Συνομιλίες - 40 χρόνια Ελλάδα - ΕΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ

Συνομιλίες - 40 χρόνια Ελλάδα - ΕΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία - Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη εγκαινιάζουν τη σειρά συνεντεύξεων «Συνομιλίες», όπου εκλεκτοί εκπρόσωποι της πολιτείας και των γραμμάτων συνομιλούν με μαθητές των Εκπαιδευτηρίων για την πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ, τα οφέλη και τις προοπτικές. 

Είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να συναντηθούμε διαδικτυακά, να συζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εμπειρία τους με τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Κύρτσο και με το πρ. Στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρ. Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, οι οποίοι φώτισαν με τις απαντήσεις τους γνωστές και άγνωστες πτυχές της πορείας της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και της χώρας μας 40 χρόνια μετά την ένταξή της σε αυτή.

Δείτε τη συνομιλία του κ. Γιώργου Κύρτσου με τους μαθητές Δημήτρη Καραβασίλη, Aριστοτέλη Γιαννακούλα, Κωνσταντίνα Καραγκίτση, Φωτεινή Κυρατζή και Μαρία - Λόρνα Σαμόζι Καλλιγκάτση εδώ.

Δείτε τη συνομιλία του κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλου με τους μαθητές Αθηνά Μαρμαρίδου, Μαρία Γκανάτσα, Δέσποινα Σιάγκρη, Παρέσσα Μαρμαρίδου και Όλγα Κεραμέως εδώ.