Κυκλοφορούμε με… ασφάλεια!

Κυκλοφορούμε με… ασφάλεια!

Στο Nηπιαγωγείο πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες, για να αποκτήσουν τα Νήπια τις απαραίτητες γνώσεις και τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να δρουν ως υπεύθυνοι πολίτες με σωστή οδική συμπεριφορά είτε ως πεζοί είτε ως επιβάτες σε Ι.Χ. ή σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και ως αυριανοί οδηγοί.

Μέσα από πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό, γνώρισαν τον κύριο Κ.Ο.Κ. και τους φίλους του, τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη, και έμαθαν τι σημαίνουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Έφτιαξαν τις δικές τους πινακίδες οδικής σήμανσης με πλαστελίνη, καπάκια, καλαμάκια και τις τοποθέτησαν στον αυτοκινητόδρομο που κατασκεύασαν μέσα στην τάξη.

«Ταξίδεψαν» με το λεωφορείο της τάξης τους, προσπαθώντας να ακολουθήσουν σωστά τους κανόνες επιβίβασης και αποβίβασης και μαθαίνοντας τη σωστή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της διαδρομής (εισιτήρια, παραχώρηση θέσης σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, όπως ηλικιωμένους, εγκύους, άτομα με προβλήματα όρασης ή κινητικά προβλήματα κ.ά.).

Διάβασαν σχετικά παραμύθια και χρησιμοποιώντας κόλλες, χαρτόνια, παλιά CD και, φυσικά, τη φαντασία τους έφτιαξαν τα δικά τους αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Τώρα πια τα παιδιά είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στον δρόμο!

Φωτογραφίες

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αλλάζουν σελίδα…

Μετάβαση στο περιεχόμενο