Κοινωνική Προσφορά

Κοινωνική Προσφορά

Τα Εκπαιδευτήρια πιστά στον παιδαγωγικό τους ρόλο φροντίζουν να καλλιεργούν στους μαθητές το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς μέσα από μία σειρά δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar

Με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και φίλων των Εκπαιδευτηρίων πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar με τίτλο «Τρίγωνα και ευχές, αγάπη και λιχουδιές» των Εκπαιδευτηρίων και του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Ευάγγελος Μαντουλίδης σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Με τα έσοδα από τη φιλανθρωπική αγορά ενισχύονται σωματεία, σύλλογοι και άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα.

To Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar για το σχολικό έτος 2019 - 2020 θα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου.

Το Πανηγύρι

Μια μεγάλη γιορτή, γεμάτη στιγμές χαράς, γέλιου και ξενοιασιάς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι στο Πανηγύρι, που διοργανώνεται με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με μια πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως κινητικά και παραδοσιακά παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου, piñata, σαρανταποδαρούσα, στίβο περιπέτειας και ψάρεμα! Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος Stream Steps οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν πειράματα φυσικής και κατασκευές ρομποτικής.

Στο Πανηγύρι δίνουν το παρών και οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος  Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με προβλήματα όρασης και  πρόσθετες αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Γονείς, παιδιά και φίλοι των Εκπαιδευτηρίων καλωσορίζουν το καλοκαίρι και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε ένα σχολείο ανοιχτό για όλους!

To Πανηγύρι για το σχολικό έτος 2019 - 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).

Εθελοντικές Δράσεις

Peer Tutoring

Άριστοι μαθητές του Λυκείου βοηθούν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην Ελληνική Γλώσσα, την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τη Φυσική, με την εποπτεία των αντίστοιχων καθηγητών.

Συνεργασία με τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων επισκέπτονται κάθε εβδομάδα το Παιδοογκολογικό Τμήμα των παιδιατρικών κλινικών και απασχολούν με ψυχαγωγικό τρόπο τους μικρούς ασθενείς. Παίζουν μαζί τους επιτραπέζια παιχνίδια, τραγουδούν και δραστηριοποιούνται δημιουργικά.

Μαθαίνουμε βοηθώντας

Ο όμιλος αποτελεί μια πρώτη γνωριμία των μαθητών του Δημοτικού σχολείου με τις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες επιδιώκει την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Σύλλογος «Δράση για το κάτι άλλο»

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων επισκέπτονται κάθε εβδομάδα τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης του συλλόγου «Δράση για το κάτι άλλο» και συναντούν πρόσωπα με αναπηρία. Οι νέοι εθελοντές εντάσσονται στη λειτουργία του συλλόγου με τη βοήθεια και την υποστήριξη όλων των μελών, έτσι ώστε σταδιακά να αναλαμβάνουν εξειδικευμένους ρόλους.

Συνεργασία με τον οίκο ευγηρίας «Μυρτιά»

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων επισκέπτονται κάθε εβδομάδα τον οίκο ευγηρίας «Μυρτιά» και συμπαρίστανται στους τρόφιμους του γηροκομείου μέσω της συζήτησης, της ψυχαγωγίας και του παιχνιδιού.

xamogelo paidiou zografizoume medium

Ζωγραφίζουμε για «Το χαμόγελο του παιδιού»

Οι λιλιπούτειοι καλλιτέχνες του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων δημιουργούν έργα ζωγραφικής που διατίθενται προς πώληση, βαδίζοντας στον δρόμο της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Panorama_Marathonios_2018

Συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο δρόμο για την ελπίδα και την υγεία

Μαθητές και απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων συμμετέχουν κάθε χρόνο στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο δρόμο για την ελπίδα και την υγεία.

amymoni medium

Συνεργασία με τον σύλλογο «Αμυμώνη»

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετέχουν στους ημιμαραθώνιους δρόμους για την ελπίδα και την υγεία, στηρίζοντας την προσπάθεια της «Αμυμώνης» (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες). Παράλληλα στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο Bazaar των Εκπαιδευτηρίων διατίθεται χώρος έκθεσης και πώλησης δημιουργιών και προϊόντων μελών του συλλόγου.

en dynamei medium

Συνεργασία με τους «Εν δυνάμει»

Μαθητές και απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων συμμετέχουν σε δράσεις και θεατρικές παραστάσεις των «Εν δυνάμει» (Ομάδα Παιδιών με ξεχωριστές ικανότητες). Παράλληλα στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο Bazaar των Εκπαιδευτηρίων διατίθεται χώρος έκθεσης και πώλησης δημιουργιών και προϊόντων μελών της ομάδας.

Συνεργασία με την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετέχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου. Παράλληλα στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο Bazaar των Εκπαιδευτηρίων διατίθεται χώρος έκθεσης και πώλησης δημιουργιών και προϊόντων μελών του συλλόγου «Ανοιχτή Αγκαλιά» (Φίλοι Κοινωνικής Ιατρικής και Παιδιατρικής - Παράρτημα Θεσσαλονίκης).

Σκοράρουμε για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα Εκπαιδευτήρια πιστά στο γνήσιο αθλητικό πνεύμα αλλά και εφαρμόζοντας έμπρακτα την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, συμμετέχουν με την ομάδα του Δημοτικού και της Ακαδημίας ποδοσφαίρου στο τουρνουά που διοργανώνει κάθε χρόνο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα ζώα χαρίζουν τα μάτια τους (Σχολή Σκύλων - Οδηγών τυφλών «Λάρα»)

Οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του English Garden ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Σχολή Σκύλων - Οδηγών Τυφλών «Λάρα», για να συμβάλουν στο πολύτιμο έργο της σχολής που υλοποιούν με περισσή αγάπη και επιστημονικότητα οι άνθρωποί της. Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Τα ζώα χαρίζουν τα μάτια τους», τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και παράλληλα ενημερώνονται γι' αυτούς τους μοναδικούς σκύλους - οδηγούς που χαρίζουν τα μάτια τους σε συμπολίτες μας με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

Τράπεζα Αίματος

Τα Εκπαιδευτήρια, πιστεύοντας ότι η αιμοδοσία αποτελεί ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά και γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες του αίματος είναι διαρκώς αυξανόμενες, ίδρυσαν τράπεζα αίματος, στην οποία αιμοδότες είναι εθελοντές από το διδακτικό, το διοικητικό και το βοηθητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων όσο και από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας και των αποφοίτων μας. Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος διενεργούμε δύο φορές τον χρόνο εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η σημαντικότερη ένδειξη αυθεντικής ανθρωπιάς.