«Η ζωή μπορεί να είναι γλυκιά… και χωρίς ζάχαρη!»
Με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Στο πλαίσιο του διατροφικού προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων «Τρέφομαι σωστά και υγιεινά», τα παιδιά ενημερώθηκαν αρχικά από τις δασκάλες τους για το τι είναι ο διαβήτης, ποια συμπτώματα έχει η συγκεκριμένη νόσος και πώς μπορούμε να τα προλάβουμε.
Στη συνέχεια συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, κατάλληλα διαμορφωμένο γύρω από τα χαρακτηριστικά αυτής της νόσου. Με απλό και κατανοητό τρόπο, προσαρμοσμένο στην ηλικία τους, γνώρισαν βασικές έννοιες όπως η ινσουλίνη, η υπογλυκαιμία, η υπεργλυκαιμία και η γλυκόζη. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν ξανά τη σημασία της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής για την πρόληψη παρόμοιων νοσημάτων και να μεταφέρουν αυτά τα μηνύματα μέσα από το τραγούδι τους “Ο λιχούδης δράκος”.
Για ακόμη μία φορά η μάθηση συνδυάστηκε με χαρά και παιχνίδι, αποδεικνύοντας πως ένα σύγχρονο σχολείο προωθεί τη βιωματική εκπαίδευση και προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να μαθαίνουν με διαφορετικούς και ευχάριστους τρόπους.
συλλογή φωτογραφιών



