Κοινωνική Προσφορά

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ευάγγελος Μαντουλίδης, πιστά στον παιδαγωγικό ρόλο που έχουν αναλάβει από την ίδρυσή τους το 1978, αναλαμβάνουν δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία και το διαχρονικό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Στα Εκπαιδευτήρια πιστεύουμε ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη πρέπει να είναι καθημερινή πράξη και συνείδηση όχι μόνο για κάθε επιχειρηματία αλλά και για κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και αγαπάει την πατρίδα του. Η προσφορά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία και η φροντίδα για το περιβάλλον πρέπει να καλλιεργηθεί και να εμφυσηθεί στους νέους από πολύ νωρίς. Το σχολείο οφείλει να καλλιεργεί τις αξίες αυτές και να παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού στο περιβάλλον.

Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης υλοποιούμε δράσεις και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε βάση εθελοντική, γνωρίζοντας καλά ότι η υπεύθυνη συμπεριφορά οδηγεί στην αειφόρο ανάπτυξη και ευημερία. Πεποίθησή μας είναι ότι μόνον όταν η κοινωνία προοδεύει, προοδεύουν και εξελίσσονται τα μέλη της.

Για τον λόγο αυτό καλλιεργούμε στους μαθητές από τα πρώτα βήματά τους στα Εκπαιδευτήρια το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς μέσα από μία σειρά δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Επιθυμώντας να εξασφαλίσουμε στους μαθητές ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στο αγαθό της Παιδείας, παρέχουμε οικονομική ενίσχυση σε άπορους μαθητές και υποτροφίες (πλήρεις ή μερικές) με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση, τη διαγωγή και τις διακρίσεις σε διαγωνισμούς, περιφερειακούς, πανελλήνιους και διεθνείς, καθώς και στον αθλητισμό σε μαθητές που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Πιστεύοντας ότι η αιμοδοσία αποτελεί ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά και γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες του αίματος είναι διαρκώς αυξανόμενες, ιδρύσαμε τράπεζα αίματος, στην οποία αιμοδότες είναι εθελοντές από το διδακτικό, το διοικητικό και το βοηθητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων όσο και από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας και των αποφοίτων μας.

Με τη διοργάνωση κοινών δράσεων και εκδηλώσεων που προάγουν την παιδεία και τον πολιτισμό δίνουμε στους νέους της ομογένειας κίνητρα, για να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για την ελληνική γλώσσα, να δυναμώσουν τη σχέση τους με την Ελλάδα και να συνεχίσουν να προσπαθούν για το καλύτερο αύριο της Ομογένειας.

Μέσα από πολυπληθείς εκδηλώσεις, όπως Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό BAZAAR και Πανηγύρι ενισχύουμε το έργο τους και συμβάλλουμε στην προσπάθειά τους για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Donation to George Papanikolaou Hospital

Με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την ανάγκη της εθελοντικής προσφοράς και να συμβάλουν στο χαμόγελο των συνανθρώπων τους.

Mr Sarantidis points his finger on the green flag award banner

Καλλιεργούμε την περιβαλλοντική συνείδηση και την αγάπη για το περιβάλλον μέσα από μια σειρά βιωματικών περιβαλλοντικών δράσεων. Για τον λόγο αυτό μας απονέμετε επί σειρά ετών η Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων.

Τις μέρες αυτές στηρίζοντας έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κυρίως τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τις ανάγκες ιατρικού εξοπλισμού της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.