Η Α΄ Δημοτικού παρουσιάζει το βιβλίο «Ούτε Νότα» του Θοδωρή Παπαϊωάννου

1st Grade At Konstantinidis Bookshop With Thodoris Papaioannou

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού με μεγάλη χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Θοδωρή Παπαϊωάννου να συναντηθούν στο βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης» για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ούτε Νότα» (Εκδόσεις Ίκαρος).

Ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων Θοδωρής Παπαϊωάννου, επηρεασμένος από τον κόσμο της μουσικής, μάς χάρισε μια ιστορία με πολλές νότες - «σωστές ή μη» -, ικανή να εμπνεύσει κάθε αναγνώστη να ακολουθήσει το δικό του όνειρο και κυρίως να δημιουργήσει χωρίς τύψεις… σαματά!

Τα πρωτάκια, αφού διάβασαν το βιβλίο, ετοίμασαν ποιηματάκια εμπνευσμένα από αυτό και τα παρουσίασαν στο βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης», με την παρουσία του συγγραφέα αλλά και των γονιών τους. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο συγγραφέας, ο οποίος, αφού αφηγήθηκε διαδραστικά την ιστορία, έδειξε στα παιδιά πώς από τα «σκουπίδια» να κατασκευάζουν μουσικά όργανα και να παίζουν με αυτά μουσική, γεμίζοντας τη ζωή τους με μελωδίες.

Τέλος, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα παιδιά αυτοσχέδια μουσικά όργανα και με τη συνοδεία της κιθάρας του συγγραφέα, τραγούδησαν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι:

«Τα όνειρά μας στιγμή δεν πρέπει να τα παρατάμε!
Τον στόχο πάντα να κοιτάμε, ώστε πολύ ψηλά να πάμε!
Τα φτερά μας να ανοίγουμε καλά
και να πετάμε για τα όνειρά μας πολύ μακριά!»