Δημοτικό

Δημοτικό Σχολείο

Στη βαθμίδα αυτή ανοίγονται νέοι δρόμοι για ανάπτυξη και δημιουργία. Κύριο μέλημα η ομαλή προσαρμογή των μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον και η καλλιέργεια της αγάπης για το σχολείο.

Οι μαθητές...

Διδάσκονται από αυστηρά επιλεγμένο, έμπειρο και ικανό διδακτικό προσωπικό με τη βοήθεια σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων και τη χρήση ψηφιακής εκπαίδευσης.

Οι επιπλέον ώρες στην ελληνική γλώσσα, τα μαθηματικά, την πληροφορική, τις ξένες γλώσσες και οι σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι συμβάλλουν στην ουσιαστική και πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών.

Λαμβάνουν υψηλό επίπεδο διδασκαλίας των ξένων γλωσσών (αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών). Oι μαθητές αποκτούν την ικανότητα να μπορούν να σκέφτονται και να εκφράζονται άνετα στις ξένες γλώσσες μέσα από ειδικά τμήματα και ομίλους, όπου διδάσκουν έμπειροι παιδαγωγοί.

Καταξιώνονται με διακρίσεις σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθηματικών, φυσικής, ρητορικού λόγου στην αγγλική γλώσσα, εικαστικών, αθλητισμού, καθώς και με την απόκτηση πτυχίων ξένων γλωσσών.

Παρακολουθούν ομίλους δραστηριοτήτων (Clubs), οι οποίοι στοχεύουν στην καλλιέργεια των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων του κάθε μαθητή.

Εκφράζονται μέσω της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών.

Συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά και διεθνή πρωτοποριακά προγράμματα λόγου, θεάτρου, λογοτεχνίας, μουσικής, εικαστικών.

Ευαισθητοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού, μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εθελοντική συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις.

Εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους στους υπολογιστές, στις φυσικές επιστήμες και στα μαθηματικά μέσα από τα προγράμματα Art & Science Days.

Διευρύνουν το πνεύμα και γυμνάζουν σώμα και ψυχή στα μεταμεσημβρινά τμήματα και εξωσχολικά προγράμματα (μαθηματικών, φυσικής, ξένων γλωσσών, ρομποτικής, χορωδίας, μπαλέτου, μοντέρνου χορού, ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, κολύμβησης, τένις, σκι και tae kwon do).

Προετοιμάζονται για τα μαθήματα της επόμενης μέρας μέσα από το πρόγραμμα μελέτης, το οποίο παρέχεται δωρεάν στους μαθητές όλων των τάξεων.

Απασχολούνται δημιουργικά στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού και σχολικών αργιών.

Μαθαίνουν να τρώνε υγιεινά και να προσέχουν τη διατροφή τους μέσα από το πρόγραμμα Τρώμε Υγιεινά.

Συνεχίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες με θερινές εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις: προγράμματα σε κολέγια εξωτερικού, English & Adventure camp, αθλητικά camps (καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, κολύμβησης, τένις), Computer Epathlon & Hackathlon Camp, Μαθηματικά παιχνίδια, Let’s Talk Workshop.

Πρόγραμμα
Σπουδών

Στο Δημοτικό οι μαθητές μαθαίνουν παίζοντας, δημιουργώντας, χρησιμοποιώντας Ψηφιακή Εκπαίδευση και διαμορφώνοντας ένα κλίμα ευχάριστο και ένα περιβάλλον φιλικό, ασφαλές και πολιτισμένο.

Digital_Class_Nees_Tech_Dim

Στο Δημοτικό σε ένα εργαστήριο με υπολογιστές και λογισμικό τελευταίας γενιάς προσεγγίζουμε την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες μέσα από το πλαίσιο  UNESCO ICT Competency Framework όπου ορίζονται οι απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες των  μαθητών του 21ου αιώνα. Συγκεκριμένα οι μαθητές μας μαθαίνουν να #δημιουργούν διαδραστικές ιστορίες, να #προγραμματίζουν σε εκπαιδευτικά game-based περιβάλλοντα, να #συνεργάζονται μέσα από σύνθετα projects αναπτύσσοντας δεξιότητες #κριτικής σκέψης και #αλγοριθμικής λογικής.

my mandoulides

Ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού όπου κάθε μαθητής έχει πρόσβαση σε μία τεράστια βάση δεδομένων εκπαιδευτικού υλικού διαδραστικού χαρακτήρα (ηλεκτρονικά βιβλία, σημειώσεις, εκπαιδευτικά βίντεο, διαγωνίσματα, επίκαιρα επιστημονικά άρθρα).

Office365

Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην χρήση της σουίτας του Office και συγκεκριμένα με τα προγράμματα Word, Excel, Powerpoint, Onenote, Access, Sway και Windows. Στο τέλος της φοίτησής τους από το Δημοτικό οι μαθητές μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στις συγκεκριμένες ενότητες.

Tα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη ως Microsoft Showcase School χορηγούν σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου δωρεάν άδεια χρήσης του λογισμικού Microsoft Office 365. H άδεια αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκατάσταση του Microsoft Office 365 σε πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή λοιπές συμβατές συσκευές (tablets και smartphones). Στη διεύθυνση www.office.com, ο κάθε μαθητής, αφού συνδεθεί με τον λογαριασμό που του έχει δοθεί για την είσοδό του στο my mandoulides, μπορεί να κατεβάσει και κατόπιν να εγκαταστήσει το Microsoft Office 365, πατώντας τον σύνδεσμο “Install Office” (ή Εγκατάσταση Office στα Ελληνικά).

