξιότητες ηγεσίας
 • Δεξιότητες επικοινωνίας
 • Έμπνευση
 • Αυτοπεποίθηση

Δήλωση Ενδιαφέροντος

FIRST Tech Challenge Camp

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17/06/24 - 21/06/24
Μαθητές: Α΄ Γυμνασίου - Α΄ Λυκείου, για όλα τα παιδιά της πόλης

Tο FIRST® Tech Challenge είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα STEM παγκοσμίως εμπλέκοντας μαθητές και μαθήτριες στον κόσμο της βιομηχανικής ρομποτικής και καλλιεργώντας πρώιμες επαγγελματικές δεξιότητες με βασικό όφελος την καλύτερη κατανόηση της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των Μαθηματικών. Επιπλέον οι συμμετέχοντες μέσω της μάθησης βάσει έργου, με πρακτικές δραστηριότητες θα καλλιεργήσουν τις ηγετικές δεξιότητες και θα βελτιωθούν στην επικοινωνία και την ομαδική δουλειά.

Οι μαθητές και οι μέντορές τους καλούνται:

 • Να σχεδιάσουν ένα ρομπότ.
 • Να κατασκευάσουν ένα ρομπότ.
 • Να προγραμματίσουν ένα ρομπότ.
 • Να διαγωνιστούν σ’ ένα αθλητικού τύπου πρωτάθλημα, δημιουργώντας συμμαχίες με άλλες ομάδες και αντιμετωπίζοντας προκλήσεις όμοιες με αυτές στη βιομηχανία.
 • Να διασκεδάσουν.

Έτσι με πρακτικές δραστηριότητες θα πετύχουν να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις STEM δεξιότητές τους σε:

 • Προγραμματισμό
 • Ηλεκτρονικά
 • Μεταλλουργία
 • Γραφιστική
 • Δημιουργία ιστοσελίδων
 • Βιντεοσκόπηση
 • Δημόσια ομιλία

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 01/07/24- 31/07/24
Μαθητές: Προνήπια - ΣΤ' Δημοτικού. Το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων

Το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται παιδιά από 4 - 12 ετών, με ένα πλήθος δραστηριοτήτων, πρωτοποριακών προγραμμάτων, με πολύ παιχνίδι, ξεγνοιασιά και χαρά.
Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και δημιουργικό τα παιδιά:

 • Μαθαίνουν.
 • Διευρύνουν τους ορίζοντές τους.
 • Καλλιεργούν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Οι συμμετέχοντες καθημερινά από τις 07:30 έως τις 16:00:

 • Αθλούνται.
 • Χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν.
 • Γνωρίζουν τη φύση και τη φυσική.
 • Γνωρίζουν την πόλη τους, τη χώρα τους και τον κόσμο μέσα από δραστηριότητες και διαδικτυακά παιχνίδια.
 • Σερφάρουν μαθαίνοντας στο διαδίκτυο.
 • Αγαπούν τα μαθηματικά μέσα από έξυπνα μαθηματικά παιχνίδια.
 • Αφηγούνται και δραματοποιούν αγαπημένα παραμύθια.