Εξωσχολικά Προγράμματα

Εξωσχολικά Προγράμματα

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν Εξωσχολικά Προγράμματα, που αποσκοπούν στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης παιδείας και καλλιεργούν τις δεξιότητες των μαθητών.

Στα Εξωσχολικά Προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων:

 • Επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη στο επίπεδο και την εμπειρία των Εκπαιδευτηρίων.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από εκλεκτούς και έμπειρους συνεργάτες και παιδαγωγούς.
 • Οι μαθητές συνεχίζουν να απολαμβάνουν το εξαίρετο περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων.
 • Παρέχεται ασφάλεια.
 • Η μετακίνηση γίνεται με σχολικά λεωφορεία.
 • Εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.

Arkki School

Arkki School of Architecture for Children & Youth

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού

Το «Arkki School of Architecture for Children & Youth» είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός για παιδιά και νέους, που προσφέρει παιδαγωγική στήριξη μέσω της Αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε στη Φινλανδία το 1993 και αποτελεί το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μοναδικό στο είδος του, στην Ευρώπη.

Στα εργαστήρια του Arkki, οι Μικροί Αρχιτέκτονες πειραματίζονται, σχεδιάζουν, ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, ενδυναμώνοντας παράλληλα την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Ένας Δούρειος ίππος, φανταστικοί πύργοι, μαγικά νησιά, πολιτείες από ζαχαρωτά είναι μόνο μερικά από τα μοντέλα που καλούνται να κατασκευάσουν τα παιδιά στα εργαστήρια του Arkki, με την καθοδήγηση Ελλήνων αρχιτεκτόνων πιστοποιημένων στη Φινλανδία.


Παρουσίαση

Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Bilingual Experience & Entertainment (BEE)

Bilingual Experience & Entertainment

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί μια αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου. Το άτομο οφείλει να λειτουργεί ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας και η γνώση ξένων γλωσσών του δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Μαθητές: A’ - ΣΤ’ Δημοτικού

Προσφέρεται σε μαθητές:

 • Των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς έχουν μητρική γλώσσα την αγγλική.
 • Που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή φοίτησαν σε αγγλόφωνη χώρα.
 • Που μιλούν την αγγλική ως μητρική τους γλώσσα.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της αγάπης για την αγγλική γλώσσα και η απόκτηση προφορικής ευχέρειας.

 • Απευθύνεται σε μαθητές Α΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού.
 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή και έμπειροι native speakers απασχολούν δημιουργικά τους μαθητές.
 • Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από διάφορες δράσεις, όπως ομαδικά projects, θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και παιχνίδια.
 • Ταυτόχρονα, τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν την αγγλική κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμά της.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

French Experience & Entertainment

French Experience & Entertainment

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί μια αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου. Το άτομο οφείλει να λειτουργεί ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας και η πολυγλωσσία διευρύνει ορίζοντες και επιλογές.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της αγάπης για τη γαλλική γλώσσα και η απόκτηση προφορικής ευχέρειας.

 • Απευθύνεται σε μαθητές από την ηλικία των Προνηπίων έως και τη ΣΤ΄ Δημοτικού.
 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή και έμπειροι native speakers απασχολούν δημιουργικά τους μαθητές.
 • Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γαλλική γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από διάφορες δράσεις, όπως ομαδικά projects, θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και παιχνίδια.
 • Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη γαλλική κουλτούρα και να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά της.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

German Experience & Entertainment

German Experience & Entertainment

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί μια αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου. Το άτομο οφείλει να λειτουργεί ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας και η πολυγλωσσία διευρύνει ορίζοντες και επιλογές.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της αγάπης για τη γερμανική γλώσσα και η απόκτηση προφορικής ευχέρειας.