Εκπαιδευτική Τεχνολογία 1:1

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, συνδυάζοντας την παράδοση με την πρόοδο, έχουν εισάγει τη χρήση του Η/Υ ως βασικού εκπαιδευτικού εργαλείου για την εκπαίδευση των μαθητών της Ε΄ και της ΣΤ’ Δημοτικού. Η ενσωμάτωση των τεχνολογικών εργαλείων στα μαθήματα μεταμορφώνει τη μάθηση σε συμμετοχική διαδικασία, βοηθά στην κατανόηση και εμπέδωση της γνώσης  και ενισχύει την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η κριτική και η υπολογιστική σκέψη. Το πάντρεμα της παράδοσης με την πρόοδο καθιστά τη μάθηση αποτελεσματική και απολαυστική για τους μαθητές. Μέσα από σύγχρονο και καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό η γνώση γίνεται προσιτή. Τα εργαλεία του Office 365 μετατρέπουν τη μάθηση σε βιωματική, διαδραστική και ευχάριστη εμπειρία. Ο μαθητής γίνεται δημιουργός και ο δάσκαλος καθοδηγητής.

Train Your Young Innovator by Dr Techniko

Οι μαθητές της Στ΄Δημοτικού διδάσκονται προγραμματισμό, αποκτώντας καθοριστικές δεξιότητες για τον πολίτη του 21ου αι. ανεξάρτητα από τον τομέα της απασχόλησής του.

Το πρόγραμμα «Train Your Young Innovator» είναι ένα μοναδικό, καινοτόμο, πρωτοποριακό πρόγραμμα προγραμματισμού για μαθητές Δημοτικού, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη από τον ερευνητή και προγραμματιστή κ. Νίκο Μιχαλάκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο μαθητής θα παίξει ένα παιχνίδι, μέσω υπολογιστή, στο οποίο θα υποδύεται τον ρόλο ενός μυστικού πράκτορα. Για να τελειώσει με επιτυχία την «αποστολή» του, ο μαθητής θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με προγραμματισμό, τεχνολογία, μηχανική, φυσική, μαθηματικά, ευρηματικό και κριτικό τρόπο σκέψης. Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται σε 6 επεισόδια. Η γλώσσα του προγράμματος είναι η αγγλική.

Digital Citizenship

Με κύριο στόχο την απόκτηση από τους μαθητές μας δεξιοτήτων ορθής και υπεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας τόσο στη σχολική όσο και την υπόλοιπη ζωή τους υλοποιούμε σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου το πρωτοποριακό πρόγραμμα Digital Citizenship. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης γύρω από την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης των μαθητών, παρέχοντάς τους κατάλληλη εκπαίδευση και ταυτόχρονα συμβάλλοντας στις προσπάθειες των γονέων να διατηρούν τα παιδιά τους ασφαλή στο Διαδίκτυο.

Coding Girls

Το Coding Girls είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να εμπνεύσει όλα τα κορίτσια να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους ψηφιακά μαθαίνοντας να προγραμματίζουν, να σχεδιάζουν και να σκηνοθετούν διαδραστικές 3D ιστορίες και εντυπωσιακά παιχνίδια. Το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη της Microsoft Hellas, είναι ΔΩΡΕΑΝ και ανοιχτό για όλα τα κορίτσια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Δημιουργία virtual 3D κόσμων μόνο για κορίτσια
 • Προγραμματισμό και σκηνοθεσία διαδραστικών 3D ιστοριών
 • Σχεδιασμό computer games με το MsKodu
 • Ανάπτυξη εντυπωσιακών projects με το Alice3D
 • Εκμάθηση προγραμματισμού εύκολα και με στιλ
Ρομποτική

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την επιστήμη και την τεχνολογία με βιωματικό τρόπο, μέσα από την κατασκευή και τον πειραματισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και η δημιουργικότητά τους. Εμπεριέχει κατασκευή και προγραμματισμό ηλεκτρονικών και ρομποτικών κατασκευασμάτων, πειραματισμό, δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι, ιστοριοδημιουργία, καταιγισμό ιδεών και δημιουργική γραφή.

Python Bootcamp: Introduction to Python3 Programming

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση των βασικών αρχών και δομών του προγραμματισμού με τη χρήση της γλώσσας Python. Δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού να λύσουν προβλήματα, να αναπτύξουν την υπολογιστική τους σκέψη και να προγραμματίσουν τις δικές τους εφαρμογές. Το πρόγραμμα διαρκεί 12 εβδομάδες.

Mandoulides Junior Codeweek

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα για την εκμάθηση προγραμματισμού μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και εργαλεία, γνωριμία με τη γλώσσα JavaScript και τη Ρομποτική. Γίνεται εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων, όπως η εξατομικευμένη μάθηση (Adaptive Learning) και ο προγραμματισμός κατά ζεύγη (Pair Programming).

Mandoulides Kodu Lab: Complete Kodu Game Development Course

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η κατασκευή τρισδιάστατων παιχνιδιών με τη χρήση της πλατφόρμας Microsoft Kodu. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές δημιουργούν τα δικά τους σενάρια, σχεδιάζουν τον κόσμο του παιχνιδιού και προγραμματίζουν τους χαρακτήρες που έχουν ενσωματώσει σε αυτό. ​

Hour of Code

Παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκμάθηση προγραμματισμού και συγγραφή κώδικα.

Scratch Programming

Οι μαθητές Δημοτικού χρησιμοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch του πανεπιστημίου MIT, κατασκευάζουν εκπαιδευτικές εφαρμογές και εντυπωσιακά παιχνίδια.

MinecraftEdu

Tο MinecraftEdu, μία εκδοχή του Minecraft σχεδιασμένη ειδικά για σχολικές τάξεις, είναι ένας ανοιχτός κόσμος ο οποίος προωθεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων.  Μέσα από το MinecraftEdu οι μαθητές θα διδαχθούν από θετικές επιστήμες μέχρι τέχνη και ποίηση!

