Στα μονοπάτια της μυθολογίας!

Στα μονοπάτια της μυθολογίας!

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «ταξίδεψαν» στην Αρχαία Ελλάδα και γνώρισαν πώς ερμήνευαν οι πρόγονοί μας τη δημιουργία του κόσμου, τα καιρικά φαινόμενα, τις εποχές, την καρποφορία της γης.

Κατανόησαν ότι η ελληνική μυθολογία αντιπροσωπεύει την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει και να κατανοήσει τα όσα συνέβαιναν γύρω του, δημιουργώντας κάθε φορά έναν αντίστοιχο μύθο. Προβληματίστηκαν για το αν οι ερμηνείες που έδιναν οι πρόγονοί μας στα διάφορα φαινόμενα με τους μύθους ήταν σωστές ή όχι, συζήτησαν και έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα.

Γνώρισαν τις αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, τον τόπο κατοικίας τους, τον τρόπο λατρείας τους, τα χαρακτηριστικά και τα σύμβολά τους, για το πώς επενέβαιναν στη ζωή των ανθρώπων. Έμαθαν τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης, που εξηγούσε την εναλλαγή των εποχών, τον μύθο του Εγκέλαδου, που εξηγούσε τους σεισμούς, τον μύθο της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, που έδωσε το όνομα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, αλλά και τον μύθο της αράχνης, που τους δίδαξε ότι δεν είναι σωστό να υπερηφανευόμαστε για ό,τι κάνουμε στη ζωή μας και πως δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές.

Γνώρισαν τον θεό Ήφαιστο που είχε το εργαστήριό του κάτω από ηφαίστεια. Πειραματίστηκαν, φτιάχνοντας δικά τους ηφαίστεια με πλαστελίνη, ενώ προκάλεσαν εντυπωσιακές «ηφαιστειακές εκρήξεις» με ξίδι και σόδα μαγειρικής και δημιούργησαν δικούς τους αμφορείς και κρατήρες, τους οποίους διακόσμησαν με τον αγαπημένο τους θεό ή και μύθο.

Φωτογραφίες

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αλλάζουν σελίδα…

Μετάβαση στο περιεχόμενο