Πρωτοποριακό Πρόγραμμα: «Εγώ και η φύση» – Παιδικός Σταθμός

Το πρωτοποριακό Πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού «Εγώ και η Φύση» έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στη φύση, καλλιεργώντας τον σεβασμό και την περιβαλλοντική συνείδηση από μικρή ηλικία. Τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση, παρατηρούν, πειραματίζονται και μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά γνώρισαν διάφορα ζώα και έμαθαν πού ζει το καθένα.

Με βιωματικό τρόπο περιηγήθηκαν στον κόσμο των εντόμων και κυρίως γνώρισαν πώς ζουν οι πεταλούδες, οι πασχαλίτσες και, τέλος, οι μέλισσες, για τις οποίες έμαθαν και τον τρόπο που μας προσφέρουν το μέλι. Επίσης έμαθαν για τον σημαντικό ρόλο τους στο περιβάλλον και εξερεύνησαν τον κόσμο των λουλουδιών δημιουργώντας όμορφες κατασκευές. Τέλος, επισκέφτηκαν τον λαχανόκηπο του σχολείου, ήρθαν σε επαφή με την καλλιέργεια φυτών και λαχανικών, κατανοώντας την προέλευση της τροφής μας.

H επίσκεψη αυτή πρόσφερε στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία βιωματικής μάθησης. Το πρωτοποριακό Πρόγραμμα «Εγώ και η Φύση» αποτέλεσε μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε στενή επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με αυτό.

 

Συλλογή φωτογραφιών

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αλλάζουν σελίδα…

Μετάβαση στο περιεχόμενο