Mobile App Development

Mέσα από το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον MIT App Inventor της Google οι μαθητές εκπαιδεύονται να προγραμματίζουν τα δικά τους Applications για mobile και tablets σε Android.

Digital Storytelling

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα Digital Storytelling έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους ψηφιακά, μαθαίνοντας να προγραμματίζουν, να σχεδιάζουν και να σκηνοθετούν διαδραστικές 3D ιστορίες, αλλά και να δημιουργούν virtual 3D κόσμoυς.

Όμιλος Πληροφορικής (Club)

Στον όμιλο Πληροφορικής οι μαθητές της Δ’ και Ε’ Δημοτικού έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τα μυστικά του προγραμματισμού, εκφράζονται δημιουργικά, αξιοποιώντας τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, μαθαίνουν πώς να δημιουργούν δικά τους παιχνίδια, χρησιμοποιώντας εικόνες και ήχους και ασκούνται στη χρήση διάφορων εργαλείων. Πρόκειται για έναν ενδιαφέροντα, δημιουργικό, διασκεδαστικό και, κυρίως, σύγχρονο όμιλο, στον οποίο τα παιδιά αποκτούν δεξιότητες χρήσης ψηφιακών εργαλείων, προγραμματιστικής και υπολογιστικής σκέψης.

Art & Science Days

Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της πόλης, δημόσιων και ιδιωτικών. Κύριο στόχο μεταξύ άλλων έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο της Πληροφορικής (Computer Epathlon & Hackathlon).

Ειδικά Προγράμματα - Πληροφορική

Κύριος στόχος του προγράμματος  πληροφορικής είναι η καλύτερη εξοικείωση των μαθητών με τους Η/Υ και τις νέες τεχνολογίες, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή ηλεκτρονικής εφημερίδας, ο προγραμματισμός παιχνιδιών, η δημιουργία ταινίας κ.ά.
Το πρόγραμμα της Πληροφορικής περιλαμβάνει το MinecraftEdu και το Hackathlon, μετατρέποντας τη μάθηση σε παιχνίδι!

Τμήματα Προετοιμασίας Ρομποτικής

Οι μαθητές προετοιμάζονται σε προχωρημένα θέματα ρομποτικής για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του First Lego League. Πρόκειται για Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον οποίο οι μαθητές θα κληθούν να δώσουν λύση, αναλαμβάνοντας κάποια «αποστολή», με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ.

Αγγλική γλώσσα

Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού από την Α’ τάξη.

Οι στόχοι επιτυγχάνονται με:

 • Καθημερινό πρόγραμμα διδασκαλίας, εμπλουτισμένο με τραγούδια, ιστορίες, δραματοποίηση και παιχνίδια.
 • Μάθημα νέων τεχνολογιών Α’ και Β’ Δημοτικού.
 • Ομίλους (clubs).
 • Λογοτεχνικό πρόγραμμα Booktime.
 • Συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

In school bilingual program

To πρόγραμμα Αγγλικών για δίγλωσσους μαθητές απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι:

 • Γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν σε αγγλόφωνη χώρα.
 • Φοίτησαν σε αγγλόφωνο σχολείο.
 • Μιλούν την αγγλική γλώσσα ως μητρική.

Το πρόγραμμα:

 • Πραγματοποιείται σε αγγλόφωνο περιβάλλον.
 • Επικεντρώνεται στη διδασκαλία λεξιλογίου και γραπτού λόγου.
 • Βασίζεται σε βιβλία που διδάσκονται στις ΗΠΑ.
 • Διδάσκεται από έμπειρους καθηγητές που είναι native English speakers.

Let’s Talk

Τουρνουά αγγλικού ρητορικού λόγου που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια και συμμετέχουν μαθητές της ΣΤ’ τάξης και άλλων ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων.

Οι μαθητές καλούνται:

 • Να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον διττό λόγο (Debate).
 • Να συζητήσουν τις απόψεις τους σε θέματα επικαιρότητας (Group discussion).
 • Να διαβάσουν με εκφραστικό τρόπο ένα σύντομο λογοτεχνικό κείμενο, δραματικό ή κωμικό, της επιλογής τους (Oral interpretation of literature). 

Γαλλική γλώσσα - Γερμανική γλώσσα

Η γαλλική και γερμανική γλώσσα διδάσκονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα στις εξής τάξεις: Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Οι μαθητές:

 • Μαθαίνουν βασικά φαινόμενα γραμματικής και συντακτικού.
 • Εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.
 • Καλλιεργούν την ικανότητά τους στον γραπτό και προφορικό λόγο με τραγούδια, ιστορίες και δραματοποίηση.
 • Συμμετέχουν σε ομίλους (clubs).

Πρωινό πρόγραμμα 07:00 - 08:20

Εκπαιδευτικοί υπηρεσίας υποδέχονται από τις 07:00 μαθητές για την εξυπηρέτηση εργαζόμενων γονέων.

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόληση

Για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων τα Εκπαιδευτήρια παρέχουν καθημερινά το προαιρετικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης άνευ διδασκαλίας δωρεάν από τις 14:10 έως τις 15:45.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν σ’ έναν χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, να απασχοληθούν δημιουργικά ή να κάνουν τα καθήκοντά τους.

Η επιστροφή των μαθητών γίνεται με σχολικά λεωφορεία στις προκαθορισμένες στάσεις των κανονικών δρομολογίων.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παραμονής των παιδιών στα Εκπαιδευτήρια έως τις 17:00, αλλά στην περίπτωση αυτή οι γονείς παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

 

Δημιουργική απασχόληση κατά τις σχολικές αργίες 07:30 - 17:00

Τα Εκπαιδευτήρια παραμένουν ανοιχτά με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, καθώς και στις σχολικές αργίες από τις 07:30 έως τις 17:00.