 • Απευθύνεται σε μαθητές από την ηλικία των Προνηπίων έως και τη ΣΤ΄ Δημοτικού.
 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή και έμπειροι native speakers απασχολούν δημιουργικά τους μαθητές.
 • Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γερμανική γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από διάφορες δράσεις, όπως ομαδικά projects, θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και παιχνίδια.
 • Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη γερμανική κουλτούρα και να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά της.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Ζωγραφική

Μαθητές: Α’ - ΣΤ’ Δημοτικού

Το εργαστήρι σκοπεύει στην καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, καθώς και στην εξωτερίκευση συναισθημάτων και ιδεών των παιδιών.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος:

 • Η πρώτη γνωριμία του μαθητή με διάφορες μορφές εικαστικής έκφρασης.
 • Η ευαισθητοποίησή του με τον κόσμο των τεχνών.
 • Ο πειραματισμός με διάφορες τεχνικές και μέσα.
 • Το παιχνίδι και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και συναισθηματικής έκφρασης.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Θεατρικό Εργαστήρι

Θεατρικό Εργαστήρι

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού

Το θέατρο βοηθά το παιδί να αναπτύξει τη φαντασία του, να βελτιώσει την πνευματική, την κοινωνική αλλά και τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Στόχος του προγράμματος είναι το κάθε παιδί μέσα στη θεατρική ομάδα, με τον δικό του ξεχωριστό ρόλο, να αναπτύξει δεξιότητες και να μάθει την αξία της συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Μπαίνοντας στη θέση των ηρώων ενεργοποιεί τη σκέψη του, διεγείρει τη φαντασία του και ξεκινά ένα ταξίδι σ’ ένα ονειρικό σύμπαν, όπου θα κληθεί να επεξεργαστεί γεγονότα, να αναζητήσει αιτίες και συνέπειες, να διαμορφώσει άποψη.

Στο Θεατρικό Εργαστήρι οι μαθητές μας θα διδαχθούν την τέχνη του θεάτρου σε όλες τις πτυχές του.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μοντέρνος Χορός

Μαθήτριες: Προνηπίων - Γ' Γυμνασίου

Βασικός στόχος είναι να μυηθούν οι μαθήτριες στην τέχνη του χορού και στην κινησιολογική έκφραση. Οι μαθήτριες διδάσκονται να στέκονται και να περπατάνε σωστά, ελέγχοντας το σώμα τους. Αυξάνει τη μυϊκή τους δύναμη, τη μυϊκή τους ευκαμψία, αποκτά ευκινησία αρθρώσεων και ταυτόχρονα ελέγχει το σωματικό τους βάρος. Όλα αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματικής αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων. Τα οφέλη, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μπαλέτο

Μαθήτριες: Παιδικού Σταθμού - ΣΤ’ Δημοτικού

Μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής οι μαθήτριες της προσχολικής ηλικίας αναπτύσσουν τη μουσικότητα, τον ρυθμό και τη φαντασία τους, ενώ ταυτόχρονα ασκούν το σώμα, το μυαλό και την εκφραστικότητά τους. Στις μεγαλύτερες τάξεις ξεκινά η ολοκληρωμένη διδασκαλία του κλασικού μπαλέτου.

Στόχος είναι οι μαθήτριές μας να μάθουν να κινούνται αρμονικά, ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής με συντονισμένες κινήσεις. Αποτέλεσμα είναι η απόκτηση χάρης και η βελτίωση της στάσης του σώματός τους, ώστε να γίνει ο χορός τέχνη και όχι απλά βήματα στη σειρά.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Πληροφορική

Μαθητές: Ε’ - ΣΤ’ Δημοτικού

Κύριος στόχος του εξωσχολικού προγράμματος πληροφορικής είναι η καλύτερη εξοικείωση των μαθητών με τους Η/Υ και την ψηφιακή εκπαίδευση, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή ηλεκτρονικής εφημερίδας, ο προγραμματισμός παιχνιδιών, η δημιουργία ταινίας κ.ά.
Το πρόγραμμα της Πληροφορικής περιλαμβάνει το MinecraftEdu και το Hackathlon, μετατρέποντας τη μάθηση σε παιχνίδι!

