Διαδικτυακή συνάντηση εταίρων του προγράμματος ERASMUS+ KA 229 – «FuturEU Students as Transmitters of Cultural Heritage»

Διαδικτυακή συνάντηση εταίρων του προγράμματος ERASMUS+ KA 229 – «FuturEU Students as Transmitters of Cultural Heritage»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ 229, «FuturEUStudents as Transmitters of Cultural Heritage» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση τωνκαθηγητών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

H δράση αποτελεί σύμπραξη ανάμεσα στα σχολεία: Terra Santa College (Κύπρος), Alytaus Panemunes Pagrindine Mokykla (Λιθουανία), Scoala Gimnaziala Pietroasa (Ρουμανία) και των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Οι υγειονομικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας ανάγκασαν τους συμμετέχοντες – καθηγητές να συναντηθούν μέσω της πλατφόρμας GoogleMeet.Το σχολείο της Ρουμανίας ήταν ο διοργανωτής.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν ήθη και έθιμα της Ρουμανίας και αναζητήθηκαν κοινά χαρακτηριστικά στις παραδόσεις των υπόλοιπων εταίρων.

Οι καθηγητές του σχολείου της Λιθουανίας πραγματοποιήσαν ένα διαδικτυακό εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών παιγνιδιών και η κυπριακή αποστολή έκανε παρουσίαση του εθνοαπελευθερωτικού αγώνα του κυπριακού λαού.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 , η κ.Ο.Δάντση και ο κ. Χ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασαν τα γεγονότα αυτής της ιστορικής περιόδου, τον αντίκτυπο που είχαν στην παγκόσμια κοινότητα καθώς και έθιμα του εορτασμού της εθνικής μας εορτής.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αλλάζουν σελίδα…

Μετάβαση στο περιεχόμενο