Θερινή δημιουργική απασχόληση 07:30 - 17:00

Τα Εκπαιδευτήρια λειτουργούν πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης κατά τους θερινούς μήνες και παραμένουν κλειστά καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου. Υποδέχονται τους μαθητές, με ένα πλήθος δραστηριοτήτων, πρωτοποριακών προγραμμάτων, με πολύ παιχνίδι, ξεγνοιασιά και χαρά.  Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και δημιουργικό τα παιδιά:

 • Μαθαίνουν, καλλιεργώντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.
 • Διαβάζουν, αφηγούνται και δραματοποιούν αγαπημένα παραμύθια.
 • Γνωρίζουν την πόλη τους, τη χώρα τους και τον κόσμο μέσα από δραστηριότητες και διαδικτυακά παιχνίδια.
 • Παίζουν με τη φύση και τη φυσική.
 • Αγαπούν τα μαθηματικά μέσα από έξυπνα μαθηματικά παιχνίδια.
 • Μαθαίνουν, σερφάροντας στο διαδίκτυο.
 • Αθλούνται, χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές τους να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να καλλιεργήσουν τις κλίσεις τους και τις δεξιότητές τους στα Τμήματα Προετοιμασίας.

Οι όμιλοι δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους μαθητές μας:

 • Να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ταλέντα τους.
 • Να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους.
 • Να αναλάβουν πρωτοβουλίες μέσα στο πνεύμα της ομαδικότητας.
 • Να ασχοληθούν με κάτι αγαπημένο και ξεχωριστό.

Όμιλοι Α’ - Β’ Δημοτικού

Γράμματα και τέχνες

 • STREAM CLUB: Science Technology Reading Engineering Arts Mathematics
 • Δημιουργικές κατασκευές με φαντασία
 • Δημιουργώ με φαντασία και πηλό
 • Επιτραπαίζουμε
 • Μικροί ζωγράφοι - μεγάλοι δημιουργοί
 • Τα παιδιά κάτι μαγειρεύουν

Αθλητισμός

 • Mini golf
 • Μπάσκετ (καλαθοσφαίριση)
 • Μοντέρνος Χορός
 • Ποδόσφαιρο
 • Χορεύοντας με την Παράδοση
 • Τένις (αντισφαίριση)

 

Όμιλοι Γ’ - Δ’ Δημοτικού

Γράμματα και τέχνες

 • Γρίφοι και μαθηματικά παιχνίδια
 • Δρω για το περιβάλλον
 • Επιτραπέζια παιχνίδια σκέψης και στρατηγικής
 • Μικροί ρεπόρτερ
 • Οι κατακτητές της σκακιέρας
 • Οικολογικές εικαστικές δημιουργίες
 • Προγραμματίζοντας τον κόσμο του μέλλοντος
 • Υγιεινά παιχνιδομαγειρέματα

Αθλητισμός

 • Διασκεδάστε παίζοντας mini golf
 • Καλάθια και τρίποντα
 • Καρφιά και σερβίς
 • Οι μάγοι της μπάλας
 • Παιχνίδια από τα παλιά
 • Στεφάνια, κορίνες και κορδέλες
 • Στίβος
 • Τα φτερωτά μπαλάκια
 • Χορεύοντας σε Παραδοσιακούς ρυθμούς
 • Τένις (αντισφαίριση)

Τα προγράμματα Art & Science Days απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Ε και Στ΄Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της πόλης, δημόσιων και ιδιωτικών. Κύριο στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο της πληροφορικής και των φυσικών επιστημών (φυσική, χημεία, βιολογία, αστρονομία) αλλά και της τέχνης.

Όλα τα Art & Science Days

Junior Code Week

Η STREAM DAY περιλαμβάνει δράσεις STREAM (Science, Technology, Reading, Engineering, Art, Mathematics), που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και να κάνουν τη μάθηση ευχάριστη και δημιουργική.

Στη δράση STREAM DAY οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα έχουν τη δυνατότητα:

 • Να παρουσιάσουν κατασκευές και δημιουργίες STREAM, που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
 • Να παρακολουθήσουν πρωτότυπα και εντυπωσιακά πειράματα στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας.
 • Να γνωρίσουν τον κόσμο της αρχιτεκτονικής από την ομάδα ARKKI SCHOOL.
 • Να προγραμματίσουν και να παίξουν με το KODU και το SCRATCH.
 • Να παρακολουθήσουν αγώνες στην πίστα FLL.
 • Να μάθουν παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Ένας αστροναύτης στο διάστημα με δίπλα του το λογοτυπο του mission x

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Mission X: Train Like an Astronaut» αποτελεί διεθνή εκπαιδευτική καινοτομία που εστιάζει στην καλή φυσική κατάσταση και την υγιεινή διατροφή και μαθαίνει στους μαθητές να ζουν όπως οι αστροναύτες.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Υπηρεσία Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, υπό την επίβλεψη του ESERO-UK και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Τρώμε υγιεινά στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη».

Το πρόγραμμα εκπονείται από όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου και στο Νηπιαγωγείο στο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο ως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στη διάρκεια ενασχόλησης με αυτό και ανάλογα με την ηλικιακή ωριμότητα των μαθητών, εφαρμόζονται συγκεκριμένες δράσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στο γνωστικό επίπεδο των παιδιών.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος της NASA βασίζονται στην έρευνα της ανθρώπινης υγείας και της καλής φυσικής κατάστασης, τόσο στη γη όσο και στο διάστημα, και αναπτύσσονται σε συνεργασία με επιστήμονες του διαστήματος και επαγγελματίες της φυσικής αγωγής, οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά με αστροναύτες.