Tο MinecraftEdu, μία εκδοχή του Minecraft σχεδιασμένη ειδικά για σχολικές τάξεις, είναι ένας ανοιχτός κόσμος ο οποίος προωθεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων. Μέσα από το MinecraftEdu οι μαθητές θα διδαχθούν από θετικές επιστήμες μέχρι τέχνη και ποίηση!

To Hackathlon είναι ένα παιχνίδι βασισμένο σε μια απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή ιδέα. Κάθε μαθητής θα πρέπει να «σπάσει» μυστικούς κωδικούς και να πλοηγηθεί από επίπεδο σε επίπεδο στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες μας. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να λύσει μαθηματικούς και διάφορους άλλους γρίφους, να αναζητήσει πληροφορίες, να επεξεργαστεί διαγράμματα, να εξερευνήσει χάρτες κοκ.

Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές επιτυγχάνουν την καλλιέργεια κινήτρων για την ανάπτυξη μιας υγιούς και ταυτόχρονα δημιουργικής σχέσης με τον υπολογιστή αλλά και την καλλιέργεια προγραμματιστικής σκέψης μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Ρομποτική

Μαθητές: Νηπίων - Γ' Γυμνασίου

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την επιστήμη και την τεχνολογία με βιωματικό τρόπο, μέσα από την κατασκευή και τον πειραματισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και η δημιουργικότητά τους.

Ο σχεδιασμός της ύλης και των projects γίνονται από παιδαγωγούς και μηχανικούς ρομποτικής, και ανάλογα με την ηλικία της ομάδας εμπεριέχει κατασκευή και προγραμματισμό ηλεκτρονικών και ρομποτικών κατασκευασμάτων, πειραματισμό, δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι, ιστοριοδημιουργία, καταιγισμό ιδεών και δημιουργική γραφή.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Σκάκι

Σκάκι

Μαθητές: Α΄ - ΣΤ’ Δημοτικού
Υπεύθυνος προγράμματος: κ. Βλάσσης Γεώργιος (Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου ΣΑΧ Θεσσαλονίκης)

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να κατανοούν και να αξιολογούν τα πραγματικά δεδομένα, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και εφαρμόζοντας τη λογική ανάλυση με μεθοδικότητα και προσοχή.

 • Απευθύνεται σε μαθητές από Α΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού.
 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή.
 • Τα παιδιά με την ενασχόλησή τους αναπτύσσουν και εξασκούν τη μνήμη τους, αυξάνουν τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά τους, βελτιώνουν την ικανότητα λήψης σωστών αποφάσεων και εξασκούνται στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων με βάση τη λογική σκέψη. Συγχρόνως, βελτιώνουν την ικανότητα τους για μελέτη, ενισχύοντας την  αυτοσυγκέντρωσή τους.
 • Ταυτόχρονα, μέσα από το παιχνίδι διασκεδάζουν, καλλιεργώντας βασικές αρχές, όπως την ευγενή άμιλλα, την υπομονή, την πειθαρχία, την αυτοκριτική, την αντικειμενικότητα, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη ρήση: «Η ομορφιά του παιχνιδιού βρίσκεται στην ποιότητα της νίκης και όχι τόσο στην ίδια τη νίκη».


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

FIRST LEGO League (FLL)

FIRST LEGO League (FLL)

Μαθητές: ΣΤ΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου

Πρόκειται για έναν Διεθνή Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον οποίο οι μαθητές καλούνται να δώσουν λύση, αναλαμβάνοντας μια «αποστολή», με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ.

 • Απευθύνεται σε μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου.
 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή.
 • Τα παιδιά μέσα από την προετοιμασία έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις, να ψυχαγωγηθούν, να συνδυάσουν τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση σε μια συγκλονιστική περιπέτεια και ανακάλυψη γνώσης.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος