Event FLL School Edition

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, διοργάνωσαν το Event First Lego League School Edition.

Event FLL School Edition

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, διοργάνωσαν το Event First Lego League School Edition.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων υλοποίησε το πρόγραμμα FIRST LEGO League (FLL) School Edition. Πρόκειται για τον γνωστό διεθνή διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FLL, προσαρμοσμένο για διεξαγωγή σε σχολικό περιβάλλον. Η προετοιμασία πραγματοποιούνταν τη 2η ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, με συμμετοχή όλων των μαθητών της τάξης.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε την κατασκευή ενός ρομπότ για την επίλυση αποστολών επάνω σε μία πίστα, τον εντοπισμό ενός προβλήματος που σχετίζεται με τη θεματολογία του διαγωνισμού (CityShaper), την ανάπτυξη μίας καινοτόμου λύσης και όλα αυτά παράλληλα με την τήρηση θεμελιωδών αξιών, όπως η ομαδικότητα, η ένταξη, ο αντίκτυπος, η ανακάλυψη, η διασκέδαση.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα, καθώς πραγματοποιούνταν πολύ πριν από την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως, για πιλοτική ένταξη της Ρομποτικής στο πρόγραμμα μαθημάτων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

Σήμερα από τις 9:00 έως τις 13:00, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού, μέσα σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν 17 ομάδες, αποτελούμενες από όλους τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο Robot Game, καθώς και στα Core Values, κατά το πρότυπο του διαγωνισμού. Κρίθηκαν και ξεχώρισαν για την κατασκευή του ρομπότ, τον προγραμματισμό του, καθώς και για το project τους, αποκτώντας σημαντικές για το μέλλον τους δεξιότητες, όπως η συνεργασία, η υπολογιστική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων και, γενικά, η δημιουργικότητα και η καινοτομία.

Την εκδήλωση τίμησαν με τον παρουσία τους ο κ. Κώστας Βασιλείου, ιδρυτής της eduACT, καθώς και ο κ. Σίσκος Δημήτρης, ιδιοκτήτης της Ο3 και Trainer.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού μέσω Teams.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων και των διπλωμάτων, καθώς και των κυπέλλων των δύο ομάδων των Εκπαιδευτηρίων, που βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League Greece «RePlay». Οι 3 ομάδες των Εκπαιδευτηρίων «SMARTies», «A.T.O.M.S», «OMG» πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και υψηλές επιδόσεις στον διαγωνισμό. Μάλιστα, οι 2 πρώτες βραβεύτηκαν και με το Rising All Stars Award και το Engineering Excellence Award, αντίστοιχα.

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές μας που ξεχώρισαν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 - 27 Ιουνίου 2021 διαδικτυακά.