Κατά τη διάρκεια του καινοτόμου προγράμματος Mission X οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες που προσομοιάζουν με εκείνες που ακολουθούν όσοι ταξιδεύουν στο διάστημα.

Έτσι οι μαθητές μας, ανάλογα με την τάξη τους, συμμετέχουν στις ακόλουθες δράσεις:

 • What’s your space height (υπολογισμός βάρους και ύψους στο διάστημα),
 • Energyof an astronaut (σύνταξη λίστας με τις υγιεινές τροφές που μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας σε έναν αστροναύτη),
 • Reducedgravity, Low fat (διάκριση των επιβλαβών για την υγεία όλων μας λιπαρών ουσιών στις τροφές που καθημερινά καταναλώνουμε),
 • Τastein space (χαρτογράφηση των περιοχών της ανθρώπινης γλώσσας, αναφορά στον τρόπο με τον οποίο διάφορες αισθήσεις επηρεάζουν τη γεύση μας).

Επιπρόσθετα, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων εμπλέκονται στις ακόλουθες δράσεις με στόχο τη θωράκιση και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης:

 • Agility astro course
 • Base station walkback
 • Build an astronaut core
 • Explore and discover
 • Do a spacewalk
 • Climb a Martian mountain
 • Crew training
 • Jump for the moon

Μέσα από αυτό το περιπετειώδες ταξίδι στον γοητευτικό κόσμο του διαστήματος οι μαθητές όχι μόνο ενημερώνονται για την καλή φυσική κατάσταση και την υγιεινή διατροφή, αλλά και αποκτούν τη δυνατότητα να γίνουν η επόμενη γενιά εξερευνητών της καλής φυσικής κατάστασης.

Οι μαθητές, ως νέοι θαλασσοπόροι, ακολουθούν την πορεία του χαρτιού στον χώρο και τον χρόνο. Στην τελευταία φάση του προγράμματος ψυχαγωγούνται με παιχνίδια που βασίζονται στο χαρτί - σταυρόλεξα, γρίφοι, αρκτικόλεξα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τα εργαστήρια χαρτοποιητικής που στήνονται στην αυλή του σχολείου.

Ποιος είπε ότι τα προβλήματα στα μαθηματικά τα φτιάχνουν μόνο οι δάσκαλοι; Τα παιδιά γίνονται οι πρωταγωνιστές του μαθήματος, μπαίνουν στον «ρόλο» του μαθηματικού και κατασκευάζουν προβλήματα, αρχικά απλά και στη συνέχεια πιο σύνθετα, με αφορμή διάφορες μαθηματικές καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές εξοικειώνονται με τη δομή ενός προβλήματος, τα δεδομένα, τα ζητούμενα και τους περιορισμούς. Στόχος αποτελεί η βελτίωση του τρόπου σκέψης και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων μέσω της ενεργής συμμετοχής των μαθητών σε δραστηριότητες κατασκευής προβλημάτων.

Αλήθεια, γίνεται να μάθω μαθηματικά χωρίς πράξεις και προβλήματα, χωρίς έντυπο, βιβλίο και τετράδιο; Στόχος η βιωματική προσέγγιση των μαθηματικών μέσα από πρωτότυπες και ομαδικές εργασίες εντός και εκτός της σχολικής τάξης. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, παρέα με τα φύλλα εργασίας τους, τις γνώσεις τους και τα απαραίτητα χειραπτικά μέσα προσθέτουν στη σχολική τους ζωή μία πρωτότυπη «μαθηματική νότα»

Χάρτες, πυξίδα… φύγαμε!

Το πρόγραμμα «Χάρτες, πυξίδα… φύγαμε!» στόχο έχει να φέρει τους μαθητές σε επαφή με άλλους τόπους, άλλες παραδόσεις και άλλους πολιτισμούς. Ολοκληρώνεται με τον ενδοσχολικό διαγωνισμό γεωγραφίας, στον οποίο εκπρόσωποι των τμημάτων προσπαθούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση, χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του.

Από μικρό παιδί Άνθρωπος και... Συνάνθρωπος

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε θέματα συμπεριφοράς, ήθους και ορθής διαχείρισης των συναισθημάτων. Μέσα από τη συστηματική  επαφή των μικρών μαθητών με λογοτεχνικά κείμενα, επιδιώκεται η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος, η καλλιέργεια αξιών και ιδανικών, η ενίσχυση του   σεβασμού  στους κανόνες του σχολείου και κατ’ επέκταση η προετοιμασία υγιών αυριανών πολιτών.

Μες στο μουσείο

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει μια θετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στα μουσεία. Οι μαθητές ασχολούνται με ένα μουσείο αναλαμβάνοντας τον ρόλο του μικρού αρχαιολόγου. Επισκέπτονται το μουσείο, μελετούν την ιστορική περίοδο στην οποία αναφέρεται, συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζει, αναλαμβάνουν εργασίες, ομαδικές και ατομικές, και τέλος μιλούν με ειδικούς.

Γνωρίζω την πόλη μου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου» οι μαθητές της Δ΄ έρχονται σε επαφή με σημαντικές όψεις της τοπικής Ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Βασικοί τομείς του προγράμματος είναι η επίσκεψη στον Λευκό Πύργο, η ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης, η περιήγηση στα βασικότερα αξιοθέατα της πόλης με την πολιτιστική γραμμή του Ο.Α.Σ.Θ. και η συμμετοχή στο ειδικό πρόγραμμα του ινστιτούτου ψηφιακής μάθησης «ΝΟΥΣ».

Ακρόπολη

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακρόπολη: ένα άστρο που λάμπει μέσα στους αιώνες» οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού έρχονται σε γνωριμία με τα λαμπρότερα δημιουργήματα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Μάλιστα, εργαζόμενοι σε ομάδες κατά την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής οργανώνουν παρουσιάσεις (Power Points), τις οποίες προβάλλουν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

Teachers4Europe

Το σχολείο μας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή δράση Teachers4Europe. Οι μαθητές γνωρίζουν την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από δραστηριότητες που εντάσσονται στο πρόγραμμα Teachers4Europe. Πρόκειται για βιωματικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη συνεργατική μάθηση, την ενσώματη μάθηση και τη χρήση των Τ.Π.Ε., με στόχο οι μαθητές να είναι ικανοί να ορίζουν την έννοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαίου πολίτη, να διερωτώνται για τη σημασία της δημιουργίας της, να υποστηρίζουν τα δικαιώματά τους και να συνεργάζονται αρμονικά.

eTwinning

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning. Στο πλαίσιο των eTwinning project, το σχολείο μας συνεργάζεται με σχολεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό οι μαθητές μας να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

 

 

 

Μαθήματα ορθογραφίας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης και στοχεύει:

 • Στην ανάπτυξη των ορθογραφικών δυνατοτήτων τους με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
 • Στην καλλιέργεια του ενδιαφέροντος και της αγάπης για την ελληνική γλώσσα.
Οι λέξεις γράφουν τη δική τους ιστορία - Μαθήματα ετυμολογίας

«Οι λέξεις γράφουν… ιστορία», αλλά και η ιστορία έχει να μας διηγηθεί πολλά και ενδιαφέροντα για την εξελικτική πορεία των λέξεων μέσα στον χρόνο, επιβεβαιώνοντας τον πλούτο και το τεράστιο εύρος της γλώσσας μας.

Μιλάμε για μας

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων έχουν κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ειδικούς για θέματα που αφορούν άμεσα τα ενδιαφέροντά τους, τις ανησυχίες τους, τους στόχους και τις επιδιώξεις τους.

Βιβλιοπαρέες

Στο πλαίσιο του προγράμματος Βιβλιοπαρέες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς, τα βιβλία, τους συγγραφείς και τους εικονογράφους ενός εκδοτικού οίκου. Έτσι το βιβλίο γίνεται παιχνίδι, χαρά, γνώση, επικοινωνία, δημιουργία.

Βooktime

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, όχι μόνο για να ασκηθούν στην αγγλική γλώσσα, αλλά κυρίως για να απολαύσουν την ανάγνωση και να μοιραστούν τη χαρά με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Όλα τα
Προγράμματα Λόγου

Περιβαλλοντικά Προγράμματα

Επισκέψεις σε χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για τους μικρότερους μαθητές μας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, περιβαλλοντικά προγράμματα, εξορμήσεις και ποικίλες δράσεις για τους μεγαλύτερους μαθητές μας του Γυμνασίου, καλλιεργούν την ευαισθησία των παιδιών μας απέναντι στη φύση. Η περιβαλλοντική δράση των Εκπαιδευτηρίων έχει κατ’ επανάληψη βραβευτεί με την απονομή της Πράσινης Σημαίας από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Τα Εκπαιδευτήρια από την ίδρυσή τους, έχοντας ως οδηγό το αρχαίο ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» συνδυάζουν τον αθλητισμό με την άρτια εκπαίδευση.

Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής και υποστηρίζεται από άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς της φυσικής αγωγής και της προπονητικής, καθώς και από την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή.

Οι πολλές και εξαιρετικές διακρίσεις σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή αυτή.

Σχολικός αθλητισμός

Οι μαθητές, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ανάλογα με την ηλικία και την τάξη ασχολούνται με:

 • Φυσική κατάσταση, προσανατολισμό στον χώρο, νευρομυϊκή συναρμογή.
 • Παραδοσιακά παιχνίδια.
 • Στίβο: ταχύτητα, άλμα σε μήκος, μπαλάκι ρίψεως, εκπαιδευτικό ακόντιο.
 • Ενόργανη γυμναστική.
 • Ομαδικά αθλήματα.
 • Βασικές αρχές ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, τένις, βόλεϊ, χόκεϊ επί χόρτου και badminton.
 • Γνωριμία με τα ολυμπιακά αθλήματα.
 • Εσωτερικά πρωταθλήματα ομαδικών και ατομικών αθλημάτων.
 • Κανόνες υγιεινής.
 • Κανόνες διατροφής.

Γράμματα
& Τέχνες

Μουσική προπαιδεία

Στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Η βιωματική προσέγγιση του κόσμου της μουσικής μέσω παιχνιδιών, δραματοποιήσεων, εικαστικών εργασιών, εκμάθησης μεταλλόφωνου.
 • Η Κατάκτηση γνώσεων ικανοποιητικής προπαιδείας για όσα παιδιά επιθυμούν να συνεχίσουν τις μουσικές τους σπουδές.

Παραδοσιακοί χοροί

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη, από αγάπη και σεβασμό προς την Ελληνική Παράδοση, έχουν καθιερώσει Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Με την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, βοηθούμε τους μαθητές να γνωρίζουν την αξία της παράδοσης και να διατηρούν ζωντανά τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και μας ενώνουν ως έθνος: την προέλευσή μας, την καταγωγή μας, τα ήθη και έθιμά μας.

Εικαστικά

Το μάθημα των εικαστικών θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αποτελεί κεντρικό άξονα στην αισθητική καλλιέργεια των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Στόχοι του προγράμματος:

 • Η προσέγγιση έργων διάσημων καλλιτεχνών και ρευμάτων της εποχής τους.
 • Η ενεργοποίηση της φαντασίας των μαθητών μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες.
 • Η εξοικείωσή τους με υλικά και τεχνικές.
 • Η εξωτερίκευση σκέψεων και συναισθημάτων με διάφορα εικαστικά μέσα.

Έργα μαθητών μας

Χορωδία

Μέσα από τη χαρά που προσφέρει το ομαδικό τραγούδι, οι μαθητές γνωρίζουν παραδοσιακά τραγούδια και ρυθμούς της χώρας μας, καθώς και άλλων χωρών. Τα παιδιά παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους σε διάφορες εκδηλώσεις των Εκπαιδευτηρίων, συνοδεύοντας τα τραγούδια τους με κρουστά όργανα.

Τρώμε Υγιεινά

Οι γρήγοροι, ρυθμοί ζωής των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους καθιστούν πολλές φορές δύσκολη την καθιέρωση ενός υγιεινού μοντέλου διατροφής.

Τα Εκπαιδευτήρια, εκπαιδεύουν τους μαθητές τους και παράλληλα ευαισθητοποιούν τους γονείς τους σε θέματα υγιεινής διατροφής, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Τρώμε υγιεινά στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη».

 • Παρέχεται δωρεάν υγιεινό πρωινό σε Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο.
 • Διατίθενται προϊόντα στα κυλικεία ελεγμένα ως προς την ποιότητα και την προέλευσή τους.
 • Αναγράφονται διεξοδικά οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά στις ετικέτες των προϊόντων των κυλικείων καθώς και στις ατομικές συσκευασίες των μεσημεριανών γευμάτων.
 • Σχεδιάζονται τα μενού των μεσημεριανών γευμάτων, στο προαιρετικό πρόγραμμα σίτισης, από ειδικούς διατροφολόγους με γνώμονα τη μεσογειακή διατροφή.
 • Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για την εξοικείωση των μαθητών σε θέματα διατροφής, υγείας και φυσικής δραστηριότητας.
 • Ενημερώνονται οι γονείς και οι μαθητές από ειδικούς σε θέματα διατροφής, καθηγητές φυσικής αγωγής, αθλητές αλλά και συγγραφείς παιδικών βιβλίων.
 • Παρακολουθούνται η σωματική ανάπτυξη και οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών από διατροφολόγους.
 • Διοργανώνονται επισκέψεις σε χώρους παραγωγής, όπου οι μαθητές ενημερώνονται για τις διαδικασίες επεξεργασίας και συντήρησης των πρώτων υλών καθώς και προώθησης των προϊόντων.
 • Καλλιεργείται λαχανόκηπος στις εγκαταστάσεις Νηπιαγωγείου-Δημοτικού, για να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία των βιολογικών προϊόντων.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Mission X: Train Like an Astronaut» αποτελεί διεθνή εκπαιδευτική καινοτομία που εστιάζει στην καλή φυσική κατάσταση και την υγιεινή διατροφή και μαθαίνει στους μαθητές να ζουν όπως οι αστροναύτες.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Υπηρεσία Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, υπό την επίβλεψη του ESERO-UK και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Τρώμε υγιεινά στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη».

Το πρόγραμμα εκπονείται από όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου και στο Νηπιαγωγείο στο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο ως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στη διάρκεια ενασχόλησης με αυτό και ανάλογα με την ηλικιακή ωριμότητα των μαθητών, εφαρμόζονται συγκεκριμένες δράσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στο γνωστικό επίπεδο των παιδιών.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος της NASA βασίζονται στην έρευνα της ανθρώπινης υγείας και της καλής φυσικής κατάστασης, τόσο στη γη όσο και στο διάστημα, και αναπτύσσονται σε συνεργασία με επιστήμονες του διαστήματος και επαγγελματίες της φυσικής αγωγής, οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά με αστροναύτες.

Κατά τη διάρκεια του καινοτόμου προγράμματος Mission X οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες που προσομοιάζουν με εκείνες που ακολουθούν όσοι ταξιδεύουν στο διάστημα.

Έτσι οι μαθητές μας, ανάλογα με την τάξη τους, συμμετέχουν στις ακόλουθες δράσεις:

 • What’s your space height (υπολογισμός βάρους και ύψους στο διάστημα),
 • Energyof an astronaut (σύνταξη λίστας με τις υγιεινές τροφές που μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας σε έναν αστροναύτη),
 • Reducedgravity, Low fat (διάκριση των επιβλαβών για την υγεία όλων μας λιπαρών ουσιών στις τροφές που καθημερινά καταναλώνουμε),
 • Τastein space (χαρτογράφηση των περιοχών της ανθρώπινης γλώσσας, αναφορά στον τρόπο με τον οποίο διάφορες αισθήσεις επηρεάζουν τη γεύση μας).

Επιπρόσθετα, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων εμπλέκονται στις ακόλουθες δράσεις με στόχο τη θωράκιση και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης:

 • Agility astro course
 • Base station walkback
 • Build an astronaut core
 • Explore and discover
 • Do a spacewalk
 • Climb a Martian mountain
 • Crew training
 • Jump for the moon

Μέσα από αυτό το περιπετειώδες ταξίδι στον γοητευτικό κόσμο του διαστήματος οι μαθητές όχι μόνο ενημερώνονται για την καλή φυσική κατάσταση και την υγιεινή διατροφή, αλλά και αποκτούν τη δυνατότητα να γίνουν η επόμενη γενιά εξερευνητών της καλής φυσικής κατάστασης.

Τα μενού σχεδιάζονται από ειδικούς διατροφολόγους με γνώμονα τη μεσογειακή διατροφή, τη χρήση κατά το δυνατόν ανεπεξέργαστων πρώτων υλών, ελεγμένων ως προς την ποιότητα και την προέλευσή τους και τον αποκλεισμό του περιττού ζωικού λίπους ή πρόσθετων χημικών παραγόντων.

 • Τα γεύματα προετοιμάζονται την ημέρα της παράδοσής τους και παραδίδονται σε συγκεκριμένη ώρα.
 • Τα γεύματα δεν περιέχουν Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ/GMO) και ξηρούς καρπούς (που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες).
 • Τα γεύματα σερβίρονται σε ατομικές συσκευασίες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και στις οποίες αναγράφονται διεξοδικά οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά.
 • Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν όσες ημέρες επιθυμούν, ανάλογα με τη συμμετοχή των μαθητών σε εξωσχολικές ή μεταμεσημβρινές δραστηριότητες ή στο πρόγραμμα μελέτης.
 • Σε περίπτωση απουσίας του μαθητή τα γεύματα δεν θα ισχύουν για την επόμενη μέρα.

Για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, θα πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη ψηφιακή πλατφόρμα των Εκπαιδευτηρίων mymandoulides (επιλογή: Χρήσιμοι Σύνδεσμοι, Προγράμματα).

Αφού συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ γονέα και εταιρείας σίτισης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του προγράμματος αποτελεί η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού. Το ιδιωτικό συμφωνητικό υπογράφεται μία φορά, με την πρώτη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να τη συμπληρώνετε μέχρι τις 20 κάθε μήνα, επιλέγοντας τις ημέρες του επόμενου μήνα που επιθυμείτε το παιδί σας να σιτίζεται. Θα πρέπει όμως μέχρι τις 25 του μήνα να προκαταβάλετε το αντίτιμο σίτισης για τον επόμενο μήνα στο λογαριασμό τραπέζης της εταιρείας σίτισης.

Το Κουζήν είναι στάση ζωής. Προμηθευόμαστε τις καλύτερες βιολογικές πρώτες ύλες από πιστοποιημένες βιολογικές μικροφάρμες και μικροκαλλιεργητές από την ελληνική επικράτεια. Όντας θιασώτες του "farm to table", γευόμαστε συνταγές μέσα από τα αγνότερα ελληνικά βιολογικά υλικά και την αστείρευτη δημιουργικότητα των chef μας.

Χρησιμοποιούμε ορθές τεχνικές πρακτικές μαγειρικής χωρίς την ανάγκη εμπλουτισμού με πρόσθετα λίπη, συντηρητικά & κυρίως χωρίς φοινικέλαιο (palmoil free).

Κατορθώνουμε με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουμε νέες γευστικές προτάσεις συνταγών που σχοινοβατούν απολαυστικά μεταξύ του οικείου και του σύγχρονου. Ακολουθώντας αυστηρά διαγράμματα ελέγχουμε τις παραγγελίες των ποσοτήτων των πρώτων υλών, την αποθήκευσή τους και την προσέλευση των πελάτων, με σκοπό τα τρόφιμα να μην καταλήγουν στα απορρίμματα λόγω αλλοίωσης από τη λανθασμένη διαχείριση.

Επίσης, όλες οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τροφίμων είναι βιοδιασπώμενες ή ανακυκλώσιμες. Η σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία απαιτεί προσήλωση στο βιώσιμο μοντέλο στην κουζίνα μας, ώστε να δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση στους πελάτες μας.

Με την αρχή αυτή πιστοποιηθήκαμε ως πρότυπη βιολογική κουζίνα υπηρετώντας τις προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα του οργανισμού πιστοποίησης BIOHELLAS.

Σας καλωσορίζουμε στο ΚουΖήν με γνώμονα την αγάπη, την ευεξία και το σεβασμό προς το σώμα μας μέσω των υπέροχων γεύσεων μας.

 

Eξωσχολικά Προγράμματα

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν Eξωσχολικά Προγράμματα, που αποσκοπούν στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης παιδείας και καλλιεργούν τις δεξιότητες των μαθητών.

Στα Eξωσχολικά Προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων:

 • Η παρουσίαση, καθοδήγηση και επίβλεψη γίνεται από εκλεκτούς και έμπειρους συνεργάτες.
 • Οι μαθητές συνεχίζουν να απολαμβάνουν το εξαίρετο και ασφαλές περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων.
 • Η μετακίνηση γίνεται με σχολικά λεωφορεία.
 • Εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.
 • Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Όλα τα Eξωσχολικά
Προγράμματα
Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Ακαδημίες Αθλητισμού

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται στις Ακαδημίες Αθλητισμού, που αποσκοπούν στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης παιδείας και καλλιεργούν τις δεξιότητες των μαθητών.

Στις Ακαδημίες Αθλητισμού των Εκπαιδευτηρίων:

 • Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται από άρτια καταρτισμένους και έμπειρους προπονητές.
 • Οι μαθητές συνεχίζουν να απολαμβάνουν το εξαίρετο και ασφαλές περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων.
 • Η μετακίνηση γίνεται με σχολικά λεωφορεία.
 • Εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.
 • Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Όλες οι
Ακαδημίες
Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Θερινά Προγράμματα

Τα Εκπαιδευτήρια συνεχίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες με θερινά εκπαιδευτικά και αθλητικά προγράμματα.

Γιατί επιλέγουμε τα Θερινά Προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων:

 • Αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας.
 • Αποκτούμε γνώσεις με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη.
 • Αναπτύσσουμε την κοινωνικότητά μας.
 • Συμμετέχουμε σε εκδρομές και εξορμήσεις.
 • Ασχολούμαστε με τα αγαπημένα μας αθλήματα.
 • Σε ένα ασφαλές και γνώριμο περιβάλλον μαθαίνουμε παίζοντας και δημιουργώντας.

Όλα τα Θερινά
Προγράμματα
  Δήλωση Ενδιαφέροντος
σε Θερινά Προγράμματα
    Δήλωση Συμμετοχής
σε Θερινά Art & Science